Tujina

'Ja, Maxwellovi želim vse dobro, zakaj ji ne bi smel želeti tega?'

Washington, 04. 08. 2020 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
62

Ameriški predsednik Donald Trump je znova razburil javnost, ko je spregovoril o razvpitem primeru Ghislaine Maxwell, obtožene sodelovanja v trgovini z mladoletnimi spolnimi sužnjami. Ko ga je voditelj spomnil na njegovo izjavo izpred dveh tednov, da ji želi "vse dobro", je Trump nervozno vprašal, zakaj ji ne bi smel želeti tega. Voditeljevo pojasnilo, da gre za osebo, ki jo bremenijo hude obtožbe o spolnih prestopkih, je preslišal in v svojem slogu nadaljeval: "Seveda ji želim vse dobro. Tudi vam želim vse dobro. Veliko ljudem želim vse dobro."

Ameriški predsednik je sinoči nastopil v intervjuju za medijsko hišo Axios in znova razburil s svojim komentarjem o razvpitem primeru Ghislaine Maxwell. Kot je znano, sta bila Britanka in njen partner, obsojen spolni prestopnik Jeffrey Epstein, tesna prijatelja Donalda Trumpa in njegove žene Melanie

Ko ga je voditelj Jonathan Swan spomnil na njegovo izjavo, da ji želi "vse dobro" in ga hkrati opomnil, da gre za osebo, ki jo bremenijo hude obtožbe o številnih spolnih prestopkih, je Trump nervozno odvrnil: "Ja, želim ji vse dobro. Zakaj ji ne bi smel želeti tega?"  Voditelj je vztrajal: "Ampak, gospod predsednik, ona je obtožena sodelovanja v trgovini z mladoletnimi spolnimi sužnjami."  Trump je to preslišal in v svojem slogu nadaljeval: "Njen fant je umrl v zaporu. Ljudje se sprašujejo: je naredil samomor, ga je nekdo ubil?" Ko ga je voditelj še enkrat soočil z obtožbami na račun Maxwellove pa: "Seveda ji želim vse dobro. Tudi vam želim vse dobro. Veliko ljudem želim vse dobro." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo

Trump je o Maxwellovi prvič spregovoril ob robu novinarske konference sredi julija."Odkrito rečeno, želim ji vse dobro," je na vprašanje enega od novinarjev, kako komentira njeno vpletenost pri vodenju mednarodne mreže zvodništva mladoletnih deklet za pedofilske petičneže, odgovoril ameriški predsednik."Večkrat sem jo srečal skozi leta, zlasti ko sem živel v Palm Beachu (na Floridi, op. a.), in mislim, da sta takrat tudi živela tam. Ne poznam pa položaja s princem Andrewom." 

Britanski princ je sicer le eden od kopice znanih imen, ki jih povezujejo s sumi spolnih zlorab otrok v Epsteinovi mreži.

Njegova izjava je takrat na družbenih omrežjih požela val ogorčenja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Maxwellovo so aretirali 2. julija letos v njeni milijon evrov vredni vili, kjer se je zadnja leta skrivala. Britanski in ameriški mediji vse od takrat ugibajo, kdo so vplivneži, ki so se nekoč udeleževali zabav na tako imenovanem otoku orgij (gre za zasebni otok na Deviških otokih, ki ga je Epstein kupil leta 1998 za osem milijonov evrov). 58-letnica naj bi po navedbah različnih virov namreč hranila veliko posnetkov bogatih in slavnih oseb v kočljivih situacijah.

"Epstein je poskrbel, da je imel v rokah tudi kaj, s čimer je lahko v precepu držal bogate in pomembne ljudi, ki jih je gostil," je za britanski časopis Daily Mail izjavil nekdanji prijatelj razvpitega para, ki je prepričan, da ima Maxwellova "kopije vseh materialov, ki jih je imel Epstein, in z njimi lahko marsikoga uniči".

Ameriška odvetnica Gloria Allred, ki zastopa več Epsteinovih žrtev, je po poročanju New York Posta dejala, da "Ghislaine Maxwell ve precej o pomembnih ljudeh, ki so bili blizu Jeffreyju Epsteinu". Ob tem je britanskega princa znova pozvala, naj privoli v pogovor z zveznimi preiskovalci, kar je do zdaj zavračal: "Čas se izteka. Ona bi lahko spregovorila vsak trenutek."

Nekdanja ameriška zvezna tožilka Francey Hakes pa je v pogovoru za Fox News dejala, da Maxwellovi "grozi najmanj 10 let zapora, zato bo najverjetneje pripravljena sodelovati in razkriti imena tistih, vpletenih v pedofilsko mrežo".  In še, da je Britanka – sicer hči britanskega medijskega magnata in prevaranta Roberta Maxwella – vajena življenja na veliki nogi, zato zagotovo ne bo hotela dolgo ostati v zaporu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
04. 08. 2020 16.16
+0
Ljuba teta, folk tu govori o levih in desnih v Ameriki. Še tisti ki jih smatrate kot levo usmerjene ne podpirajo univerzalni zdravstveni sistem. Vem pa da delavci in sindikati sovražijo sovializem, podpira ga pa nekaj naivne mladine, bolj pomembno za nje je pa da razgrajajp.
zigajan11111
04. 08. 2020 16.09
+0
Zakaj je nastal Schengen v Evropi? Da se lahko taksni pedofili,morilci,trgovci z orozjem in drogo sprehajajo brez problema. Vse to je dobro planirano s strani DEEP STATE....
crazymoto
04. 08. 2020 15.55
+10
Želi ji vse dobro.... ne želi da jo pravica doleti... ker pravice se tudi sam boji😉
ho?emVšolo
04. 08. 2020 15.48
+8
Da ga ni prav Trump dal pospravit. Nekam sumljivo je vse to.
nightangel
04. 08. 2020 15.20
+25
Saj bo res potrebovala srečo,veliko sreče, da bo ostala živa do sojenja.
jokosta
04. 08. 2020 15.17
+12
potem je tudi on sodelovcal v teh orgijah. Po mojem je butec, ki je izgubil kompas za vse moralno in etično. Žeska si zasluži najhujšo kazen za novačenje mladoletnih oseb. kako bi se dopadlo trumpu, če bi nekdo njegovega sina porinil v to zlo.
štrekeljc
04. 08. 2020 16.57
+8
Jožica, Ghislainova je Virginio Giuffre prvič srečala leta 2000, ko je Virginia kot »maserka« delala v privatnem Mar-a-Lago klubu, ki je v lasti slavnega slovenskega zeta Trumpa. Virginia je rojena 1983, torej je bila takrat stara 17 (sedemnajst!!!) let. ZDA imajo zelo različno starost privolitve. Od 11 let (!) v državi New York do 18 let na Deviških otokih, kjer se je vse dogajalo. Na Deviških otokih je bilo torej dogajanje zločin, na Havajih ne bi bilo. Ne verjameš? Googla vprašaj po »Ages_of_consent_in_the_United_States«. Za spolne odnose namreč ni potrebno biti polnoleten, moraš biti starejši od starosti privolitve po naše ali »age of consent« po angleško.
M teorija
04. 08. 2020 15.13
+11
Ni povedal, al v nebesih al v peklu!?
štrekeljc
04. 08. 2020 15.12
+9
V bistvu je bil Jeffrey Epstein butelj, da je zabave organiziral na Deviških otokih, kjer je starost privolitve 18 let. Če bi jih na Havajih ali na Samoi, kjer je spodnja starost 16 let, ne bi kršil nobenega zakona.
AlternativeFacts
04. 08. 2020 15.05
+12
Ghislaine Maxwell je dimna zavesa, da se svet ne obremenjuje s tem, da je Donald Trump dal kitajskemu lastniku TikToka, 6 tednov časa, da proda svojo ameriško enoto ameriškemu podjetju...."To mora biti ameriško podjetje.....lastništvo mora biti naše" je dejal Donald Trump.
Rude?i cvet
04. 08. 2020 14.54
+6
Vsakdo je nedolžen, dokler mu ne dokažejo drugače. No, razen pri nas.
Al83
04. 08. 2020 15.02
+17
Zanimivo, kako ta levi članek ne omeni nič Billa Klintona, ki je po letalskih podatkih samo med predsedovanjem letel na Epstinov peda otok 27krat. Svoje državne varnostnike, je pa za vsako pustil doma v Washinghtonu.
kilklop
04. 08. 2020 15.37
+5
crazymoto
05. 08. 2020 14.50
Rudeči... pri nas.... ne dokažejo ničesar nikomur...
Maximus
04. 08. 2020 14.52
+12
Hm zato ker, če so obtožbe resnične, je bejba dilala otroke za posilstva. ne vem če je na mestu da ji želiš vse najboljše. Drugače pa podaj roko Snowdenu pa Maningovi. Ker ona je bistveno večji kriminalec kot druga dva. Dejstvo da postavljaš tako vprašanje je nov dokaz stanja v tvoji glavi. Velika praznina.
Al83
04. 08. 2020 14.52
+5
Oregon, Nevada, California, New Mexico, Minnesota, Ilenoi, Vermont, New Jersey, Delver, New York, Washinghton, Colorado, Main, Hawai. Kaj imajo skupnega. V vseh je zmagala Hillari Clinton 2016. Kaj imajo še dodatno skupnega. V nobeni od teh držav ne zahtevajo osebnega dokumenta, ko greš na volišče, torej je osebni dokument neobvezen ali pa k večjem zaželjen. Edina država, v kateri je obvezna uporaba osebnega volilnega dokumenta v kateri je Hillari zmagala je Virginia. Še komu ni jasno zakaj hočejo demokrati volitve preko pošte. Človek lahko v demokratskih državah zbira osmrtnice in po tem se na volilni dan samo vozi od volišča do volišča in glasuje kolikokrat hoče. Še huje rata, če se v goljufijo umešajo javni uslužbenci, ki so 95% levi in zagotovijo goljufom registre selitev v zadnjih štirih letih. Kar se tiče pa glasovanja po pošti, pa kdo zagotavlja, da bodo vsi glasovi prešteti ali pa da se ne bodo kje razni glasi magično našli. Iz Amerike se folk oglaša, da dobiva volilnice za vse, tudi tiste, ki že leta ne žiijo na teh naslovih ali so že ne vem koliko časa mrtvi. Poleg tega, kdo bo preprečil, da folk ne pokrade volilnic iz nabiralnikov, ali pa nekdo izpolni volilnice za vse družinske člane, ki ne mislijo volit. Dejte no. Edin razlog za volitve po pošti, je ta da se bo na veliko goljufalo v korist levice.
919191
04. 08. 2020 15.27
+10
Ne bo potrebe za goljufijo. V bistvu volitve sploh niso potrebne, Ali bo zmakal liberalni korporatist ali pa konzervativni korporatist. Ne eden ne drug ne podpirata medicare for all. Ne podpirata brezplačnega šolstva. Nobeden ni ponudil rešitve za milione ljudi, ki bodo ostali brez strehe nad glavo v naslednjih treh mesecih. Oba zmanjšujeta socialo. Oba podpirata povečanje obsega moči NSA. Po domače povedano, oba podpirata povečanje vohunjenja za državljani. Oba podpirata izvoz delovnih mest v tujino. Še bi se dalo naštevati. Skratka, koga voliti sploh. Eno zlo ali drugo...
919191
04. 08. 2020 15.29
+7
Skratka, nobeden ne bo delal v korist malega človeka. Seveda republikanci kažejo demokrate, kot zlo, demokrati počnejo enako z republikanci. Kot sem že rekel, je to vse ena navadna predstava za rajo.
crazy but true
04. 08. 2020 15.42
-1
Ce so lahko imeli take "miroljubne proteste" zaradi enega kriminalca, ki je predoziral v casu aretacije.. kaksne "miroljubne proteste" bodo sele izvedli, ko bodo zopet izgubili proti Trumpu?
919191
04. 08. 2020 15.59
+3
Vseeno je, kdo bo zmagal. Trump, Biden. Ni razlike. Ljudje bodo v vsakem primeru protestirali. eni zaradi tega, ker imajo vsega dovolj. Eni pa pač, ker bo njihov kandidat zgubil. Pa to bili levi ali desni...
Quatflow
04. 08. 2020 18.53
Ne gre se za proteste. Gre se za veliko veliko hujsega.
Quatflow
04. 08. 2020 14.50
-1
Trump se ne spusca na nivo 90 % ljudi glede razmisljanja. Ce ne bo tokrat Trump izvoljen se nam ne obeta nic dobrega, zapomnite si to.
nightangel
04. 08. 2020 15.17
+6
Koga bi pa ti imel raje? Pedota Bidna ali satanistko Killary?
mic3
04. 08. 2020 14.16
+17
Kdaj pa Ellen Degeneres in Tom HanX... Kdaj prideta ta dva pedota na vrsto na 24 ur?
mic3
04. 08. 2020 14.15
+7
Jest tud levakom želim vse dobro😁
Volga Malek
04. 08. 2020 14.13
-3
Kennedy junior je res 'relevanten' vir. Ce bi se odprli arhivi o njegovem dedu in pradedu John F. n Josephu Kennediju bi lahko videli kaki prevaranti so ti Demokrati. Celo stari Kennedy se odkrito podpiral naciste zato ga pa je FDR odpoklical z Londona.
919191
04. 08. 2020 14.26
+18
Volga, če misliš, da so republikanci boljši od demokratov ali če kdo misli obratno, da so demokrati boljši, mu lahko mirne vesti rečem, da se moti. Tako enim, kot drugim, je skrb dobrobit korporacij. Na malega človeka so že zdavnaj pozabili. Da ti ne pišem na dolgo in široko, ti dam samo en primer. Pa jih je nešteto. V petek se je iztekel rok, do katerega so nezaposleni oziroma tisti, ki so na čakanju, prejemali 600 usd pomoči na teden. Že nekaj časa se razpravlja ali pomoč podaljšati, pa še to znižati, itd. Ko se je pa na začetku pandemije začelo reševati korporacije in wall street. Čez noč je bilo vse usklajeno in še v istem tednu so stekle milijarde na račune korporacij. Poglej njihov vojaški proračun. Vsako leto večji in večji. ZDA so na prvem mestu po velikosti vojaškega proračuna. Naslednjih deset držav skupaj, nimajo takega proračuna. Brez soglasja med republikanci in demokrati, to ne bi moglo biti doseženo. Pa še malo morje primerov je, kako ni razlike med njimi. Je vse ena sama predstava za ljudi...
nikhrast
04. 08. 2020 16.09
+0
Volga, malo preberi delovanje republikanskih predsednikov, kot Warren Harding, Alvin Coolidge, Herbert Hoover, pa Richard Nixon.
dannyer
04. 08. 2020 14.00
+3
še več njo morejo stalno prestavjati v druge zapore zaradi varnosti nič se ni zgodilo pa je fbi imel slike že prej je bilo povenao na sodišču. dokler trump in barr nista zamenjal nekoga iz tožilstva pol so levi skakali in glej v nekaj tednih so jo prijeli. še več pod trumpom so naj več takih organizacij trenutno ustavili le levica se bori za njih ko pa govorimo o malih žrtvah jih pa ne zanima pa če tudi so bila zloreblena in so v poščavi toliko o pravicah. dokazi govorijo za sebe še več tako skrajni so danes v zda levi da niti niso vedeli da so mahali z napisi organizacije ki imajo radi mlade mlade. šele po nekaj urah je enmo kapnalo da jo je omaknli če se prav spomnim je to blo v portlandu al iNY.
Christi Miles
04. 08. 2020 13.50
+10
In če bi rekel, da naj jo zaprejo za 50 let, bi pa pisali kako je hudoben, itak
dannyer
04. 08. 2020 13.49
+8
raje dajte trankripte od zaslišanja so povsem oprostili trumpa. še več ga je že zdavni odrekel še več 2006 je pomagal žrtvi od epstina. ta priča pa je povedala da je vidla klintona in princa v družbi mladenk. trumpa da tam ni bilo enkrat naj bi kao prišel v kuhnjo nekaj pijedel pa šel ni pa ostal na masažo ker ima to sam.
dannyer
04. 08. 2020 13.49
+4
zanimivo je da je fb in you tube cenzoriralo ljudje ki so po objavlali celo na medije si se spravili,
biggbrader
04. 08. 2020 13.44
-2
Levaka najbolj prizadeneš, če mu rečeš, da mu želiš vse dobro.
Uros Bezjak
04. 08. 2020 13.57
+12
Levaka? Gospa je vpletena v pedofilijo, tako da je to stvar desnakov. RKC pa to...