Tujina

Med volilno kampanjo se je zrušil oder, več ljudi umrlo

Monterrey, 23. 05. 2024 08.13 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.V.
Komentarji
0

V Mehiki je v zrušenju odra na shodu med kampanjo pred predsedniškimi volitvami umrlo vsaj devet ljudi, več kot 50 je poškodovanih. Oder se je v predmestju Monterreyja zrušil po močnem sunku vetra med predvolilnim shodom kandidata opozicijske stranke Državljansko gibanje Jorgeja Alvareza Mayneza, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vsaj devet ljudi, med katerimi so tudi otroci, je v nesreči umrlo, 50 je poškodovanih, je po poročanju britanskega BBC povedal guverner zvezne države Nuevo Leon Samuel Garcia o nesreči, ki se je zgodila ob šestih popoldne po lokalnem času.

Na posnetkih s shoda, ki so jih prenašali na družbenih omrežjih, je mogoče videti, kako predsedniški kandidat Alvarez Maynez in županska kandidatka Lorenia Canavati tečeta z odra, medtem ko se odrska konstrukcija z velikim zaslonom podira. Alvarez Maynez je po nesreči sporočil, da je sam dobro, medtem ko je bilo nekaj članov njegove ekipe poškodovanih in so jih odpeljali v bolnišnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alvarez Maynet je kasneje dejal, da je po nesreči prekinil vse dejavnosti kampanje, in da bo še naprej spremljal razmere, piše CNN. "Moramo biti solidarni, nič ne more popraviti te nesreče. A ljudje ne bodo sami v tej tragediji," je poudaril.

38-letni Alvarez se kot član opozicijske levosredinske stranke Državljansko gibanje poteguje za predsedniško mesto na junijskih splošnih volitvah. V anketah je na tretjem mestu za favoritko Claudio Sheinbaum in glavno kandidatko opozicije Xochitlo Galvez.

Splošne volitve v Mehiki bodo 2. junija. Volivci bodo izbirali novega predsednika, 500 članov poslanske zbornice in 128 članov senata.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.