Tujina

Tuje sestre s pogodbenimi klavzulami ujete v britanskem zdravstvenem sistemu

London, 27. 03. 2022 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medicinske sestre, ki pridejo iz tujine delat v Združeno kraljestvo, še leta vežejo na njihova delovna mesta posebne klavzule v pogodbah o zaposlitvi. Če želi takšna medicinska sestra zapustiti delovno mesto – ne glede na to, ali gre za ustanove v okviru britanskega javnega zdravstvenega sistema (NHS) ali zasebne domove za starejše –, mora skladno s klavzulo delodajalcu plačati na tisoče funtov.

Medicinske sestre, ki v Združeno kraljestvo pridejo iz tujine, na delovno mesto vežejo stroge določbe.
Medicinske sestre, ki v Združeno kraljestvo pridejo iz tujine, na delovno mesto vežejo stroge določbe. FOTO: 24UR ZVEČER

Klavzule v pogodbah zavezujejo medicinske sestre, ki pridejo delati v Združeno kraljestvo, da ostanejo na delovnem mestu tudi po pet let. Sicer morajo plačati visoke pogodbeno kazen, ki lahko znaša tudi do 14.000 funtov (več kot 16.800 evrov). Na ta način naj bi odplačale stroške delodajalca, ki jih je imel z zaposlitvijo – pogosto vključujejo tudi lete v Združeno kraljestvo, vizume in stroške za opravljanje jezikovnih izpitov ter izpitov o usposobljenosti in redno usposabljanje na delovnem mestu.

Mnoge medicinske sestre, ki so tudi stale na prvi bojni črti na vrhuncu pandemije, so tako ob odhodu z delovnega mesta pahnjene v dolgove ali pa v dolgoročne odplačilne pogodbe, tudi v primeru, da se za odhod iz ustanov odločijo zaradi nadlegovanja na delovnem mestu ali nujnih družinskih razmer. Spet druge pa so zaradi klavzul prisiljene ostati na delovnem mestu, ne glede na to, ali so bolne oz. delajo v slabih pogojih, saj se bojijo, da pogodbene kazin ne bodo mogle odplačati, poroča The Guardian.

V Združenem kraljestvu sicer na veliko zaposlujejo medicinske sestre iz tujine – zlasti s Filipinov in Indije. S tem želijo zapolniti veliko vrzel v zdravstveni negi, samo v njihovem javnem zdravstvenem sistemu primanjkuje okoli 40.000 sester. Odvetnica in strokovnjakinja Združenih narodov za trgovino z ljudmi Parosha Chandran je te klavzule primerjala z "dolžniškim suženjstvom" in pozvala, naj pogodbe pregledajo oblasti na najvišji ravni.

Skrbnica dobrodelne organizacije Kanlungan, ki podpira filipinske migrante, Susan Cueva, je opozorila, da ustanove izkoriščajo delavce, ki nimajo pojma o pravilih v Združenem kraljestvu. "Na koncu si mislijo: 'Bolje, da ostanem, čeprav trpim', saj si odhoda preprosto ne morejo privoščiti." Kot pravi, je nepošteno, da delodajalci prelagajo stroške zaposlovanja na zaposlene, medtem ko jim lahko zaposlovanje delavcev iz tujine prihrani ogromne vsote.

Zaposlovanje medicinske sestre iz tujine po poročanju Guardiana stane od 10.000 do 12.000 funtov (12.000 do 14.000 evrov), a hkrati lahko delodajalci na leto prihranijo tudi 18.500 funtov (22.000 evrov) na račun zmanjševanja stroškov zaradi dela prek agencij. Po drugi strani pa usposabljanje medicinske sestre v Združenem kraljestvu traja tri leta in stane približno 50.000 do 70.000 funtov (60.000–84.000 evrov).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3