-1°C

Melania Trump obsodila vdor v ameriški kongres

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
102
Ameriška prva dama Melania Trump je po dolgem molku obsodila nasilen vdor podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa v kongres prejšnjo sredo. V svojem prvem odzivu na ta dogodek je dejala, da je razočarana in žalostna.

"Popolnoma obsojam nasilje, ki se je zgodilo v Kapitolu. Nasilje je nesprejemljivo," je Trumpova zapisala v izjavi za javnost, objavljeni na spletni strani Bele hiše.

Melania Trump: "Popolnoma obsojam nasilje, ki se je zgodilo v Kapitolu."
Melania Trump: "Popolnoma obsojam nasilje, ki se je zgodilo v Kapitolu."FOTO: AP

"Razočarana sem in žalostna zaradi tega, kar se je zgodilo pretekli teden. Sramotno se mi zdi, da so se ob teh tragičnih dogodkih pojavile opolzke govorice, neupravičeni osebni napadi in lažne zavajajoče obtožbe na moj račun," je poudarila.

PREBERI ŠE
Napad na Kapitol: 'To je grob in nesprejemljiv napad na demokracijo'

Dodala je, da je navdihujoče, da se je toliko ljudi udeležilo novembrskih predsedniških volitev, vendar pa se ta strast ne sme spremeniti v nasilje. Zdaj morajo stopiti skupaj, poiskati skupne točke ter biti prijazni in močni ljudje, je pozvala. Kot je še poudarila, ji je bilo v čast, da je lahko Američanom služila kot prva dama. "Rada bi se zahvalila milijonom Američanov, ki so mojega moža in mene podpirali v zadnjih štirih letih," je zapisala predsednikova soproga slovenskega rodu.

Melania Trump, ki bo Belo hišo zapustila čez manj kot deset dni, se je tako prvič odzvala na nasilni vdor Trumpovih podpornikov v ameriški kongres prejšnjo sredo. Pri tem je bilo poslopje močno poškodovano, umrlo pa je pet ljudi. Trumpova je tudi izrazila sožalje družinam umrlih.

Koronavirus pasica november