Magazin

'Svojo vlogo je odigrala popolno, moža osvežuje s svojo milino in lepoto'

Ljubljana / Washington, 25. 10. 2020 08.12 |

Melania Trump-3

"Takšne prve dame, ki bi ob takšnem možu in takšnem tipu predsedovanja zdržala in uveljavljala svojo agendo, še ni bilo. Svojo dosedanjo kariero odlične manekenke je nadgradila v smeri, ki jo suvereno obvlada." Kot ocenjuje Igor Lukšič s FDV, je Melania Trump vse odigrala popolno in je kot podpornica kandidature moža politično dobro uporabljena, bolje skoraj ne bi mogla biti. Ameriški mediji pri poročanju o njeni zapuščini sicer ne morejo mimo primerjav z legendarno Jackie Kennedy Onassis, očitajo pa ji, da bo morala svojo dobro oblečeno podobo napolniti še z vsebino.

"Vloga prve dame je odsevala vlogo žensk v javnem življenju. Bile so skrite svetovalke in podpornice svojih mož ali pa so bile povsem izključene iz predsednikovanja svojih mož. Prva moderna žena je bila Jacqueline Kennedy, kar je tudi zasluga vstopa televizije v politično življenje. Ona je prva oblikovala podobo žene predsednika, prve dame, ki ima tudi svojo posebno javno podobo," pojasni Igor Lukšič z ljubljanske Fakultete za družbene vede iz Katedre za teoretsko analitsko politologijo. 

Se bo Melania Trump kot prva dama res zapisala v zgodovino zgolj po svojih modnih izbirah? 

In tudi trenutna prva dama ZDA Melania Trump je že davno pred nastopom svoje funkcije razkrila, da želi biti takšna prva dama, kot je bila Jackie Kennedy Onassis. Že leta 1999, ko je bila še na začetku zveze s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, je v intervju za Times izrazila željo, da bi jo, če bi kdaj postala prva dama, primerjali z Jackie: "Bila bi zelo tradicionalna. Kot Betty Ford ali Jackie Kennedy." In zabeležili so več poskusov, da bi ji to uspelo, vsaj kar se tiče njenih modnih izbir, piše Marie Claire.    

In kot pišejo tudi številni drugi ameriški mediji, Trumpova administracija vztrajno slika vzporednice med podobo Melanie Trump in Jackie Kennedy Onassis, a kot izpostavljajo mnogi, so ikonične prve dame mnogo več kot le njihove modne izbire.  

Kot piše Business Insider, je pred njenim govorom na republikanski konvenciji, Bela hiša Melanio označila za Jackie Kennedy njenega časa: "Melania ima njeno lepoto, eleganco." Kot denimo pišejo tudi v Marie Claire, je ena v nizu napačnih zgodb, ki jih želi vsiliti Bela Hiša o prvi dami, prav ta, da je prva dama Melania Trump 'naslednica' legendarne Jacqueline Kennedy Onassis, da uteleša njeno eleganco in pomembnost, ki jo je Jackie Kennedy v 60. letih. 

 Igor Lukšič: "Njegovo razgibano življenje z ženskim svetom je s svojo držo Melania nevtralizirala in preprečila razraščanje podobe njenega moža kot nezvestega ženskarja, ki krši zapovedi zglednega kristjana in družinskega človeka. To predstavo je pri predsedniku krepila še naprej, tudi v sedanji volilni kampanji."

Tako je recimo za inavguracijo Donalda Trumpa nosila sinje modro obleko iz kašmirja znamke Ralph Lauren in dih jemajoče dolge rokavice. Mediji so jo takrat primerjali z znamenito podobo Jackie Kennedy za inavguracijo Johna F. Kennedyja leta 1961. Za enega izmed rojstnih dni Donalda Trumpa se je Melania na predsedniški Air Force one  vkrcala v opravi, ki jo je dopolnila s šalom in prevelikimi očali, ki bi si jih lahko izposodila iz omare Jackie Kennedy Onassis.  

A kot opozarjajo komentatorji, Melania, Donald in njegova administracija pozabljajo, da je bila Jackie več kot le modna ikona. Njena oblačila so bila podaljšek njenega karakterja. Njene umetniške korenine in izobrazba sta napolnili njene modne izbire z vsebino in pomenom.  

Oblačilo, ki je najbolj zaznamovalo življenje znamenite Jackie Kennedy Onassis, pa je roza Chanelov kostim, ki ga je nosila na dan, ko je bil leta 1963 ustreljen John F. Kennedy. Ta kostim še danes ostaja spomenik, ne zato, ker je bil moderen, ampak zaradi zgodbe, ki ga spremlja. Jackie Kennedy se namreč ni želela preobleči, preden je stopila pred medije in ljudi, čeprav je bil poškropljen s krvjo njenega moža. Oblačilo je tako postalo simbol pošastnosti trenutka, s katerim je lahko legendarna prva dama izrazila svojo žalovanje: "Naj vidijo, kaj so storili," je dejala.  

Najbolj znana modna izbira Melanie Trump, ki so ji mediji pripisali simbolni pomen, pa je Zarina zelena jakna z napisom: "Vseeno mi je, kaj pa tebi?" Prva dama ZDA je tako oblečena odšla na obisk k migrantskim otrokom, ki so jih ločili od njihovih družin na mehiško-ameriški meji. Njena modna izbira je sprožila številne protestne akcije.  

Melania Trump  v zloglasni jakni.
Melania Trump v zloglasni jakni. FOTO: AP

Kot opozarjajo pri Marie Claire, je Melania ravnala popolnoma nasprotno, kot bi ravnala Jackie. "Melania bi lahko ta trenutek izkoristila za modno izbiro, s katero bi pokazala sočutje, tako pa je bila videti popolnoma brez čustev. Njena jakna je kričala, da ji je vseeno." 

Kot je sicer kasneje za ABC zatrjevala Melania sama, je bil napis namenjen ljudem in levim medijem, ki so jo kritizirali: "Njim sem želela pokazati, da mi je vseeno," je odgovarjala kritikom.  

Kljub temu da zdajšnja prva dama dokaj uspešno posnema modne odločitve Jackie Kennedy Onassis, bi morala, da bi posnemala tudi njeno pokončno držo in karakter, narediti še marsikaj, pravijo ameriški komentatorji.  

'Svojo vlogo je odigrala popolno, svojega moža osvežuje s svojo milino in lepoto'

A če ameriški mediji poudarjajo, da ji želena podobnost z Jackie Kennedy ni preveč uspela, kakšna prva dama je torej Melania Trump?  

"Prva dama ZDA Melania Trump je žena predsednika Donalda J. Trumpa in mama Barrona Trumpa. Je druga prva dama ZDA, ki je bila rojena zunaj ZDA, in prva, ki je postala naturalizirana državljanka ZDA. In kot prve dame pred njo, bo tudi Melania Trump pustila pečat v zgodovini," je zapisano na straneh Bele hiše.  

Kot še preberemo v njenem uradnem opisu: "V svoji vlogi prve dame se gospa Trump osredotoča na številne težave, ki vplivajo na življenje otrok. Otroci so na vrhu njene agende. Njena največja karakteristika je njeno izkazovanje ljubezni in sočutja, v vsem, kar naredi. Veliko svojega časa porabi za srečanja z otroki, katerih starši so v bolnišnicah in zavodih. Gospa Trump je obiskala tudi več bolnišnic in šol v tujini. Gospa Trump svoja prizadevanja vlaga v to, kako lahko zaščitimo, učimo in opolnomočimo otroke. Prav tako sodeluje pri dvigovanju ozaveščenosti o opiatski krizi in njenih uničujočih učinkih na novorojenčke. Gospa Trump je ustanovila tudi kampanjo 'Be best' oziroma 'Bodi boljši', ki se osredotoča na dobrobit otrok na treh področjih, med drugim tudi na negativne plati družbenih omrežij."  

Svojega moža, ki je že prilično v letih in zato na trenutke deluje postarano in rigidno, osvežuje s svojo milino, lepoto ...
Svojega moža, ki je že prilično v letih in zato na trenutke deluje postarano in rigidno, osvežuje s svojo milino, lepoto ... FOTO: Profimedia

Kot poudarja Lukšič, je Melania Trump predvsem zelo veliko naredila za izvolitev svojega moža za predsednika: "Njegovo razgibano življenje z ženskim svetom je s svojo držo Melania nevtralizirala in preprečila razraščanje podobe njenega moža kot nezvestega ženskarja, ki krši zapovedi zglednega kristjana in družinskega človeka. To predstavo je pri predsedniku krepila še naprej, tudi v sedanji volilni kampanji. Svojega moža, ki je že prilično v letih in zato na trenutke deluje postarano in rigidno, osvežuje s svojo milino, lepoto, predvsem pa s svojo odločno držo in neverjetno osredotočenostjo na to, kar hoče zase, za svojega sina, svoje starše in za svojega moža." 

In prav po tem je posebna, pravi Lukšič: "Takšne prve dame, ki bi ob takšnem možu in takšnem tipu predsedovanja zdržala in uveljavljala svojo agendo, še ni bilo. Svojo dosedanjo kariero odlične manekenke je nadgradila v smeri, ki jo suvereno obvlada." Kot pojasnjuje, je Melania Trump vse odigrala popolno in je kot podpornica kandidature moža politično dobro uporabljena, bolje skoraj ne bi mogla biti, je ocenil.  

Ima kot prva dama kakšen vpliv na odločitve svojega moža? To bo jasno šele iz spominov

Prva dama ZDA ima ne glede na to, da je moč pridobila s poroko, možnost vplivanja na svojega moža in posledično tudi na njegove odločitve, ugotavljajo raziskovalci. Koliko se je skozi zgodovino to izkazalo za resnično oziroma koliko je to mit? Katera prva dama je imela v zgodovini pomemben vpliv na predsednika ZDA?  

Kot odgovarja Lukšič, je bila najbolj slavna vplivna žena Nancy Reagan: "Ni imela svoje agende. Vedeli pa so, da ji mož zelo zaupa, tako da so prek nje sporočali predsedniku ključne odločitve vplivnih podpornikov. Hilary je imela svojo agendo in jo je tudi poskušala vpeljati. V drugi kampanji je prevzela vajeti kar v svoje roke, ko je možu zmanjkalo glasu. To je bil gotovo najbolj uigran par v ameriški zgodovini, kar zadeva skupno in kolikor se da usklajeno delovanje. Hillary R. Clinton je bila politično gotovo najbolj vplivna prva dama ZDA v zgodovini. Michelle Obama je bila v času predsedovanja svojega moža zelo odmerjena z javno podporo, pokazalo pa se je, da je močna ženska, ki je zelo zaslužna za uspehe svojega moža. Izkazalo se je, da je bila pomembna sopremišljevalka njegovih odločitev. Bushevi ženi pa spadata bolj v prvo polovico dvajsetega stoletja po svoji vlogi."  

 

Politika je v domeni mojega moža, pravi Melania Trump.
Politika je v domeni mojega moža, pravi Melania Trump. FOTO: AP

In Melania Trump? Ima kakšen vpliv na politične odločitve svojega moža? Kot pojasnjuje Lukšič, bi bilo zato treba dobiti empirične podatke: "Kar je bilo javno objavljeno do sedaj, je malenkost. Vplivala naj bi tudi na nekatere kadrovske rešitve, predvsem zamenjave. Kaj se je res zgodilo in kakšen je bil njen vpliv, bo jasno šele iz objavljenih spominov najbližjih sodelavcev in nje same."

Melania Trump je sicer leta 2016 v intervjuju za GQ dejala, da je politika delo njenega moža in da se je odločila, da se s političnimi odločitvami ne bo ukvarjala. Kot so zapisali pri omenjenem mediju, Melania sicer svetuje svojemu možu, a glede česa je zavito v tančico skrivnosti. "Tega ne ve nihče in tudi nihče nikoli ne bo vedel. To je med menoj in mojim možem."  

 'Melania in Donald igrata vlogo harmoničnega para, ki dobro deluje, saj v ključnih trenutkih vedno podpirata drug drugega' 

Kot piše Business Insider, je bil eden izmed njenih zadnjih govorov na republikanski konvenciji, v katerem je pozivala k ponovni izvolitvi njenega moža, poln nasprotij. Tudi oni pišejo, da Melania uporablja modne izbire in dober modni okus kot orožje po svoji izbiri. Kot namigujejo pri časniku, je Melania Trump na omenjenem dogodku govorila oblečena v olivno zeleni opravi, ki je spominjala na jakno vojaškega generala. Njen videz je bil v skladu z vojaškimi vrednotami, so ocenili. Komentatorji so se po njenem nastopu spraševali, ali je bila njena odločitev za takšno opravo simbolična? Da je prišla zagovarjat in z vsemi topovi branit ideje trumpizma?  

A kljub vsemu Melania na trenutke odklanja Trumpovo roko v javnosti, zagnala pa je celo kampanjo proti spletnemu nadlegovanju 'Bodi boljši '. Precej pomenljivo, če pomislimo, da je njen mož utelešenje takšnega komuniciranja na družbenih omrežjih.  

Zakon najbolj vplivnega para na svetu nedvomno spremlja mnogo ugibanj, govoric o njuni dejanski sreči in skladnosti. "Govorice so vedno del političnega boja. Melania in Donald igrata vlogo harmoničnega para, ki dobro deluje, saj v ključnih trenutkih vedno podpirata drug drugega. Melanijini starši so dobili državljanstvo in verjetno je Melania še za kakšno pomembno zadevo dobila podporo sovjega moža," je ocenil Lukšič.  

Novinarka Mary Jordan, avtorica najnovejše biografije o Melanii Trump, ki je leta 2003 osvojila Pulizerjevo nagrado in opravila več kot sto intervjujev o Melani Trump, je za Guardian dejala, da je "ljubezen zapletena, ljubezen med Trumpoma pa je ultra zapletena". Za biografijo prve dame je intervjuvala številne uslužbence Bele hiše, čistilke in ostale, ki od blizu spremljajo življenje najvplivnejšega para. Večina jih trdi, da zakonca spita v ločenih spalnicah. "A Melania je rada izolirana. Je samotarka. In tudi Donald je samotar. Povsem srečna sta, ko sta ločena," ugotavlja Jordanova. "Kljub temu je Melania prva, ki jo Trump pokliče, zato ker ji zaupa, pravi Jordanova. In on ne zaupa številnim. Imata zelo nenavadno razmerje, a imata resnično vez. On ljubi sebe in svoje delo, zato veliko časa preživlja ločeno od nje. A njej to povsem ustreza."  

 

Melania Trump na prvi samostojni turneji v vlogi prve dame. Njena agenda je usmerjena na pomoč otrokom.
Melania Trump na prvi samostojni turneji v vlogi prve dame. Njena agenda je usmerjena na pomoč otrokom. FOTO: AP

Kot piše Guardian, Jordanova slika portret prve dame, ki se precej bolj zaveda, kaj se dogaja in ima več nadzora nad dogajanjem in svojim možem, kot si misli javnost. Kot primer njene moči Jordanova navaja primer zakasnele vselitve po Trumpovi izvolitvi za predsednika ZDA v Belo hišo leta 2016, uradno zaradi šolanja Barrona Trumpa, v resnici pa naj bi se, kot trdi Jordanova, v tistem času pogajala glede predporočne pogodbe.  

Kot izpostavlja Business Insider, je Melania Trump šele druga predsednikova žena, ki je bila rojena zunaj ZDA. Je prva, katere materni jezik ni angleščina in je prva v vlogi prve dami, ki je naturalizirana državljanka ZDA. Zato se uvršča med najbolj 'multikulturne' prve dame in koščki njene življenjske zgodbe nosijo pomembne lekcije ameriške zgodovine: o pomenu danih in izkoriščenih priložnosti, nevarnostih nacionalizma, in kot so porogljivo dodali, kaj vse ti je dovoljeno, če nosiš dobro ukrojeno obleko. A mnogi ameriški mediji opozarjajo, da če želi Melania Trump ostati v ameriški zgodovini zapisana za zmeraj in ne le kot modni trend, ki ga bo povozila nova sezona, bo morala še veliko narediti, da svojo brezhibno oblečeno javno podobo napolni tudi z vsebino.  

'Je borka. Rada zmaguje.'

Ji lahko to uspe v morebitnem novem mandatu? Okoliščine in epidemični časi kričijo po odgovornih voditeljih, ki bi ljudstvu vlili upanje v teh težkih časih. Melania, Donald in njun sin Barron so covid-19 že preboleli. Vsi ob istem času, hitro in učinkovito. "Dobro je bilo, da smo zboleli ob istem času, da smo lahko ta čas preživeli skupaj in skrbeli drug za drugega," je zapisala. Prva dama je o tej izkušnji zapisala blog, v katerem je predvsem izstopala njena materinska skrbnost.  

Njen mož sicer že od začetka k situaciji pristopa predvsem teatralno. Študija univerze Cornell je pokazala, da je Trump eden največjih dezinformatorjev v povezavi z novim koronavirusom na svetu. Toliko napačnih podatkov, lažnih informacij in novic, ki jih je o covid-19 navedel Trump, javnosti namreč še ni postregla nobena druga javna osebnost. Kakšna bi torej lahko bila Melanijina vloga v tej kampanji?  

"Donald Trump ima glede koronske krize svoje stališče in vleče poteze, ki jih ljudje ocenjujejo v skladu s svojimi predstavami in interesi. Koliko mu bo to koristilo, se bo pokazalo na volitvah. Za zdaj mu njegova drža ne koristi. Melania tu ne vleče radikalno drugačnih potez," je ocenil Lukšič.  

Barron, Donald, Melania
Barron, Donald, Melania FOTO: Profimedia

Business Insider Melanii očita, da če bi bila bolj odkrita glede svoje izkušnje ameriške priseljenke, bi lahko razvila močan ženski glas v svoji stranki, a namesto tega vztraja pri svoji uveljavljeni znamki: "Pri dobrih, a ne odličnih govorih, ki se resničnih družbenih težav dotikajo le površinsko, a če potegnemo črto, v katerih ne pove prav veliko."  

Kot je za Guardian sklenila Jordanova, mora Melania v resnici še sprejeti vlogo prve dame in pri tem računa na dodatna štiri leta. In ne le zato, ker bi njun sin Barron v tem primeru lahko ostal v elitni šoli v bližini Washingtona, ampak predvsem zato, ker je ambiciozna: "Je borka. Rada zmaguje."  

KOMENTARJI (304)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gongash
02. 11. 2020 11.54
+1
Pusti da jo stari kuščar nateguje za denar. Res je uspešna
Ost1234
31. 10. 2020 21.06
+1
Melanija še vedno igra .. Honorar je precej velik ....
Ost1234
31. 10. 2020 21.05
Carmennula 25.10.2020, 16:55:41 -6 Kako blesti, Slovenci povsod v tujini blestijo, ker preprosto KOMUNISTE ( SD ) jevce, rdeče goflače iz FDV - JA, in rdečo faušijo doma pustijo jEPPP ... ARGENTINA JE ŽE NEKAJKRAT BANKROTIRALA ....
juventina10
26. 10. 2020 08.23
+3
prebrala sem knjigo o kennedyevem klanu.ta rodbina je šla namenoma v boj za predsedniški stol,najprej z najstarejšim sinom,kateri je umrl v letalski nesreči, nato je bil na vrsti JFK.posli očeta so bili bolj ali manj umazani, od spletkarstva do mafije.pa tudi jackie je dobro vedela s kom se je poročila.john je bil prav tako velik ženskar,to se ve, tako, da o nekem velikem karakterju debatirat, ne vem no.karakter oziroma želodec so imele tudi hillary,pa nixonova patricia.požret so morale marsikaj.jackie se je poročila z onassisom predvsem zaradi denarja oziroma zagotovitve finančne prihodnosti svojima otrokoma,to je tudi sama povedala.rada je imela denar in slavo,bila pa je turi preračunljiva.starejše generacije to vemo, mlajši malo manj,ker se neradi ukvarjate z zgodovino.ampak zgodovina se rada ponavlja.kot nap pri wallis simpson in meghan markle,kar ni uspelo prvi,je dokončala druga.ampak to je že druga zgodba
hotchilipoper
26. 10. 2020 08.14
+2
Zanimivo,da njen sin baron obvlada slovenski jezik,zato ne govorite o njej grdo
anakondabox
26. 10. 2020 08.09
+4
Melanija je veliko bolj prefinjena od svojega moža in ne blebeče neumnosti, ko je pod žarometi. Pa kaj od nje sploh pričakujete? Fino jo oblatite, da živi v zlati kletki, napišete knjigo o Melaniji kot o 'sponzoruši (B.P.), potem pa pričakujete, da bo v nebo kovala našo deželo. #naiven folk
Ost1234
31. 10. 2020 21.02
+1
Betuul
25. 10. 2020 21.25
+3
Saj je lep , lepo je obrit,diši po Pitralonu, ma lepo frizuro,glih prav šik, melanja lepa , vitka, šik, mati so glih prav huda , pa velki sin , mislim da je atija prerastel. Lušni so
Betuul
26. 10. 2020 18.53
+1
sin je pol slovenca v Kekčevih letih. Lep družinski šopek in Vse lepo zanjih
JAZsemTI
25. 10. 2020 20.34
+1
Mama, moj mož je nesramen in mislim, da me vara. Ne zdržim več. Nazaj domov pridem... Mato mama reče: O, ne bo se tako zlahka izvlekel. Jaz pridem k vam živet!
nightifly
25. 10. 2020 20.10
+2
Vsem pristasem Bidena svetujem ,da si preberejo vse o njegovih in sinovih poslih izven ZDA , ob tem pa naj si poslusajo javno tiskovno konferenco Tony Bobulinski -ja . Prav rad bividel ,kaj si mislite o teh obtozbah , ki so dejansko na napravah ,katerih vsebina je znana ,naprave ima pa ze od Decembra 2019 FBI , toda zal izgleda je tudi ta pristranska ,kot je bila 4 leta nazaj ,ko so obtozili Trumpa ,da je celo ruski vohun oz .dela njim v prid . O ooo , pa se veliko drugega visi nad Bidenom ,Obamo in Clintonovo , ki bi morali biti ze v arestu .
resslovenka
25. 10. 2020 20.07
-2
Takole slovenceljni, vsi ki ste tolk hudičevo navdušeni nad ameriškim predsedniškim parom... Koliko časa je gospa Melanija Trump že poročena z vašim idolom? Kar nekaj časa kajne, saj že njun sin šteje 15 let. In? Kolikokrat sta zakonca obiskala našo lepo slovensko deželico? Sta pripeljala sinu Baronu pokazat od kje je njegova mama? Kolikor se spomnim, nikoli. Ker? Koliko traja letalski polet iz Amerike do Slovenije? No je pa g. Putin pred leti obiskal Slovenijo in položil venec na ljubljanskih Žalah ob odkritju spomenika padlim ruskim vojakom v 1. svetovni vojni. Vidite kakšno razliko? Jaz jo in to veliko. Gospodu Trampu Slovenija "dol visi", Melanija je postala ameriška prva dama (vsaj še nekaj dni bo), za določen čas. Ona je našla svoj raj, tam čez lužo. Zato mi ne nabijat kolk sta oba oh in sploh. Spoštovanje do neke države se odraža v dejanjih, pa če se tako majhnih in na videz nepomembnih. Tko da dragi "domoljubi", zamislite se malo. 😎
juventina10
26. 10. 2020 08.26
+3
toliko,kot so in še vedno mediji pluvali po njej-ali mislite, da ji ne povejo za razne negativne spise nekaterih novinarjev-je kar prav, da ni prišla.ker potem bi se taisti novinarji slinili okoli nje za ekskluzivni intervju
pesnitev
26. 10. 2020 09.43
-1
juventina 10 točno si zapisala, ko je Melania postala prva dama, so bili slovenski mediji polni nesramnih komentarjev o Melanii in njenih starših, tipična slovenska zavistnost!, zakaj naj bi potem z veseljem prihajala domov...
EkonomskaSvoboda
25. 10. 2020 19.51
+1
Kolk se bom rezal, ce Trump spet zmaga. 30 let star whiskey odprem.
Ost1234
31. 10. 2020 21.03
heello
25. 10. 2020 18.50
+3
Buci, buci....., kako se mata rada..............., dolarčki, dolarčki....
Kazimir Plemeniti
25. 10. 2020 18.34
-4
Melanija je lahko vzor ženskam po vsem svetu. Naj se tudi slovenke zgledujejo po njej.
Prinašalec
25. 10. 2020 16.59
+9
Ko bo Trump umrl, bo baje Slovenija po Melaniji podelovala pol ZDA. 🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪
ValterUdovernik
25. 10. 2020 17.37
+9
Ja, komi cakamo, Trump osebno jamci za 400 000 000 dolarjev dolga.
Carmennula
25. 10. 2020 16.55
-6
Kako blesti, Slovenci povsod v tujini blestijo, ker preprosto KOMUNISTE ( SD ) jevce, rdeče goflače iz FDV - JA, in rdečo faušijo doma pustijo.
Carmennula
25. 10. 2020 16.56
+1
resslovenka
25. 10. 2020 18.06
+4
A zato se komunisti zadržujejo na Trstenjakovi? 🙄
Stauffenberg
25. 10. 2020 18.17
+4
sneta skira
25. 10. 2020 16.25
+0
Če jo "tardeči" ne marate potem je fejst punca...
AnthonyfJoshua
25. 10. 2020 15.49
+8
Odigrala igralno vlogo. To ste pa čisto prav napisali. Plačo je pa tudi dobro pokasirala.
Prokleta Zima
25. 10. 2020 15.37
+0
Haha.Da bi svojo popolno podobo zapolnila z vsebino. A naj pred Belo hišo lačnim kuha žgance.
pesnitev
26. 10. 2020 09.45
Njene aktivnosti in njeni govori izkazujejo, da ni le lepo oblečena lutka!
Blue Thunderstorm
25. 10. 2020 15.22
+4
Nas ne briga!
nikhrast
25. 10. 2020 15.08
+4
Melanie je nevidna, vidim da jo mediji redkokdaj omenjajo, na TV kanalih je tudi ni. Ne moreš jo primerjati s Jackie Kennedy, Jackie je že odrasla v teh elitnih krogih, družila se je s tem folkom, kot First Lady je samo nadaljevala to vlogo. Melanie je samotarka, pa kot priseljanka se ne more kar naenkrat vključiti v to elito.