ČRNA KRONIKA

Michel Stephan ne prizna krivde napeljevanja k umoru zaščitene priče

Beirut , 22.11.2022, 14:27 | Posodobljeno pred 14 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Libanonski kemik Michel Stephan, ki se mu očita napeljevanje k umoru zaščitene priče v primeru Plavec, na predobravnavnem naroku ni priznal krivde. Poudaril je, da ni storil ničesar narobe in obtožbe iz obtožnice označil za fiktivne.

Libanonski kemik Michel Stephan, ki je v zadevi Plavec že pravnomočno obsojen, je na sodišču prebral kratko izjavo, v kateri je poudaril, da je novo sojenje klofuta zakonodaji in resnici. Obtožbe iz obtožnice je označil za pritlehtne fraze. "Za nekatere ljudi bi bila to sramota," je poudaril med drugim.

Libanonski kemik je že nekaj časa v zaporu zaradi neuspelega napeljevanja k uboju nekdanjega kolega na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca. Obsodili so ga, ker je leta 2017 iraškega prosilca za azil prepričeval, naj ustreli Plavca, in sicer ker je Plavec nasprotoval temu, da bi Stephana znova zaposlili na inštitutu.

Michel Stephan je očitke o napeljevanju k umoru zanikal.
Michel Stephan je očitke o napeljevanju k umoru zanikal. FOTO: POP TV

Omenjeni prosilec za azil pa je Stephanove načrte zaupal Policiji. Sodišče je Stephana obsodilo na osem let zapora in izgon iz države po prestani kazni. Obsodba je postala pravnomočna poleti 2020.

Danes pa je Stephan stopil na zatožno klop zaradi očitkov, da naj bi v zaporu napeljeval k umoru Iračana, torej ključne priče, ki ji je naročil uboj Plavca.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regijiFOTO: 24ur.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.