Mineva 50 let od skrivnostnega izginotja triletne Cheryl

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.S.
KOMENTARJI
24
12. januarja 1970 je med družinskim izletom na eni od avstralskih plaž izginila triletna Cheryl Grimmer. Policiji deklice nikoli ni uspelo izslediti, še manj pa njenega ugrabitelja. Zdaj vsem, ki bi imeli informacije o tem skrivnostnem primeru, ponuja milijon dolarjev oziroma okoli 621.000 evrov.

Triletna Cheryl Grimmer je skrivnostno izginila 12. januarja 1970 med družinskim izletom. Deklica, ki se je rodila v Veliki Britaniji, je bila ugrabljena v garderobi, potem ko je jutro preživela na eni od avstralskih plaž z mamo in tremi brati blizu mesta Wollongong v Novem Južnem Walesu. 

Vse od tistega dne avstralski policiji nikoli ni uspelo izslediti Cheryl, za katero sicer domnevajo, da je mrtva. Ob 50. obletnici njenega izginotja lokalna policija zdaj ponuja nagrado v višini enega milijona dolarjev oziroma okoli 621.000 evrov za informacije o ugrabitvi, ki bi vodile v aretacijo in obtožnico. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Lani so sodili moškemu, čigar identiteta medijem ni znana, a so nato ključne dokaze zoper njega izločili in obtožnica je padla. Policija je namreč moškega leta 1971 zaslišala, a brez prisotnosti staršev, odraslih ali odvetnika, zato je sodnik odločil, da je zaslišanje neuporabno, poročajo avstralski mediji. 

Leta 2008 se je na policiji zglasila ženska, ki je bila prepričana, da je Cheryl, a je DNK test pokazal, da ni pogrešana deklica. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Leta 2011 so nato presodili, da je Cheryl najverjetneje mrtva, a njenega trupla nikoli niso našli. Domnevali so, da so deklica umorili kmalu po ugrabitvi. 

Cheryl se je rodila v Bristolu, leta 1969 pa so se z družino preselili v Avstralijo. "Ni besed, ki bi opisale bolečino naše družine ob izginotju sestre," je dejal njen brat Ricki Nash. "Vsak dan se spominjamo tragičnega dne, ko je izginila, upam pa, da bo nagrada poskrbela, da bo resnica končno prišla na dan." 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Detektiv Daniel Dohertyje ob tem dejal, da apelirajo na tiste ljudi, ki nekaj vedo, a v preteklosti niso želeli pomagati policiji. "Takrat so priče poročale, da so na parkirišču videle neznanega moškega, ki je v naročju nesel Cheryl, a sled ni obrodila sadov. Pozdravljamo vse informacije, ki bi lahko pomagale pri preiskavi. Zdaj je na voljo milijon razlogov za pomoč," je zaključil Doherty.