Tujina

Zaradi rekordnih padavin na SZ Italije ponekod zaprte šole, zrušil se je tudi most

Savona, 04. 10. 2021 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
1

Severozahodno Italijo je zajelo močno deževje, ki je že povzročilo poplave in zemeljske plazove, predčasno pa so zaprli tudi volilno mesto v Savoni, kjer so potekale lokalne volitve. V enem dnevu so na območju zabeležili več kot 800 milimetrov dežja. Raziskovalec pri Evropskem laboratoriju za hude nevihte Tomas Pucik je ob tem zapisal, da ni v Evropi še nikoli videl tolikšne količine kratkotrajnih padavin.

Italijansko regijo Ligurija je zajelo močno deževje, ki je povzročilo številne težave. Po poročanju AP News se v tej severozahodni italijanski regiji med drugim že spopadajo s poplavami in zemeljskimi plazovi. Ti sicer za zdaj niso terjali še nobene smrtne žrtve.

V mestu Quiliano se je zrušil tudi most, v Camporossu pa so preventivno zaprli cepilni center proti covidu-19. Najbolj prizadeto mesto pa je Savona, glavno mesto te italijanske regije, ki leži na obali Ligurskega morja. Med Savono in Torinom so namreč hude poplave ustavile tudi železniški promet. Poplavljene so bile tudi številne lokalne ceste in avtoceste, hudo deževje pa je povzročilo tudi predčasno zaprtje volilnega mesta, kjer so potekale lokalne volitve.

Pristaniško mesto Genova, najbolj naseljeno območje Ligurije, je za en dan zaprlo šole. Zaprte so bile tudi tržnice na prostem in športni objekti. Prav tako so oblasti odredile tudi zaprtje parkov in pokopališč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V le enem dnevu so na tem območju zabeležili več kot 800 milimetrov dežja. Raziskovalec pri Evropskem laboratoriju za hude nevihte Tomas Pucik je meritve komentiral, da ni v Evropi še nikoli videl tolikšne količine kratkotrajnih padavin.

Dež medtem preglavice povzroča tudi po drugih koncih Italije. Zaradi močnega deževja so tako oblasti rdeče opozorilo razglasile tudi v Piemontu, ki na severovzhodu meji na Ligurijo. Rdeče opozorilo velja vse do torka zjutraj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
05. 10. 2021 16.56
. zanimivo. v uč mi je padlo , koliko lesa je v vodi. splaknjenega" iz nespucanih gmajn. videno tudi pred kakim letom ali dvema v narasli Kamniški bistrici . / če se ne motim , so nekoč , ne tako davno , ljudje še hodili v gmajne .. in delali butare ( zastonj kurjava