Tujina

Prevažal migrante in povzročil nesrečo s tremi smrtnimi žrtvami

Karlovac, 14. 01. 2024 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 30-letnika iz Moldavije, ki je pred tednom dni na avtocesti Karlovec–Reka povzročil hudo nesrečo, v kateri so umrli trije ljudje, 12 pa je bilo poškodovanih, med njimi tudi otroci. V avtomobilu madžarskih registrskih oznak, ki je registriran za pet oseb, je nezakonito prevažal kar 11 migrantov, nekatere celo v prtljažniku.

Okrožno državno tožilstvo v Karlovcu je od policije prejelo kazensko ovadbo zoper 30-letnega Moldavijca, ki ga bremeni povzročitve prometne nesreče na avtocesti A1 pri Netretiću 6. januarja, v kateri so umrle tri osebe, 12 ljudi pa je bilo poškodovanih, poroča Danas.hr. 

V avtomobilu madžarskih registrskih oznak, ki je registriran za pet oseb, je prevažal kar 11 nezakonitih migrantov – 10 iz Egipta in enega iz Sirije. Nekaj jih je bilo celo v prtljažniku. 

Po poročanju omenjenega medija je voznik vozil prehitro, nato pa izgubil oblast in zavil desno, zapeljal na odstavni pas in z desnim bokom vozila trčil v ograjo ob avtocesti. Odbilo ga je na prehitevalni pas, kjer je prebil dvojno kovinsko ograjo in zapeljal na nasprotno stran avtoceste. Tam je trčil v osebni avtomobil hrvaških registracij, v katerem sta se domov peljala Rečana z otrokom. 

V trčenju so umrli zakonski par iz Reke in eden od migrantov. 

Nesreča na hrvaški avtocsti
Nesreča na hrvaški avtocsti FOTO: RTL Danas

Moldavijec je sprva trdil, da je bil v avtomobilu zgolj sopotnik. Zdravnikom, ki so ga oskrbeli, je rekel, da je star 25 let. Vsi drugi tujci naj bi bili mladoletni. Po zdravljenju v Karlovcu so ga premestili Zagreb.

Tožilci so zahtevali, da preiskovalni sodnik zanj zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti odredi pripor. Ta je predlogu ugodil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3