Tujina

'Morilski napad': čoln trgovcev z mamili zadel patruljno ladjo, dva mrtva

Madrid, 10. 02. 2024 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.V.
Komentarji
6

Španska civilna garda je prijela osem ljudi, potem ko je čoln trgovcev z mamili med pregonom zadel patruljno ladjo, pri čemer sta umrla dva pripadnika civilne garde. Incident, v katerem sta bila poškodovana tudi dva policista, se je zgodil v pristanišču Barbate blizu Cadiza.

Po dogodku so prijeli osem osumljencev, poklicno združenje civilne garde AUGC pa je incident označilo za "morilski napad".

Incident se je zgodil v petek zvečer, ko je policijski čoln s šestimi ljudmi na krovu opravljal pregled. Poleg ubitih pripadnikov civilne straže sta bila huje poškodovana dva policista, ki so ju odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Državna tožilka v Cadizu Ana Villagomez, pristojna za obravnavo tihotapljenja mamil, je razmere opisala kot "alarmantne in brez nadzora". Na območju je ogromno čolnov, ki jih uporabljajo mamilarske tolpe in trgovci z ljudmi tako rekoč nemoteno, je dejala za tiskovno agencijo Europa Press.

Dogodek je sprožil veliko ogorčenje javnosti, združenje AUGC pa je notranjega ministra Fernanda Grande-Marlaske pozvalo k odstopu. Obtožujejo ga, da ni zagotovil dovolj sredstev za boj proti trgovini z mamili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Grande-Marlaska je obiskal prizorišče in dogodek označil za atentat. Obljubil je "ničelno toleranco" v prizadevanjih za zaustavitev trgovine z mamili.

Premier Pedro Sanchez je v objavi na omrežju X zapisal, da globoko obžaluje smrti, medtem ko je kraljeva družina države na družbenem omrežju sporočila, da je globoko užaloščena.

Španija je glavna tranzitna točka za narkotike, ki prihajajo v Evropo iz Severne Afrike. V morju pred Cadizom pa večkrat prihaja do incidentov s trgovci z mamili ter večjih zasegov mamil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

roten
10. 02. 2024 21.55
+1
Sonček.
10. 02. 2024 21.39
+1
lakala28
10. 02. 2024 21.14
+14
Upam, da jih je streznilo. naslednjič naj streljajo s topom, potem pa jih zaustavijo. Draga šola je tole v duhu demokracije. Mafija ne spoštuje ničesar, nikjer po svetu, policija pa ima, tudi pri nas, bolj kot ne zvezane roke. Komu že je to v interesu? bolnikom na vladi ali zblojenim varuhom pravic? A to pomeni, da imajo policisti edino pravico biti mrtvi?
2mt8
10. 02. 2024 21.07
+2
V Ljubljani bodo odtoki zdaj malo manj zamašeni 🤣🤣
boris c
10. 02. 2024 21.02
+12
Napaka je že pri tem, da male dilerčke sploh ne preganjajo. Čim bi te dobili z mamili takoj 3 leta zapora že v štartu, plus vse ostale stvari.
Uporabnik1888402
10. 02. 2024 21.07
+8