Tujina

Musk bo imel prvi sestanek z osebjem Twitterja

San Francisco, 14. 06. 2022 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tana Rakoto Kovačič
Komentarji
1

Elon Musk bo prvič, odkar je aprila oddal 42 milijard evrov vredno ponudbo za nakup podjetja, spregovoril z zaposlenimi na Twitterju. Pričakuje se, da bo na sestanku odgovarjal na vprašanja Twitterjevih zaposlenih. Opozoril je, da bo morda odstopil od dogovora, če podjetje ne bo zagotovilo podatkov o lažnih profilih na platformi.

 

Sestanek je v ponedeljek v elektronskem sporočilu zaposlenim napovedal izvršni direktor Twitterja Parag Agrawal.  Agrawal je zaposlenim sporočil, da lahko pred srečanjem Musku predložijo vprašanja, sestanek pa se bo odvil ta četrtek. 

Novico, o kateri je prvi poročal Business Insider, je za BBC potrdil tiskovni predstavnik Twitterja. To bo prvi sestanek vseh zaposlenih, na katerem bo Musk neposredno govoril z zaposlenimi v podjetju, odkar je podal prevzemno ponudbo. 

Musk bo ta teden imel prvi sestanek z osebjem Twitterja.
Musk bo ta teden imel prvi sestanek z osebjem Twitterja. FOTO: AP

V začetku tega meseca je zagrozil, da bo odstopil od dogovora, saj je Twitter obtožil, da 'onemogoča' njegove zahteve, da bi izvedel več o svoji bazi uporabnikov.

Musk je v dopisu, ki ga je predložil pristojnim nadzornikom, navedel, da ima pravico do lastnega načina preverjanja podatkov o lažnih profilih. Dopis je formaliziral spor, ki je tlel že več tednov, potem ko je napovedal, da je dogovor 'začasno zaustavljen', dokler ne dobi dodatnih informacij. 

Analitiki so dejali, da bi lahko Musk to vprašanje izkoristil za poskus ponovnih pogajanj o ceni ali celo za odstop od posla. Dejali so, da je njegova odločitev, da zadevo izpostavi na družbenih omrežjih, nekonvencionalna, zaradi česar je težko ugotoviti, kako resno misli. 

Ko je Agrawal v seriji tvitov branil postopek podjetja za prepoznavanje lažnih profilov, se je Musk odzval z emotikonom 'poo' (kakec).

Delnice podjetja so ob koncu newyorškega trgovanja v ponedeljek znašale 35,5 evra, kar je precej pod Muskovo ponudbeno ceno 51,9 evra.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
14. 06. 2022 10.03
+8
Musk bi moral imeti prvi sestanek z osebjem psihiatrične bolnišnice.