Tujina

Musk namerava Trumpu omogočiti vrnitev na Twitter

New York, 10. 05. 2022 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, U.Z.
Komentarji
4

Ameriški mogotec Elon Musk je napovedal, da bo bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu omogočil vrnitev na Twitter, če bo njegov nameravani odkup družbenega medija uspel. Musk je za odkup Twitterja ponudil 44 milijard dolarjev, ki pa jih še ni zbral.

Donaldu Trumpu so zaprli račun na Twitterju, potem ko je z neutemeljenimi izjavami o "ukradenih" predsedniških volitvah novembra 2020 svoje privržence pripravil do napada na zvezni kongres.

"Mislim, da prepoved Donaldu Trumpu ni bila pravilna. Mislim, da je bila napaka. Sam bi odpravil trajne prepovedi. Moje mnenje, s katerim se strinja ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey, je, da ne bi smeli imeti trajnih prepovedi," je dejal Elon Musk.

Kot je znano, je bil Twitter priljubljen Trumpov medij, na njem pa je objavljal tudi neresnice. Šele proti koncu njegovega predsedniškega mandata so začeli nekatere objave označevati kot zavajajoče in dodajati povezave na spletne strani z dejstvi.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: Profimedia

Sodu je izbilo dno, ko je Trump spodbujal napadalce na kongres in jih hvalil. Prepovedi na Twitterju sicer ni dobil zaradi laganja, saj to, razen ko gre za laganje pod prisego, ni kaznivo. Niso pa dovoljena spodbujanje k nasilju in sovraštvu ter podobna protizakonita dejanja.

Po Muskovi napovedi o nameravanem prevzemu Twitterja se je v ZDA razvnela debata o svobodi govora, pri čemer predvsem konservativni politiki podpirajo idejo, da se lahko objavi vse, brez omejitev, levo usmerjeni pa opozarjajo na nevarnosti tovrstnih objav.

Trump trdi, da se na Twitter ne bo vrnil, ker ima svoj družbeni medij "Truth Social". Tega sicer tarejo številni porodni krči in pomanjkanje zanimanja. Splošno prepričanje je, da se bo vrnil na Twitter, takoj ko mu bo spet dovoljeno.

Musk je priznal, da njegov prevzem Twitterja in Trumpova vrnitev še nista zagotovljena. "Nisem še lastnik Twitterja, tako da še ni povsem gotovo, da se bo to zgodilo. Kaj pa, če ne bom lastnik Twitterja?" je dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
11. 05. 2022 11.23
+1
Ali bodo tudi Musku zaplenili kakšno jahto ali vesoljsko plovilo, ali pa Brazosu bi lahko zaplenili vsaj nove teniske , če ne že milijonskega zasebnega letala, pa Gatesu bi lahko zaplenili kakšen luksus avtomobil ali vilo z desetimi kopalnicami, NIČ OD TEGA, sedaj pobirajo Ruskim Oligarhom, nisem nikoli uganil zakaj so Vzhodni bogataši Oligarhi, zahodni bogataši pa samo bogataši.
nikhrast
11. 05. 2022 14.33
-2
Pa zakaj v Sloveniji toliko sovraštva do svojih tajkunov.
Muskolo
11. 05. 2022 09.31
Ne maram Trumpa ampak svoboda govora je pomembnejša.. sploh se pa niti zavedal nebi vseh razsežnosti njegove neumnosti če nebi uporablau tweeterja..
Nimasmisla
10. 05. 2022 21.58
Ja zakaj pa ne