Tujina

Na Dragonji prijeli italijanske policiste z ukradenim denarjem

Dragonja, 04. 12. 2020 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, U.V.
Komentarji
9

Na mejnem prehodu Dragonja so hrvaški policisti prijeli šest Italijanov, med njimi dva neapeljska policista ter karabinjerja iz Caserte, ki naj bi podjetniku iz Pulja, sicer italijanskemu državljanu, ukradli okoli 133.500 evrov. O kraji je 31-letnik sam obvestil policijo, šlo naj bi za denar podjetja, ki ga je prodal na Hrvaškem. Ali je pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem, še ni znano.

Hrvaška policija je na mejnem prehodu Dragonja prijela šest italijanskih državljanov, ki jih sumijo, da so 31-letnemu podjetniku iz Pulja ukradli več kot milijon kun oziroma več kot 133.500 evrov, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. 

Podjetnik, ki je sicer italijanski državljan, je v sredo popoldne obvestil policijo, da so mu ukradli večji znesek denarja in da so se tatovi napotili proti mejnemu prehodu, da bi pobegnili v Italijo. Še isti dan je na mejni prehod Dragonja prišlo omenjenih šest italijanskih državljanov, ki so jih hrvaški policisti prijeli zaradi suma kraje.

Med prijetimi dva policista in karabinjer 

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem ko je v sredo dvignil gotovino z bankomata v Pulju. Potem so se z avtomobili napotili proti državni meji. Pri tem so jim pomagali še trije italijanski državljani, je še sporočila policija.

Med prijetimi sta dva pripadnika neapeljske policije ter karabinjer iz Caserte, danes piše časnik Jutarnji list, ki se preko svojega dopisnika v Rimu sklicuje na vire iz italijanske policije. 

Med prijetimi sta dva policista in karabinjer.
Med prijetimi sta dva policista in karabinjer. FOTO: Dreamstime

Kaj je 31-letnik nameraval storiti z denarjem? 

Kot dodaja časnik, je 31-letni podjetnik hrvaškim policistom povedal, da gre za denar iz podjetja, ki ga je ravno zaprl na Hrvaškem. Pojasnil je, da je denar nameraval prepeljati v Italijo, očitno brez davka, piše zagrebški časnik. Pri prevozu denarja je nameraval angažirati nekega karabinjerja kot varnostnika, a je medtem karabinjer zbolel za covidom-19. Nadomestil ga je kolega, ki je pripeljal še dva italijanska policista.

Ali je 31-letni podjetnik pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem in ali je pri zapiranju podjetja poravnal vse obveznosti do hrvaške države, še ni znano, poudarja Jutarnji list.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

niktalop
05. 12. 2020 16.06
+1
Podatek je napačen. Italijanske policaje so prijeli na GP Kaštel, ker so jih prijeli hrvaški policaji.
flojdi
04. 12. 2020 19.40
. pa ne da se mi še enx preletet napisanega . spominjam se samo pripovedi v živo na hrvaškem radiu par dni nazaj ; ko je bilo povedano , da so šoferja tovornjaka okradli lopovi . pobrali so večino tovora . ne pa vsega . šofer je krajo prijavil policiji . policija je prišla preverit stanje . pred to preverko" je šofer sam preštel Preostale zadeve. . po preverki je (z)manjkalo še ene par komadov. / torej pravim , že zdavnaj spoznano : POVSOD SO , ki
dante
04. 12. 2020 16.48
-1
pa saj sem rekel , samo še policaji so sposobni takih podlosti, pol se bodo pa zgovarjali, da so v službi pod stresom, pa da imajo težko živleje. Lepo je v naši Evropi biti policaj, v deželi, kjer je bog i batina
Amasakul
04. 12. 2020 16.38
+0
Skor enako k pri nam ...
Apostol1
04. 12. 2020 16.24
+2
Mafijska posla , vse ostalo je preobleka.
Walter Pravicek
04. 12. 2020 17.44
+2
Združba sinjega galeba!Da se pripeljejo iz Juga Italije do Trsta,pa v Hrvaško Istro po denar?Ja obveščenost je bila na višku!Ali pa je Boter rekel:poiskati,vzeti,meni vrniti!"Vojaki ubogajo!
Rde?a barva
04. 12. 2020 15.12
+16
''Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem ko je v sredo dvignil gotovino z bankomata v Pulju.'' Kako lahko dvigneš 133.500€ na bankomatu?
RamzesII
04. 12. 2020 17.01
+2
Walter Pravicek
04. 12. 2020 17.45
Morebiti na Hrvaškem,imel je verjetno platinasto kartico?