Tujina

Na Hrvaškem več učencev preteplo učenko petega razreda

Slavonski Brod , 22. 03. 2023 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški policisti so pričeli s kriminalistično preiskavo zaradi suma vrstniškega nasilja na OŠ Blaža Tadijanovića v Slavonskem Brodu, kjer so pretepli učenko petega razreda. Po poročanju hrvaških medijev naj bi deklico preteplo več učencev iste osnovne šole.

"O dogodku smo bili obveščeni in kriminalistična preiskava je v teku," je za Jutarnji list potrdila tiskovna predstavnica policije Kata Nujić

Kot je prvi poročal Telegram, je učenko petega razreda domnevno preteplo več učencev iste osnovne šole. Kljub temu po poročanju omenjenega medija šola na policijo ni podala prijave. 

Policisti naj bi s preiskavo pričeli šele po tem, ko so obvestilo o incidentu prejeli iz bolnišnice, v kateri so deklici zaradi poškodb nudili zdravniško pomoč. Kakšne poškodbe je učenka utrpela, ni znano. 

Hrvaški policisti so pričeli s kriminalistično preiskavo zaradi suma vrstniškega nasilja
Hrvaški policisti so pričeli s kriminalistično preiskavo zaradi suma vrstniškega nasilja FOTO: Shutterstock

Ravnateljica osnovne šole se na poizvedovanja novinarjev Jutarnjega lista ni odzvala. Zaenkrat zato ostaja neznano, ali je do dogodka prišlo v času pouka, na poti do šole oziroma na poti iz šole do doma. Prav tako ni jasno, če so udeleženci dogodka opravili razgovor z učitelji oziroma s strokovnimi delavci šole. 

Je pa ravnateljica osnovne šole Sanja Spaić Telegramu poslala pisni odgovor. "Glede na to, da gre za mladoletno osebo in da je postopek v teku, podrobnostih o dogodku ne smemo posredovati. V šoli ravnamo po zakonskih predpisih in o istem so bile obveščene tudi vse pristojne institucije," je zapisala. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.