Tujina

Na ISS poletel SpaceXov Zmaj

Florida, 03. 06. 2021 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zasebna vesoljska družba SpaceX je na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) znova poslala svoje tovorno plovilo. Iz Nase so sporočili, da je to že 22. odprava podjetja Elona Muska, ki jih bo oskrbela z dodatno tehnično opremo.

Raketa Falcon 9 je vzletela iz vesoljskega centra Kennedy na Floridi. Misijo na ISS bo SpaceXovo vesoljsko tovorno plovilo oz. kapsula Dragon ('Zmaj') oskrbela z dodatnimi zalogami strojne opreme.  

Med novinarsko konferenco pred vzletom je vodja tokratne misije pri SpaceXu Sarah Walker poudarila, da gre za 17. izstrelitev letos. Podjetje je že opravilo več poti s posadko in tovorom na postajo, prihodnje pa tudi že načrtujejo.

Po trenutnem tempu pri SpaceXu napovedujejo, da bodo letos izvedli približno 40 poletov, s čimer bi presegli lanski letni rekord, ki je bil 26 vzletov. Do danes so izstrelili že 119 svojih raket Falcon 9. Plovilo naj bi se na Zemljo vrnilo julija. 

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Supervillain
04. 06. 2021 08.51
+1
Odlično in resnično aja je za čudake spet vse nateg in pravljica za lahko noč haha.??

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.