Tujina

Na Japonskem preiskava dveh smrti po cepljenju z domnevno kontaminiranim cepivom Moderne

Tokio, 28. 08. 2021 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Japonske oblasti preiskujejo smrt dveh moških po cepljenju s cepivom proizvajalca Moderna proti covidu-19. Moška sta bila cepljena s serijo cepiva, ki so jo japonske oblasti pred dnevi odpoklicale zaradi suma kontaminacije.

Cepivo Moderne
Cepivo Moderne FOTO: AP

Japonske oblasti so v četrtek odpoklicale 1,63 milijona odmerkov cepiva Moderna, ki naj bi bili poslani v več kot 800 cepilnih centrov po državi.

Podjetji Moderna in Takeda sta medtem že sporočili, da z japonskimi oblastmi sodelujeta pri preiskavi obeh smrti. Podjetji sta prav tako poudarili, da smrti jemljeta zelo resno, a sta opozorili, da trenutno ni dokazov, da je za smrti krivo cepljenje, zato je ključno, da oblasti izvedejo uradno preiskavo in pridobijo več informacij.

Moška, stara 30 in 38 let, sta umrla nekaj dni po prejemu drugega odmerka iz ene od serij cepiva proizvajalca Moderna, ki so jih oblasti zaradi suma kontaminacije odpoklicale.

Vzrok smrti obeh moških na Japonskem še preiskujejo, je danes sporočilo japonsko ministrstvo za zdravje. Kot so sporočili, za zdaj "niso znane morebitne vzročne povezave" s cepljenjem. Oba moška sta dobila vročino dan po prejemu drugega odmerka. Pred tem nista imela nobenih alergij ali drugih zdravstvenih stanj, je sporočilo ministrstvo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (179)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Antikrist Anarhist
29. 08. 2021 08.49
+2
Nekateri razmišljamo s svojo glavo, nekateri pa greste kot ovce v zakol!
Škrinca
29. 08. 2021 08.09
+10
umrlih zaradi cepljenja se enormno zvišuje, nekaj časa jim je še uspevalo zavajati sedaj tega ne morejo več, resnica prihaja na dan.......ne se cepiti s tem strupom......
SVETTEL5
29. 08. 2021 08.08
+3
Vas boli hrbet? Operirani boste leta 2026 #kolumna Najbolj učinkovita zdravstvena reforma bi bila nadzor nad tem, da vsi zdravniki, zaposleni v javnih zavodih, tam res delajo. Za kar jih tudi plačujemo. Avtor: Primož Cirman sobota, 28. 8. 2021, 05:55 Medtem ko naša bralka čaka na operacijo v letu 2026, ima njen ortoped ob tem, ko vodi enega od oddelkov na kliniki, še štiri dovoljenja za delo v zasebnih zdravstvenih ustanovah. STA "Še info ob rob članka na ortopediji. Imam napotnico za redno. Domov so mi poslali pismo, v katerem so zapisali, da bom na vrsti med marcem in majem 2026. Z liste sem se dala zbrisati. Sedem let in pol prenašam bolečino, jo bom pa še nekaj petkov in sobot, ki so mi namenjeni." To pismo bralke smo prejeli le nekaj ur po objavi zgodbe o zdravnikih ortopedih UKC Ljubljana, ki so se med epidemijo evidentirali za delo, čeprav so v resnici delali drugod. Razkrili smo, da so bili med njimi tudi skoraj vsi vodilni na ortopedski kliniki, ki ima že tako ene najdaljših čakalnih dob v slovenskem zdravstvu. Samo prejšnji mesec se je na čakalnem seznamu znašlo 336 ljudi. Število ljudi, ki na tej kliniki čaka na operacijo, je približno enako številu prebivalcev občin Ig, Ruše ali Mengeš. 7500. Ena od teh je tudi naša bralka, mlajša upokojenka, ki ji popoldneve in večere že več let grenijo bolečine v hrbtenici. Ustavila bi jih lahko le zelo zahtevna operacija. Bolečine ji usmerjajo življenje. Prilagajati jim mora vse, od načrtovanih dnevnih aktivnosti do - drže. Medtem ko v začaranem krogu čaka na odrešilno leto 2026, ima njen ortoped ob tem, ko vodi enega od oddelkov na kliniki, še štiri dovoljenja za delo v zasebnih zdravstvenih ustanovah. Ena od teh je v lasti soproge nekdanjega dolgoletnega predstojnika ortopedske klinike, sicer letos na prvi stopnji obsojenega zaradi korupcije. Še sledite? Vane Antolič je nekdanji dolgoletni predstojnik ortopedske klinike v UKC Ljubljana, kjer so čakalne vrste najdaljše v državi. Februarja letos je bil na prvi stopnj
celjan2
31. 08. 2021 19.26
da ne govorimo o zobozdravstvu. imel ta vikend težave z zobom - gangrena pod njim. torej je jasno kakšne bolečine sem imel. pa me dežurna v nedeljo dopoldan (kajti čez vikend je dežurna služba v Celju le od 08 do 13 ure odpravi z besedami, da ona pa že ne bo vrtala keramičnih prevlek in da naj kar počakam do ponedeljka na osebnega zobozdravnika. to je bilo 29.avg. dežurna pa dr Jug Mehle!
celjan2
31. 08. 2021 19.26
Da ne govorimo o zobozdravstvu. imel ta vikend težave z zobom - gangrena pod njim. torej je jasno kakšne bolečine sem imel. pa me dežurna v nedeljo dopoldan (kajti čez vikend je dežurna služba v Celju le od 08 do 13 ure odpravi z besedami, da ona pa že ne bo vrtala keramičnih prevlek in da naj kar počakam do ponedeljka na osebnega zobozdravnika. to je bilo 29.avg. dežurna pa dr Jug Mehle!
SVETTEL5
29. 08. 2021 08.08
+8
IN JAZ SE NAJ GREM POTEM CEPIT S CEPIVOM ZA KATEREGA NITI 1% NE ODGOVARJAJO V PRIMERU MOJIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV ZARADI STRANSKIH UČINKOV KATERI SO NAČRTNO DANI V CEPIVO, DA NAS S TEMI CEPIVI ČIM PREJ POBIJEJO IN SE NAS TAKO ZNEBIJO ZA VEDNO? NITI 1% ???!!! TEŽAVA JE BILA LE PRI ENEM CEPIVU (ASTRA ZENECA), KER MED STRANSKE UČINKE NISO NAPISALI, DA POVZROČA KRVNE STRDKE, TO JE PRIŠLO V MEDIJE, ZATO JE BILO TO CEPIVO NEVARNO ZA UPORABO. POTEM SO MED STRANSKE UČINKE DODALI TUDI KRVNE STRDKE IN ZDAJ, PO ČISTEM ČUDEZU, TO CEPIVO (ASTRA ZENECA) NI VEČ NEVARNO, TEMVEČ PRIPOROČLJIVO, PRIPOROČAJO NAM GA. VENDAR NEKAJ NE VE NIHČE. VSA CEPIVA SO ENAKA IN NAČRTNO POVZROČAJO KRVNE STRDKE IN VSE OSTALE ZAPLETE. RAZLIČNE BLAGOVNE ZNAMKE, RAZLICČNE DRŽAVE IN RAZLIČNI TIPI CEPIV (VEKTORSKO, TAKŠNO, OVAKŠNO, BLA, BLA, BLA) SO SAMO ZA TO, DA VAS ZAVEDEJO. V RESNICI VSA CEPIVA NAČRTNO POVZROČAJO KRVNE STRDKE (IN TUDI DRUGE NEVŠEČNOSTI IN TEŽKE ZDRAVSTVENE ZAPLETE), KER RAVNO STRANSKI UČINKI V CEPIVIH SO DODANI NAČRTNO, DA NAČRTNO UBIJEJO ČLOVEKA. IN KATEROKOLI COVID-19 CEPIVO BOŠ IZBRAL ŽE CEPLJENJE SAMEGA SEBE, TE BO TO CEPIVO UBILO. ZAGOTOVO UBILO. IN JAZ SE NAJ GREM POTEM CEPIT S CEPIVOM ZA KATEREGA NITI 1% NE ODGOVARJAJO V PRIMERU MOJIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV? TAKO MALO, PA RES NIMAM RADA SEBE. "Zdravniki pravijo, da morate jemati ZDRAVILA. Povejo vam, da jih boste mogli jemati za vedno. Ne le teden dni, ali mesec ali leto. Zagotovljeno vam je, če boste upoštevali zdravniški nasvet boste VEČNO BOLNI, nikoli se ne boste pozdravili. TO JE JAMSTVO"! IMAMO ZDRAVNIKE, LEKARNE, FARMACIJE, KEMIČNE KARTELE IN ZDRAVSTVENE LOBIJE. ALI ONI ŽIVIJO OD ZDRAVIH LJUDI ALI OD BOLANIH ??? TO PA PRAŠAJTE VAŠE MOŽGANE KI VELIKO VEDO.
SVETTEL5
29. 08. 2021 08.07
+11
Glede na to, da je Kusteceva "zbolela" za covidom, se poraja vprašanje, zakaj niso sedaj vsi v parlamentu v karanteni in jim ni odrejeno 2 x tedensko testiranje, tako kot maturantom, ki so prišli iz Grčije? A za njih in nas obstajajo različna pravila? 🤮🤮🤮
Kiki Kris
28. 08. 2021 21.59
+10
zakaj komentirate na ta prodan portal...zacnite ziveti brez interneta...vrjamite ,da bo vsem lazje....uzivajte v naravi in povsod brez maske in cepiv
medus
28. 08. 2021 21.56
+2
varno in učinkovito
Uporabnik1947897
28. 08. 2021 21.53
+9
Resnica je cenzurirana,kaj naj zdaj še napišem?...Ja nic,pejte se cepit proti klopnemu meningitisu!...
Uporabnik1884804
28. 08. 2021 21.52
-12
Od cepiva nihče niti slučajno ne more umreti ! Od Covida lahko pa prav vsak !
Leviizgubljeni
28. 08. 2021 21.47
-8
Tako dolgo bodo hujskali proti cepivom, da si nazadnje ne upam it po drugi odmerek!! Orvix sem se z Astto Zeneco, saj zdaj la ne vem vec , s cim bi se drugic! Merklova se je drugic z Moderno, ampak ni bilo nic kontaminirano. S cim sploh je pa bilo kontaminirano!
Wahl
28. 08. 2021 21.52
+5
Si pomislil, da je morda 2 x prejela fiziološko ali placebo? V tem svetu ne moreš zaupati nikomur nič in gospe, tr gospodje, ki diktirajo v posameznih država so deležni prvih informacij in močno dvomim, da se je kateri od njih pustil vbrizgati v telo nekaj kar te lahko zaznamuje za veke vkomaj. Se imajo preveč radi, korona je pa itak rezervirana za rajo, elito ne.
bundy crocodile
28. 08. 2021 21.56
+5
Merklova se je s placebom tako kot vsa stroka in politka. Od začetka pandemije imajo zagarantirana potrdila o testiranju in kasneje o cepljenju. Verjami, niti eden si ni vbrizgal tega sran... Na začetku so to skrivali z igračkami kot Kamala Harris, drugim so špricali mimo in potem so si prišli gor, da je narod poštekal in elita si najmanj želi dvoma ali upora tako, da so hitro prešli na placebo. Placebo se omenja predvsem za testiranje cepiva ampak jasno kot beli dan, da si človek ala Merkel ni vbrizgal cepiva, ga ne potrebuje. To so naredili zate ne za njo.
g.grega
28. 08. 2021 21.43
-1
nikkei asia pa je kredibilen.Vsaj od te strani gotovo.
g.grega
28. 08. 2021 21.41
+1
asia.nikkei.com Na tej strani in strani logicno je clanek,kjer je napisano da je v cepivu sestavina ki reagira na magnet
Matejv1983
28. 08. 2021 21.38
+12
Danes ste na pop-tv ju lepo prikazali koliko in kakšne analize mora prestati hrana predno pride do potrošnika in kakšne nevarnosti vse pretijo na človeško zdravje. Sedaj pa isto naredite še za zdravila in cepiva in covid cepiva kaj vse morajo prestati predno nas lahko cepijo?
KomajPriso
28. 08. 2021 21.42
+1
bundy crocodile
28. 08. 2021 21.42
+17
Ne smejo, so iz danes na jutri brez službe. V Severni Irski je neka ženska zaposlena na upravi za zdravje in socialo posnela video in rekla, da se ji zdi, da ni prav, da otroke in mladostnike cepijo z še ne preverjenimi cepivi. Drugi dan je ostala na cesti. To je bilo par dni nazaj. Direktiva Evrope je, nič lapat proti cepivu drugače se ti slabo piše.
Miran Petek
29. 08. 2021 20.31
+2
Pa kljub temu imamo nonstop en kup primerov, kako se neustrezna oz celo strupena hrana pojavlja na trgovskih policah, en kup odpoklicev celo v seriji t.i. Eco izdelkov… ja seveda, zupamo kontroli in nadzoru …. NOT!!
borec91
28. 08. 2021 21.36
+14
vsak dan je vec ljudi ,ki poznajo primere ali svojih bliznih sosedov sodelovcev ko imajo cepljeni posledice od lazjih do hujsih do smrti ,ki pa je tko vedno zataskana un pripisana necemu drugemu ces saj kapi se se dogajajo a odkar cepijo jih je nenormalno veliko kaj pa se bo sedaj ko pridejo vsesort virusov
sinner
30. 08. 2021 13.14
Strokovnjake se bo pozvalo pred sodišče na strokovni zagovor.
Metalllca
28. 08. 2021 21.32
+13
"Na Japonskem preiskujejo dve smrti po cepljenju s kontaminiranim cepivom"...ampak ja proizvajalec ne odgovarja za posledicami cepiv. Če maš otroke se lahko poslovijo od kakršnekoli odškodnine.
+18
Pr nas je uradno samo ena oseba umrla od cepiva, in to partnerka od diplomata v Bruslju, ker nisi mogli to smrt prikriti v drugi državi! žalostno, a resnično!
Leviizgubljeni
28. 08. 2021 21.48
+13
Uporabnik1996024
28. 08. 2021 21.28
+14
S fanaticnimi verniki v cepiva ni za razpravljat. Oni bi ljudi zapirali, metali iz sluzb, preganjali, kaznovali... Nimajo ne logike ne pameti. Kar pa ni ovira, da ne bi zmerjali kritike z ravnozemljasi. To so vam talibani in komaj cakajo na svojo verzijo sarije. 🤐
Metalllca
28. 08. 2021 21.28
+18
Japonci so picajzli in so vse pregledal v nulo, bog ve kaj se vse nam v Slovenijo prodaja, tle verjetno še rok uporabe ne pogledajo :)
Jan zan 1234
28. 08. 2021 21.16
+25
Me zanima kako so lahko cepiva od serije...do serije razlicna...??? A ni da mora biti v steklenicki 100% navedena vsebina...??? Igrate se z zivljenji zdravih ljudi...!!! To je umor!!! Proizvajalcu takoj vzet licenco...in odskodninsko tozit...do bankrota!!! To je zlocin...
Wahl
28. 08. 2021 21.19
+12
Katera vsebina, če vialam ni priložena listina, le prazen kos papirja. Na podlagi EUA dovoljenja se igrajo z različnimi mešanicami lot serij in eksperimetirajo na poligonu 7.5 milijardne populacije. Enim različna učinkovina, drugim placebo.
bundy crocodile
28. 08. 2021 21.16
+17
"trenutno ni dokazov, da je za smrti krivo cepljenje" Vedite, da obdukcijo dela ekipa, ki je delno v sorodu z ekipo, ki proizvaja cepivo in zaradi 2eh smrti se pač ne bodo odrekli kakšnemu dragemu kamnu ali avtu. Enako geslo je na uradni strani vseh cepiv. Piše, da je možno, da pride do zapletov, preiskovali so smrti po Pfizerju in Modernu ampak ni dokazov, da je smrt povzročilo cepivo. Za covidom bi naj umrlo 4,5 milijone ljudi pa niso opravili niti ene obdukcije kljub temu, da so v določenih primerih družinski člani vedeli, da je imel človek 101 bolezen in covid ni bil vzrok za smrt. Ampak covid je dokazan direktno iz glave ljudi ala Krek še preden oseba pride v bolnico. Če ti ne manjka pol glave, drugega kot covid ne more bit. Po cepljenju pa tudi zdravemu človeku odkrijejo vse žive bolezni zato je verjetno boljše, da te pokne čelno avtobus kot srčna kap.