Tujina

WHO: Zmanjšujejo se možnosti za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Peking, 21. 02. 2020 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
A.K. / V.Š. / STA
Komentarji
553

Svetovna zdravstvena organizacija je sporočila, da se možnosti za zajezitev širjenja novega korona virusa zmanjšujejo. Potniki, ki so zapustili ladjo Diamond Princess, ki je bila 14 dni v karanteni, se vračajo domov. Avstralca, ki sta imela potrdilo japonskih oblasti, da nista okužena s koronavirusom, sta ob vrnitvi v domovino zbolela za covid-19, o podobnem primeru poročaju tudi iz Izraela.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tri nove okužbe v Italiji
    03:23
    Iz 24UR: Tri nove okužbe v Italiji
  • Iz 24UR: Razsežnost smrtonosnega koronavirusa
    01:49
    Iz 24UR: Razsežnost smrtonosnega koronavirusa
  • Iz SVETA: Še 14 dni karantene
    02:46
    Iz SVETA: Še 14 dni karantene
  • Iz 24UR ZVEČER: Zajezitev širjenja koronavirusa
    02:47
    Iz 24UR ZVEČER: Zajezitev širjenja koronavirusa
  • Iz 24UR ZVEČER: Z japonske križarke se vračata še dva Slovenca
    00:57
    Iz 24UR ZVEČER: Z japonske križarke se vračata še dva Slovenca
  • Iz 24UR ZVEČER: Gospodarski minister Počivalšek o koronavirusu
    02:58
    Iz 24UR ZVEČER: Gospodarski minister Počivalšek o koronavirusu

Direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je danes v Ženevi opozoril, da se zmanjšujejo možnosti za zajezitev širjenja novega koronavirusa in mednarodno skupnost v luči zaskrbljujočega trenda okužb v Iranu in Južni Koreji pozval, naj okrepi prizadevanja za zajezitev virusa.

WHO: Države se doslej niso primerno odzvale

Tedros je napovedal, da bo skupina mednarodnih strokovnjakov v soboto obiskala kitajsko mesto Vuhan, kjer je prišlo do izbruha virusa sars-cov-2. Trenutno je ekipa strokovnjakov pod vodstvom WHO v Pekingu, Sečuanu in Guandongu.

"Priložnost še vedno obstaja, a se naše možnosti zmanjšujejo," je dejal in dodal je, da se države doslej niso ustrezno odzvale na poziv WHO k finančnim prispevkom, ki bi jih namenili načrtu za globalni odgovor na bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus. Za nujne preventivne ukrepe do aprila, ki naj bi bili prvenstveno namenjeni državam s slabo razvitim zdravstvenim sistemov, je tako na račun WHO od potrebnih 57 milijonov evrov doslej prispelo le 1,1 milijona.

Ob tem je prvi mož WHO izrazil zaskrbljenost zaradi primerov okužb z novim koronavirusom izven Kitajske, za katere so ugotovili, da nimajo nobenih povezav s Kitajsko, kjer je prišlo do izbruha virusa.

"Čeprav število smrtnih primerov zaradi covida-19 ostaja relativno majhno, smo zaskrbljeni zaradi števila primerov, ki so brez jasne epidemiološke povezave, kot je potovanje v preteklosti ali stik z okuženo osebo," je opozoril Tedros.

V Lombardiji in Venetu potrdili 16 okužb s koronavirusom

V Lombardiji na severu Italije so danes potrdili osem novih okužb s koronavirusom. Skupaj je tako v tej italijanski deželi okuženih 14 ljudi. O dveh primerih okužb poročajo tudi iz dežele Veneto. V desetih mestih na območju so zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa oblasti odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov.

Prvi se je okužil 38-letni moški iz kraja Codogno pri Milanu, in sicer potem, ko je v začetku meseca večerjal s prijateljem, ki se je vrnil s Kitajske. Med okuženimi sta tudi njegova 38-letna žena, noseča učiteljica na porodniškem dopustu, in prijatelj, s katerim sta skupaj tekla.

Avstralca, ki sta bila negativna, ob prihodu domov zbolela

Največ ljudi zunaj celinske Kitajske se je okužilo na potniški ladji Diamond Princess, na kateri sta se okužila tudi dva Slovenca. Po 14-dnevni karanteni so izkrcali potnike, zdravi se zdaj vračajo v svoje domovine. V domovinah morajo potniki večinoma še v 14-dnevne karantene. Pri nekaterih so namreč okužbe potrdili, ko so se ti vrnili domov.

Tako so testi doma naknadno denimo pokazali, da sta s koronavirusom okužena dva Avstralca in tudi 11 od 13 državljanov ZDA, ki so jih evakuirali, poroča CNN. Avstralska državljana sta imela ob odhodu potrdilo o tem, da sta negativna na okužbo, a ko sta prispela v domovino na letališče sta že imela bolezen covid-19. Potnika sta sicer v Darwin priletela s posebnim evakuacijskim letom, na katerem so bili zgolj potniki, ki so jih evakuirali, poroča Guardian.

Včeraj sta v Slovenijo s komercialnim letom priletela dva potnika, ki sta bila v karanteni na tej križarki.
Včeraj sta v Slovenijo s komercialnim letom priletela dva potnika, ki sta bila v karanteni na tej križarki. FOTO: AP
O podobnem primeru poročajo tudi iz Izraela. Na testiranju je bil pozitiven potnik z ladje, ki se je iz Japonske vrnil ta teden. V karanteni na križarki je bilo sicer 15 izraelskih državljanov, od katerih se jih je 11 že vrnilo v domovino. Vsi preostali so bili na testiranju negativni. To je prvi primer novega koronavirusa v Izraelu.

Včeraj sta v Slovenijo s komercialnim letom priletela dva potnika, ki sta bila v karanteni na tej križarki. Ostali potniki na komercialnem letu o tem, da sta na letu potnika iz karantene, niso bili obveščeni. Kot pojasnjuje Repar Bornšekova iz Ministrsta za zdravje: ''Slovenca sta bila iz japonskih oblasti izpuščena kot zdrava, zato nista potrebovala dodatne zaščite. S testom smo potrdili, da še vedno nimata tega virusa, zato nista predstavljala grožnje ostalim potnikom. Zaradi teh primerov ni potrebna nobena skrb, saj se bodo morda tako strogi ukrepi, ki jih izvajamo zdaj s temi primeri, izkazali za nepotrebne, zato je strah državljanov odveč.''

Protestniki v Ukrajini z baklami napadli avtobuse z evakuiranimi z Vuhana

Medtem pa so protestniki v Ukrajini napadli šest avtobusov, na katerih so bili evakuirani iz Vuhana. Protestniki so avtobuse napadli z baklami in kamenjem. Evakuirane so prepeljali v bolnišnico v Novi Sanzahry, kjer bodo 14 dni v karanteni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Protestniki naj bi avtobuse napadli zato, ker naj bi ukrajinska varnostna služba poslala lažno elektronsko sporočilo, v katerem je bilo zapisano, da je ministrstvo za zdravje sporočilo, da so med njimi tudi okuženi. Solidarnost z evakuiranimi je izrazila tudi njihova ministrica za zdravje, ki se jim bo pridružila v karanteni ter delala preko Skypa, poroča BBC.

V Južni Koreji so danes potrdili 52 novih primerov novega koronavirusa, ki izvira iz Kitajske, so sporočile tamkajšnje oblasti.
V Južni Koreji so danes potrdili 52 novih primerov novega koronavirusa, ki izvira iz Kitajske, so sporočile tamkajšnje oblasti. FOTO: AP

Dve novi smrtni žrtvi v Iranu

AFP poroča, da sta v Iranu potem, ko so v sredo potrdili prva primera novega koronavirusa, ki sta umrla, zdaj zaradi covid-19 umrla še dva iranska državljana. Po podatkih iranskega ministrstva za zdravje so prve primere zabeležili v svetem mestu Kom.

V Južni Koreji 100 novih primerov novega koronavirusa, okuženih 120 pripadnikov kulta

V Južni Koreji se je število okuženih v 24 urah podvojilo, so sporočile tamkajšnje oblasti. V treh dneh se je število okužb z virusom skoraj potrojilo. Največ primerov, tudi 41 novih, je v mestu Daegu in pokrajini Severni Gjeongsang, ki ga obkroža.

Med okuženimi je več kot 120 pripadnikov ene od južnokorejskih cerkva v mestu Daegu, ki jo pogosto označujejo za kult. Prva se je okužila 61-letnica, ki je 10. februarja dobila vročino, a je kar dvakrat zavrnila testiranje za koronavirus. Preden so ji diagnosticirali okužbo, se je udeležila štirih verskih obredov. Oblasti v Daeguju ocenjujejo, da se je obredov udeležilo okoli tisoč ljudi.

16 okužb so zabeležili v okrožju Cheongdo v bližini Daeguja, med njimi je tudi prva smrtna žrtev koronavirusa v Južni Koreji. V tem okrožju je bil rojen ustanovitelj cerkve Li Man Hi, tam pa je pred tremi tedni tudi potekal pogreb njegovega brata.

Župan 2,5-milijonskega mesta Kvon Joung Džin je v četrtek prebivalcem svetoval, naj ostanejo doma, da bi preprečili širjenje virusa.

Po navedbah oblasti so primere okužbe zaznali tudi v prestolnici Seul, pokrajini Čungčeongand in na otoku Džedžu.

Kitajske oblasti so v četrtek znova spremenile metodologijo štetja bolnikov z novim koronovirusom in zdaj vključuje le tiste, pri katerih je bil virus potrjen z naprednim laboratorijskim testom. To je bila druga sprememba metodologije štetja v le osmih dneh, kar bi lahko povzročilo zmedo v statističnih podatkih in zapletlo prizadevanja za sledenje širjenja bolezni.

Virus terjal več kot 2200 življenj

V Južni Koreji so v četrtek potrdili prvo smrt zaradi novega koronavirusa, s čimer se je število smrtnih primerov zunaj celinske Kitajske povzpelo na 11 v sedmih državah.

Z novim koronavirusom se je na Kitajskem do zdaj okužilo 75.000 ljudi, nekaj sto pa še v drugih državah. Zdravstvena komisija v Hubeju je sporočila, da so v provinci zaznali 411 novih primerov okužbe, od tega 319 v Vuhanu.

V 29 državah in območjih zunaj celinske Kitajske je bilo potrjenih več kot 1.200 okužb in 11 smrtnih žrtev, poroča CNN. 

Porast okužb s koronavirusom so opazili tudi v kitajskih zaporih. V enem je okuženih sedem članov osebja in več kot 200 zapornikov. Prav tako se virus širi med predstavniki tistih, ki pomagajo pri upravljanju epidemije, torej pri vojakih, policistih in še posebej pri zdravstvenem osebju, poroča CNN.

Virus je skupno terjal 2.247 življenj, okuženih pa je 76.726 ljudi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zemljevid si oglejte v celozaslonskem načinu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (553)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
22. 02. 2020 10.08
+6
Edina varna država bo severna koreja
Al83
22. 02. 2020 12.31
+1
Al83
22. 02. 2020 08.44
+21
Drugače pa te številke iz kitajske so po moje tako fejk, da bolj fejk ne bi mogle biti. Npr. v mestu Wuhan je bilo včeraj prijavljenih 600 novih primerov, v celi provinci Hubej, pa 300. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi bilo mesto Wuhan prestolnica Hubeja. Sam eni štejejo vse, ki kažejo simptome, drugi pa samo tiste, ki so bili pozitivni na testih in ko zmanjka testov, je pač šment. Pa še partijski šefi so je rekli, da mora biti primerov čim manj. Kar je pa še bolj sumljivo, je pa da je celotna Kitajska izven Hubeja zabeležila samo 30 novih primerov, kar je zelo malo glede na to kar se dogaja v Koreji in na Japonskem, ki so stokrat manjše od Kitajske. Po tem se pa še število mrtvih ne ujema z številom okuženih. Če gledamo, da je smrtnost 2,5% oziroma umre eden na štirideset okuženih to pomeni, da glede na to da je 2000+ mrtvih, jih mora biti 80.000 okuženih. Po tem pa moramo upoštevati še to, da virus rabi 4-6 tedno od okužbe, do smrti, kar pomeni, da če imamo danes 2000 mrtvih, jih je moralo biti okuženih 80.000 na Kitajskem že mesec, do mesec in pol nazaj. To pa je bilo sredi Januarja, ko so Kitajske oblasti govorile, da je okuženih samo okoli 50 ljudi. In če jih je bilo pred enim mesecem okuženih 80.000 jih ni danes 77.000 ampak jih je verjetno že kakih 300.000 ali pa še več.
nehajtebrisat
22. 02. 2020 09.19
+2
tam se govori da pol milijona, par dni nazaj. je zanimivo kako je en American to zvedel, en tip iz tam je bil na grinderju pa ga je tam vprašal. zdej so zgradili dvajset industrijskih krematorijev za živali in veliko premičnih tudi, zato ker tiste kemikacije, s katerimi špricajo ubija divje živali.
ahim1225
22. 02. 2020 08.07
-16
Da bi polepšali življenje starejšim upokojencem predlagam, da ZPIS organizira množične izlete v prelepo kitajsko mesto Vuhan. Prav bi bilo, da potovanja sofinancira tudi ZPIS, po vsej verjetnosti pa bodo Kitajci ponudili določene ugodnosti, saj je mesto Vuhan sedaj praktično izoliran, prebivalci tega mesta pa se tudi čutijo odrinjene od ostalega sveta.
anakondabox
22. 02. 2020 08.03
-7
A to je spet neka 'fake' novica za strašenje naroda. Korona virus, Kovid-19 so ustvarili Kitajci, da bi spravili svet na kolena, pokazali svojo moč, zdesetkali svoje prebivalce (zapor), ljudi, ki bi kaj vedeli o njemu (zdravnik) pa uničijo. O virusu ne vemo nič, ker informacije Kitajci blokirajo in si vsakodnevno zmišljujejo opažanja o številu umrlih (nov način meritev). Samo Kitajci se lahko odločijo kdaj bo virus izginil glede na njihove zmešane postavke: enkrat nekdo virus ima, drugič ga spet nima, enkrat so za ugotavljanje okuženosti potrebni dnevi, drugič skorajda mesec dni. # v razmislek
KungFuPanda
22. 02. 2020 08.16
+13
Ja, lansirali so virus, da bodo škodovali svojem gospodarstvu. Oni lahko zdesetkajo svoje prebivalce na veliko bolj enostavne načine. Poznam veliko ljudi, ki so ali so bili na Kitajskem dlje časa in ne trosijo takih nebuloz, kot ti.
DAEMONIUM
22. 02. 2020 08.42
+6
Slovenski komunisti na veliko bolj legalisticen in softiciran nacin desetkajo neuporaben in parazitski del prebivalstva. V startu ze tretino financno zatrejo in spravijo na macje konzerve kjer shirani kmalu zapustijo planet, drugi tretini v omogocijo poceni beli kruh in v socialnih paketih eu makarone, margarino, da cimprej nastopi diabetes in uspesno konca svoje poslanstvo ter razbremeni zdravstveni sistem in predvsem spiz blagajno, nato pa se eventualne migajoce iz zadnje tretine stlacijo v cakalne vrste v zdravstvu, kjer jih pol ne docaka prvega pregleda, druga polovica pa obnemore v vrstah cakajoc na specialisticni pregled.
nehajtebrisat
22. 02. 2020 09.21
+5
možno, jaz bolj verjamem da so nesposobni in da jim je ušlo.
Zvezda3000
22. 02. 2020 08.02
+16
Saj ze imamo dva primerka okuzenih. Samokarantena ne bo dovolj, tole bo slo naprej.
Zvezda3000
22. 02. 2020 08.01
+10
Saj ze imamo 2 Slovenca v "samokaranteni. Mislite da bosta spostovala PRIPOROCILA
KungFuPanda
22. 02. 2020 08.18
+13
Če sta pametna, potem ja. Jaz bi tudi raje se izoliral, kot, da okužim svoje sorodnike (starše, otroke...) in tvegam, da kdo zaradi mene umre. A ti si pa tako neodgovoren in egoist, da tega ne bi naredil?
User1538643
22. 02. 2020 07.50
+10
Če prav razumem, če zboliš in ne umreš, lahko hitro zboliš spet...?
Al83
22. 02. 2020 07.59
+13
Pri nekaterih, ki so jih poslali domov, ker so mislili, da so zdravi, so po desetih dneh dobili spet simptome in ker so imeli telo zaradi bolezni že oslabljeno, je bilo v drugo dosti slabše.
KungFuPanda
22. 02. 2020 08.20
+5
Lahko prosim vir? Tega nisem zasledil nikjer, pa spremljam situacijo.
Al83
22. 02. 2020 09.00
+5
Patients who have recovered from the killer coronavirus can get the SARS-like infection AGAIN, Chinese doctor claims na dailymail uk je recimo eden od teh člankov
nehajtebrisat
22. 02. 2020 09.24
+3
a tista dva avstralca iz Japonske? sta povedala na tv da sta se zlagala da sta zdrava da sta lahko prišla z letalom nazaj domov.
KungFuPanda
22. 02. 2020 10.31
+1
Chinese doctor claim. Ja jaz tudi lahko marsikaj trdim, pa ne bo nujno res.
User1538643
22. 02. 2020 07.47
Kako bi to rekli z drugimi, bolj preprostimi besedami?
Al83
22. 02. 2020 07.36
+28
Slišal sem govorice, da je WHO s svojim fundom za raziskave financiral nekatere znanstvenike v tem labaratoriju v Wuhanu iz katerega je prišel ta virus. Drugače se pa strinjam z WHO, če ne bo nekdo hitro pogruntal kakega zdravila, bomo imeli svetovno epidemijo. Samo v Južni Koreji je bilo od včeraj, ko so napisali ta članek 150 novih primerov in jih je sedaj že okoli 350. Italija ima že 22 ljudi bolnih. Ko so ljudi dpuščal iz Dijamantne Princeske s izpustili tudi ljudi za katere se je izkazalo, da so okuženi. Kot je priznala ena Amerikanka so se nekateri lagali, da imajo negativne izvide, da so lako šli dol iz ladje, če prav niso še dobili rezultatov. Možno da so lagali tudi tisti, ki so bili okuženi. Prav preseneča me kako so nekateri sebični in gredo zaradi osebne nevšečnosti ogrožati miljone ljudi. V Rusiji so dobili žensko, ki je pobegnila iz kvarantene , ko se je o tem hvalila po socijalnih omrežjih. In razlog zakaj je šla ogrožat milijonsko mesto? Ni se ji dopadla hrana v kvaranteni in ni imela svojega šampona za lase. Zaradi takih osebkov se mi zdi, da je kvarantena na domu totalna šala in totalna šala, ki na koncu ne bo imela nobenega učinka.
Maja Kajza
22. 02. 2020 07.20
+3
Kitajci so v svojih laboratorijih izumili način, kako zmanjšati število starostnikov.
Al83
22. 02. 2020 07.23
+3
Elite morajo zavarovat finančni in pokojnimski ponzi sistem pred propadom, da pobijejo stare ljudi, ki bi ga preobremenjujejo.
Al83
22. 02. 2020 07.48
+4
Možnost je tudi. da so jim rekli, da umerajo samo starejši, da so jih lažje nazaj v službe spravili.
nehajtebrisat
22. 02. 2020 09.25
+0
njihov sistem ni nič kaj vredu, ampak umirajo tudi moški srednjih in mladih let. tako da to ne drži. sicer jim je pa uničilo ekonomijo.
Rodion Raskolnikov
21. 02. 2020 21.57
-1
Koliko je 3% od 8 mrd? Torej worst case 240 m. Ni panike, mala verjetnost.
Cesar Millan - Vodja krdela
22. 02. 2020 07.19
+17
Toliko časa so zdrave držali na ladiji,da so še zdravi zraven zboleli !!!
Giffig1
22. 02. 2020 07.28
+9
Bolj se je za vprasat, kako bo svet deloval, ce bo vseh 8 mrd ljudi okuzenih. Sej ves, bolan, da komaj stojis, ne mores delat...
Al83
22. 02. 2020 07.46
+20
Smrtnost je 3% za ljudi, ki dobijo polno zdravstveno nego. Kaj se zgodi, ko ratajo bolnice polne, pa ljudi začnejo pošiljat domov, pa pol ko zbolijo zdravniki, da ne morejo diognizirat, pa ko v lekarnah začne zmankovat zdravil protivirusnih. Po tem gre pa smrtnost iz 3% na 15%-20%. Po tem imaš pa še primere, ko se nekaterim, ko so že ozdraveli virus sam od sebe vrne po okrog desetih dneh v hujši obliki. Aja, pa če misliš, da smo v Sloveniji pripravljeni, da na enkrat zboli pol prebivalstva se kar fajn motiš..
Krematorij666
22. 02. 2020 08.15
+2
Radion....razmerje ozdravljeni/mrtvi je 89/11% . Tem primeru je 800m mrtvih če se vsi okužijo...tisto 3% smrtnost stejejo vsi okuženi/mrtvi. Kdo pa pravi da bodo vsi ostali okuženi ozdraveli. Naučite se enkrat logično sklepati.
KungFuPanda
22. 02. 2020 08.31
+11
Ja, kalkulacije so hudič. Pomisli, okoli 20% je resnih primerov, ki potrebujejo respiratorje. Kaj to pomeni za Slovenijo? To pomeni, da če zboli 10% prebivalcev, bi potrebovali 40000 postelj na intenzivni negi in seveda 40000 respiratorjev za oskrbo s kisikom. Mislim, da teh kapacitet nimamo. Zato bi se smrtnost kar precej povečala. Poleg ega, a ti je vseeno za starše, sorodnike, ki imajo že kake bolezni (recimo astmo, povišan pritisk, sladkorno)? Ker ti so v nevarnosti za komplikacije.
nehajtebrisat
22. 02. 2020 09.26
spomin?ica2
21. 02. 2020 21.51
+13
V Italiji vlada panika, mesta padajo v karantene,že več 10 tisoč ljudi- Na svetu 5 milijonov okuženihin in 250 000 mrtvih. 24 ur poročajte že objektivno. V Iranu že zjutraj 20 mrtvih!!!!
spam1
21. 02. 2020 21.54
+2
Ja tvoje številke so pa res objektivne, ha ha
Rodion Raskolnikov
21. 02. 2020 21.55
-1
Beopen
21. 02. 2020 21.50
-5
Ne vem kaj vas je tako strah virusa. Jaz se nenehno družim s Kitajci, ravnokar sem prišel tudi iz Italije..... pač, očitno je vse bolj jasno, da kdor bo zbolel bo pač zbolel. Novodobnemu virusu se žal, verjetno tudi pri nas in to v večjem obsegu ne bo dalo izogniti. Le upamo lahko, da temu ne bo tako. Bolnih je itak bistveno več kot se piše ali govori, tako da se lahko zgodi vsakomur. Panika zato nima smisla, kdor bo imel srečo, za virusom preprosto ne bo zbolel, kdor pa bo, pa naj ima vsekakor veliko sreče pri zdravljenju.
spam1
21. 02. 2020 21.55
+17
Ko je okuženih veliko, so možnosti približno takšne, kot pri ruski ruleti.
lluckyss
22. 02. 2020 07.52
+14
Ker se lahko bolezen tudi ponovi in ker je virus "zbrisal" kar cele družine je to bolj ruska ruleta z vsemi naboji v bobniču..
emilzapata
21. 02. 2020 21.40
+15
v benetkah že 16 okuženih, mož in žena pri 80 in 67 letih v kritičnem stanju, v karanteni par sto ljudi, nekaj manjših mest v okolici popolnoma zaprtih, šole, trgovine.
Cobra007
21. 02. 2020 21.30
+33
Kot je ze pisalo, oseba je lahko na videz zdrava, vendar je ze okuzena. Se pravi, dokler bolezen ne izbruhne, se nikjer ne vidi, da si v stiku z bolano osebo. Temu virusu lahko samo recemo "tihi ubijalec"! Ko sem videla kako hitro Kitajci gradijo bolnisnice, mi je bilo takoj jasno, da gre za nekaj hudega! Vsi iz okuzene ladje, bi morali v pravo katanteno, tako kot so uredili drugod.
casinio
21. 02. 2020 21.04
+6
Jz pa na Filipine čez par dni ihaaaa
Casey Ry
21. 02. 2020 21.08
+6
casinio
21. 02. 2020 21.08
+3
Casey Ry
21. 02. 2020 21.03
+11
Hitr k mas po zakramente, dabo za ziher!
borut321
21. 02. 2020 20.54
+0
Sej veste kako to gre, najlažje je kontrolirat/manipulirat prestrašeno rajo.
Kloven
21. 02. 2020 20.51
-9
Isto j blo z Ebolo pa se je use pol uredil, virus bo itak pozabljen kmalu
Bastard666
21. 02. 2020 20.53
+18
Kloven
21. 02. 2020 20.56
-2
Isto so rekl za Ebolo majstr, boš vidu, čez en mesc ne bo več enga članka od korone tle gor
Ta`prav
21. 02. 2020 21.09
+23
čez en mesec ja, tole se je šele dobr začel, vsaj tukaj pri nas, čez en mesec od danes še inkubacije ne bo konec. vse podatke imate, pa se tkole norca delat, res nimam besed.
Karolina Šmalc
21. 02. 2020 21.34
-1
Pa kakšna cepiva je tudi treba spet prodat!
KungFuPanda
22. 02. 2020 08.34
+4
Kaka cepiva? Saj jih ni. Bi rekel, če bi bilo že na voljo, ampak niti ne kaže, da bo tako hitro
Bastard666
21. 02. 2020 20.50
+12
ta virus bo zdeskal clovestvo mrtvih bo v milijardah
Klemzi28
21. 02. 2020 21.55
-7
in temu komentarju ste dal 17 lajkov hahah res kle gor sami brithnezi