26°C

Na Malti zasegli rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki je bil na poti v Slovenijo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA / K.K. /
KOMENTARJI
447
Malteška carina je zasegla rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki bi ga lahko na ulici prodali za 100 milijonov evrov. Kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, je bil na poti iz Ekvadorja v Slovenijo, so sporočili z malteškega carinskega urada. Slovenska policija je okoli 17. ure sporočila, da o zaplembi še ni bila obveščena.

Gre za nov rekordni zaseg drog, ki so ga izvedle malteške oblasti, potem ko so decembra lani zasegle pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo, poročajo malteški mediji.

Na Malti zasegli 740 kilogramov kokaina.
Na Malti zasegli 740 kilogramov kokaina.FOTO: AP

Urad je v izjavi sporočil, da je bil zaseg rezultat daljše operacije. Kontejner so izbrali za pregled po podrobni oceni grožnje, ko je ta prešel mednarodno pristanišče. Zaradi nekaterih napak pri osnovnem pregledu so cariniki odprli tovor s 1080 škatlami banan. Fizično so nato pregledali vsako od teh škatel. V večini od njih so bile sicer res banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 paketov bele snovi. Testi so kasneje potrdili, da gre za zelo čist kokain.

O najdbi so obvestili malteško enoto policije, pristojno za droge, in dežurno sodnico Caroline Farrugia Frendo, ki vodi preiskavo.

Slovenska policija nam je okoli 17. ure sporočila, da do tega trenutka uradno še ni bila obveščena o zaplembi prepovedane droge na Malti. 

Direktor podjetja Rastoder, ki ima blagovno znamko Derby, Izet Rastoder pa je zatrdil, da kokaina niso odkrili v njihovih kontejnerjih z bananami. "Kot lahko tudi sami vidite na fotografiji v vašem članku, gre za drugo blagovno znamko banan, ki z našim podjetjem nikakor ni povezana," so nam odgovorili iz podjetja. 

Koronavirus pasica nova