Tujina

Na Tajskem rešili 19-mesečno deklico, ki je padla v vodnjak

Bangkok, 07. 02. 2023 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, K.K.
Komentarji
4

S Tajske prihajajo pozitivne novice o neverjetni reševalni akciji. Reševalci so namreč rešili leto in pol staro deklico, ki je padla v 15 metrov globok vodnjak na severu Tajske. Reševalna akcija za 19-mesečno deklico, ki so jo pogrešali od ponedeljka, je trajala vso noč, v njej pa je sodelovalo približno sto ljudi.

Deklica je v ponedeljek popoldne med igro padla v 30 centimetrov širok vodnjak v provinci Tak blizu meje z Mjanmarom, kjer sta njena starša, mjanmarska priseljenca, delala na plantaži tapioke.

Starša sta deklico vzela s seboj na delo in jo pustila pod drevesom, ko pa sta si vzela odmor, je malčica izginila. Starša sta slišala glasove iz vodnjaka in takoj odhitela po pomoč.

Reševalci so s kopačem izkopali drugo luknjo, prek katere so po skoraj 18 urah uspeli priti do deklice.

Malčica je med reševanjem kazala znake življenja. Posnetki kamere, ki so jo spustili v globino, so pokazali jokajočo deklico z blatnim obrazom, je poročal tajski spletni portal The Thaiger. Da bi ji olajšali dihanje, so ji v luknjo dovajali kisik.

Deklico so po rešitvi nemudoma odpeljali v bolnišnico na pregled. Ali je morda utrpela hujše poškodbe, za zdaj ni znano.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 02. 2023 15.55
-6
Raje kopali še eno luknjo, kot pa nekoga spustili v vodnjak, pa razumi razmišljanje ljudi če lahko. Zakaj bi šlo enostavneje, če se lahko zakomplicira.
Lara Košir1
07. 02. 2023 16.00
+5
Kdo razen otroka se lahko spusti v 30 cm široko luknjo? Treba je prebrati in razumeti članek, biti funkcionalno pismen!
Volja
07. 02. 2023 16.56
+1
Če bi kdaj razširjal rov navpično, potem veš, da praktično ne moreš preprečiti, da ne bi blato zasulo nesrečno malčico.
Ramzess
07. 02. 2023 19.56
30 cm, potem to ni vodnjak, pač pa vrtina, vodnjak je za nas nekaj druega.