Tujina

Najprej so jih rešili iz vode, zdaj jih iščejo zaradi 365 kilogramov kokaina

Albany, 15. 02. 2023 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi 365 kilogramov kokaina so avstralske oblasti začele lov na tri moške, ki so jih pred dvema tednoma rešile iz morja. Trojico so ob obali zahodne Avstralije rešili iz vode, medtem ko so se oklepali hladilne škatle.

Moški so najprej trdili, da so v vodi pristali, ker se je med ribarjenjem prevrnil njihov čoln. Avstralske oblasti zdaj domnevajo, da so bili moški vpleteni v mednarodni primer pošiljke mamil. 

Avstralske oblasti so osumljence sprva celo javno pohvalile. Policisti so objavili sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da je njihov primer "pokazal na pomembnost nošenja rešilnega jopiča in radijskega, prenosnega svetilnika za lociranje v sili", poroča BBC. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kasneje so policisti v njihovi zgodbi odkrili nedoslednosti. Šest dni po tem, ko so trojico iz morja rešili, so policisti na plaži našli črn paket s kokainom, zavit v plastiko. Naslednji dan pa so odkrili prevrnjen čoln, v katerem je bilo še osem podobnih paketov. Vsak paket je vseboval približno 40 kilogramov kokaina. 

Avstralska policija zdaj domneva, da so mamila pobrali iz morja, nato pa so jih s čolnom – ki je v lasti enega izmed moških – želeli prepeljati na obalo. Kako so se droge znašle v avstralskih vodah, ni jasno. 

Čoln, na katerem so našli osem paketov kokaina
Čoln, na katerem so našli osem paketov kokaina FOTO: Avstralska zvezna policija AFP

Policisti so danes, na zapuščeni ribiški ladji ob obali v Albanyju, aretirali osumljenca, 36-letnega Aristidesa Avlontisa. V povezavi s primerom pa še naprej iščejo 49-letnega Matea Stipinovicha in 45-letnega Karla Whitburna iz Pertha. 

"Ocenjujemo, da smo z zasegom skupnosti prihranili več kot 235 milijonov avstralskih dolarjev škode (okoli 151 milijonov evrov) in ostale škode, povezane z drogami. Vključno s kriminalom, zdravstvenim sistemom in izgubo produktivnosti," je o primeru dejal v. d. poveljnika Graeme Marshall. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jun2
15. 02. 2023 09.47
+3
Pa en od dol zraven.
brusilec
15. 02. 2023 10.35
+1
ta je dol ze od rojstva .. mi glih tulk juga v sebi kot ti .. . cca 5cm
Mister iks
15. 02. 2023 09.41
+1
Levica in SD?
Phan Thi Kim Phuc
15. 02. 2023 09.54
+2
mario7
15. 02. 2023 08.19
+5