Tujina

Najstnik do smrti zabodel 15-letnico, njenega prijatelja težje ranil

Hexham, 28. 01. 2023 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najstnik iz okrožja Northumberland je bil aretiran zaradi suma umora, potem ko je usodno zabodel 15-letno dekle in poškodoval najstnika na območju Priestpopple v Hexhamu.

Policija je sporočila, da je reševalna služba v petek kmalu po 17. uri obvestila policiste o sumu napada na dva najstnika, fanta in dekle, ki sta bila poškodovana. Najstnika naj bi utrpela poškodbe, ki jih je povzročil predmet z rezilom.

Angleška policija
Angleška policija FOTO: Shutterstock

Northumbrijska policija je na družbenih omrežjih sporočila, da so oba poškodovana odpeljali v bolnišnico, pri čemer so poškodbe dekleta opisali kot življenjsko ogrožajoče.

"Žal je dekle kljub prizadevanjem bolnišničnega osebja pozno zvečer umrlo. Deček je utrpel hude poškodbe, ki niso smrtno nevarne, in ostaja v bolnišnici. Družini obeh žrtev v teh težkih trenutkih podpirajo posebej usposobljeni policisti," so navedli na policiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

16-letni napadalec je bil aretiran zaradi suma napada, pozneje pa še zaradi suma umora. Zaenkrat je še vedno v policijskem pridržanju. Policija je še dodala, da sta žrtvi najverjetneje svojega napadalca poznali od prej.

Mesto, ki je znano po nizki stopnji kriminala in je bilo lani razglašeno za najsrečnejše mesto za življenje v Veliki Britaniji, je tale brezsrčni napad kar precej pretresel, poroča Sky News. "To je popolna tragedija, mesto je v popolnem šoku. Izgubiti enega od naših otrok, ki obiskuje šolo, je grozljivo," je dejal župan Hexhama Derek Kennedy.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3