Tujina

Napeto reševanje iz helikopterja: iz poplavljenega vozila potegnili moškega

Sant'Agata Sul Santerno, 04. 05. 2023 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Severno Italijo je zajelo močno neurje, ki je v deželi Emilija-Romanja terjalo dve smrtni žrtvi, še eno osebo pogrešajo. Italijanski reševalci kljub temu poročajo o nekaj uspešnih primerih reševanja. V provinci Ravenna so iz poplavljenega avtomobila s helikopterjem rešili moškega.

Na posnetku vidimo italijanske gasilce in reševalce, kako se pripravljajo na začetek reševalne akcije moškega. Ta je zaradi poplav, ki so prizadele območje Emilija-Romanja, ostal ujet v avtomobilu. Reševalci nato pričnejo z reševanjem iz zraka. Nad avtomobil, ki ga obkroža voda, prileti helikopter, iz katerega se spusti eden od reševalcev in ujetega moškega potegne iz avtomobila. Reševalna ekipa iz helikopterja pa ju nato povleče v notranjost zračnega vozila. 

Padavine so sicer v 24 urah gladino reke Pad dvignile za 1,5 metra, kar je v deželi Emilija-Romanja povzročilo poplave. Te so terjale dve smrtni žrtvi, eno osebo pogrešajo, še 450 pa so jih zaradi nevarnosti morali evakuirati iz svojih domov. 

Neurje na severu Italije
Neurje na severu Italije FOTO: Profimedia

V kraju Castel Bolognese blizu mesta Ravenna ob Jadranskem morju je umrl 80-letni moški. Odnesla ga je narasla reka, medtem ko je kolesaril po cesti, ki je bila zaradi poplav zaprta za promet. V ruševinah hiše v kraju Fontanelice v bližini Bologne so gasilci našli še drugo smrtno žrtev neurja. 

Na štirih območjih Emilije-Romanje so zaradi poplav razglasili rdeči alarm, in sicer na ravnicah reke Reno in njenih pritokov, v hribovju Bologne in ob obali ter na nizkih hribih dežele. Za večji del preostale dežele pa velja oranžni alarm. 

Italija se sicer že drugo leto sooča s sušo, ki je izčrpala njeno največjo reko Pad, ki se vzhodno od Bologne v Emiliji-Romanji izliva v Jadransko morje. A v kmetijskem lobiju so izpostavili, da jim močna neurja niso prinesla olajšanja zaradi suše, nasprotno pravijo, so razmere še poslabšala. Poplave so poškodovale vinograde in oljčne nasade. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mio56
04. 05. 2023 11.20
+3
Emilija sever italije? Kam pol spadajo dolomiti? Juzna Avstrija?