Tujina

Naša ekipa na terenu: Ko je morilec začel streljati, se streli niso končali

Dubona, 05. 05. 2023 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Srbiji se še vedno nahaja naša novinarska ekipa, ki se je odpravila do mesta, kjer naj bi se celotna tragedija pričela: vasice Malo Orašje. Tam naj bi se deseterica v večernih urah družila, ko je prišel strelec in pričel s kalvarijo. Pred tem so prebivalci vasi Dubona novinarki Sandri Boršič zaupali grozote, ki so jim bili priča ponoči. 21-letnega strelca so nekateri skušali tudi ustaviti, a so se streli takrat obrnili proti njim. "Ne vem, kako, a na srečo je zgrešil mene in očeta," je povedala ena od pretresenih prebivalk. Naša ekipa se je nato odpravila nedaleč stran.

Več videovsebin
  • iz 24UR: Nov množični pohod
    06:27
    iz 24UR: Nov množični pohod
  • Iz 24UR: Kaj se je dogajalo v noči groze v Srbiji?
    01:35
    Iz 24UR: Kaj se je dogajalo v noči groze v Srbiji?
  • Iz 24UR: Odzivi domačinov
    03:25
    Iz 24UR: Odzivi domačinov

Naša novinarka na terenu Sandra Boršič in snemalec Andraž Domnik sta se odpravila v vasico Malo Orešje. Prav tam naj bi se sinoči pričel morilski pohod 21-letnika, ki je tekom krvave noči umoril osem ljudi, še 14 pa je ranil. Policisti tam še vedno blokirajo cesto, v daljavi pa je videti črni avtomobil, ki naj bi bil popolnoma prestreljen.

Domačini so šokirani, zmedeni. Tako zmedeni, da včasih pozabijo, kaj so govorili. Šele proti večeru so pričeli polagati cvetje in sveče. Prijatelj morilca je Sandri Boršič povedal, da bi moral biti včeraj povsem običajen dan, ki pa se je sprevrgel v tragedijo. Ko je morilec začel streljati, se streli, kot opisujejo, niso končali. Streljal je vseposod. 

"10 mladih naj bi se na tem mestu zvečer družilo, ko je prišel strelec in začel streljati. Govori se, da naj bi pet oseb umrlo, pet pa naj bi jih bilo ranjenih," je izvedela naša ekipa.

Pred tem je bila naša ekipa v vasi Dubona, kjer so še vedno vidni sledovi sinočnjega masakra. Če so nekateri sprva še mislili, da gre le za pokanje petard, pa so kmalu spoznali, da je resničnost veliko bolj grozljiva.

"Oče ga je skušal ustaviti, a nato je orožje usmeril proti njemu. Ne vem, kako, a hvala bogu naju je oba zgrešil," je pripovedovala pretresena vaščanka.

Ena od mlajših prebivalk pa jima je zaupala, da niso pričakovali, da bi se lahko kaj takšnega zgodilo prav v njihovem majhnem kraju.

Med žrtvami sta tudi brat in sestra. Starša sta tako v eni noči izgubila oba otroka. "Sedela sta in se pogovarjala, ko ju je ustrelil. Ubil je moja vnuka," je dejal njun pretreseni dedek. Domačini poznajo vse žrtve, že od noči so na ulicah, sprašujejo se, kako se je lahko kaj takšnega zgodilo.

Domnevnega storilca so v zgodnjih dopoldanskih urah uspeli prijeti v bližini Kragujevca. A pred tem je ubil osem oseb, še najmanj 14 je ranjenih. Bratranec enega od umrlih je naši ekipi zaupal, da se širi vse več nepreverjenih informacij. Moški naj bi po napadu pobegnil v vas, v kateri živita njegova mama in stric. O slednjem poroča tudi Telegraf.rs, ki piše, da so sorodnike napadalca, h katerim se je zatekel, že pripeljali na zaslišanje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1