4°C

Nehumano: na hrbtu morske krave izpisali besedo 'Trump'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.V. /
KOMENTARJI
51
Na Floridi so konec tedna naleteli na nenavadno odkritje: na morsko kravo, ki so ji nepridipravi na hrbtu izpisali besedo ‘Trump’. V akciji so že ameriške službe za ribe in divje živali, ki so sprožile preiskavo in aktivno iščejo tiste, ki so oskrunili nedolžno žival.

To ogroženo vrsto živali z nenavadnim napisom na hrbtu so opazili približno 80 kilometrov severozahodno od Orlanda. Osebe, ki so opazile morsko kravo, so najdbo že prijavile zveznim oblastem. "Česa takega še nisem doživel,"je ogorčeno dejalCraig Cavanna, višji zvezni uradnik za prostoživeče živali, ki je zadolžen za nadaljnjo preiskavo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Cavanna je pojasnil, da je "nadlegovanje" morskih krav, ki so zaščitene z Zakonom o ogroženih vrstah, kaznivo dejanje, za katero je zagrožena globa v višini 50.000 ameriških dolarjev (okoli 41.108 evrov), v najhujših primerih pa lahko sledi tudi zaporna kazen do enega leta.

Morska krava spada med ogrožene živalske vrste.
Morska krava spada med ogrožene živalske vrste.FOTO: Dreamstime

Cavanna in njegova ekipa aktivno iščejo osebo ali skupino ljudi, ki so odgovorni za nehumano ravnanje z morskimi kravami. Kot je še pojasnil, gre za počasna, "brezvoljna" in popolnoma neškodljiva bitja, ki priplavajo tudi do ribiških čolnov.

Koronavirus pasica november