Tujina

Nekdanja veleposlanica ZDA v Sloveniji kandidira za guvernerko Alabame

Montgomery, 08. 12. 2021 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
2

Nekdanja veleposlanica ZDA v Sloveniji Lynda Blanchard se je odpovedala kandidaturi za zvezno senatorko iz Alabame in se je namesto tega odločila, da se bo potegovala za guvernerko zvezne države Alabama.

Lynda Blanchard, nekdanja ameriška veleposlanica v ZDA
Lynda Blanchard, nekdanja ameriška veleposlanica v ZDA FOTO: Aljoša Kravanja

Lynda Blanchard je bila veleposlanica ZDA v Sloveniji v času bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa po vrnitvi v domovino pa je naznanila kandidaturo v zvezni senat iz Alabame. Trump je ni podprl. Namesto tega je podprl zveznega kongresnika Moa Brooksa.

Blanchardova se je nato odločila, da bo na volitvah 2022 raje poskušala izzvati republikansko guvernerko Alabame Kay Ivey. Na novinarski konferenci v mestu Wetumpka se je Blanchardova Iveyjevi zahvalila za umirjeno vodstvo, vendar dodala, da mora Alabama naprej.

Iveyjeva je glede Blanchardove dejala, da meni, da ni veliko ljudi, ki so slišali za Lyndo Blanchard. "Jaz sem zanesljivo med njimi. Delali bomo naprej to, kar delamo in bomo ostali trdni. Ponosna sem na svoje dosežke in bom ponosno govorila o tem," je še dejala Iveyjeva.

Strankarske volitve za republikanskega kandidata za guvernerja oziroma guvernerko bodo 24. maja 2022. Poleg Blanchardove in Iveyjeve se je prijavilo še nekaj drugih kandidatov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
09. 12. 2021 18.22
+0
Alabama-tam še vedno sovražijo belci črnce!
User768643
09. 12. 2021 17.19
+1
Če je preživela sodelovanje s slovenskimi politiki, bo vodenje Alabame mala malica.