Tujina

Nemčija odsvetuje vsa nenujna potovanja na Kitajsko

Berlin, 07. 01. 2023 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.L., STA
Komentarji
5

Nemško zunanje ministrstvo je v luči vse višjega števila okužb z novim koronavirusom na Kitajskem odsvetovalo vsa nenujna potovanja v to državo. Ob tem se daljša seznam držav, ki za potnike iz Kitajske odrejajo obvezne teste na novi koronavirus, med najnovejšimi je Nizozemska.

Že prem tem je Nemčija sledila priporočilu EU in sprejela odločitev, da za potnike iz Kitajske uvede obvezno testiranje na novi koronavirus.
Že prem tem je Nemčija sledila priporočilu EU in sprejela odločitev, da za potnike iz Kitajske uvede obvezno testiranje na novi koronavirus. FOTO: Shutterstock

"Trenutno odsvetujemo vsa nenujna potovanja na Kitajsko. Razlog sta vrhunec okužb s koronavirusom in preobremenjen zdravstveni sistem," je na Twitterju zapisalo nemško zunanje ministrstvo.

Že prem tem je Nemčija sledila priporočilu EU in sprejela odločitev, da za potnike iz Kitajske uvede obvezno testiranje na novi koronavirus. Ta ukrep bo začel veljati v ponedeljek.

Seznam držav, ki se odločajo za to, se sicer daljša, med njimi so med drugim še Francija, Italija in Španija. Danes sta ta ukrep uvedli tudi Avstrija in Portugalska, v torek bo začel veljati na Nizozemskem. Tako Portugalska kot Nizozemska bosta na letalih zahtevali še obvezno nošnjo mask. 

Med neevropskimi državami, ki so uvedle podobne ukrepe, sta tudi ZDA in Japonska.

Peking je sicer napovedal, da v nedeljo odpravlja ukrep karantene ob vstopu v državo, s čimer dejansko odpira meje za tuje potnike. Bo pa tudi Kitajska ob vstopu še naprej zahtevala negativen PCR-test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 48 ur.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
08. 01. 2023 10.00
Vsak izdelek ki je na trgu je Kitajski in Kitajci niso Rusi da bi se šli sankcije ampak evropski politični hlapci pod taktirko Amerike ki seje zlo nam delate škodo!
periot22
08. 01. 2023 09.49
+1
Nemčija hlapec Amerike!
User2369190
07. 01. 2023 19.45
je v ozadju pa tudi to; evropske letalske družbe ne morejo leteti čez Rusijo (zračni prostor je zanje zaprt), ki je najkrajša pot v Azijo, kitajc pa lahko. Zato imajo kitajski prevozniki nižje stroške hitrejše prevoze...evropski pa zelo visoke, ker morajo vse naokoli...
flojdi
07. 01. 2023 19.18
.kako pa lohk kitajci pridejo do Svojih firm?
Korintos11
07. 01. 2023 16.47
+3
Kako je pa z Rusijo ali Ukrajino?