Tujina

Nemški tožilec: Nimamo trupla, a dokazi kažejo, da je Madeleine mrtva

London/Berlin, 09. 06. 2020 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški tožilec je pozval britanske turiste, naj pomagajo odkriti nekdanje domove 43-letnega Nemca, osumljenega umora deklice Madeleine McCann, ob tem pa dejal, da ima dokaze, da je Madeleine mrtva. Policija potrebuje več informacij o tem, kje je osumljenec živel, da lahko poišče deklično truplo. Tožilec je tudi priznal, da nima dovolj 'trdnih dokazov', da bi osumljenca lahko privedli na sodišče.

Nemški tožilec Hans Christian Wolters verjame, da obstajajo tudi druge britanske žrtve spolnih napadov, zato jih je pozval, naj se obrnejo na policijo. Za Sky News je dejal: "Po vseh informacijah, ki smo jih dobili, je Madeleine McCann mrtva. Nimamo podatkov, da je živa. Vse razpoložljive dokaze, ki jih imamo, a vam o njih ne morem govoriti, pa kažejo na to, da je Madeleine mrtva. Imamo stvari, o katerih ne smemo govoriti, a potrjujejo teorijo, da je Madeleine mrtva, čeprav moram priznati, da nimamo trupla." 

Madeleine je bila stara skoraj štiri leta, ko je maja 2007 izginila iz počitniškega stanovanja v Praia da Luz. Spala je skupaj z mlajšima bratcema, medtem ko sta njuna starša v bližini večerjala s prijatelji. 

Policija namreč nima trdnih dokazov, manjka namreč najpomembnejši dokaz – truplo. "Trenutno tudi nimamo dovolj dokazov za sojenje na sodišču, vendar imamo nekaj dokazov, da je osumljenec storil dejanje. Zato potrebujemo več informacij od ljudi, zlasti o krajih, kjer je živel, da bomo lahko ciljali na te kraje in tam iskali Madeleine," je nadaljeval tožilec.

Wolters je pojasnil, da je njegova preiskava zajela celotno obdobje, ko je osumljenec živel v Algarveu, od leta 1995 do 2007. "Potrebujemo pomoč ljudi, britanskih turistov, ki so bili morda med leti 1995 in 2007 v Praia da Luz. Le s temi klici lahko rešimo primer Madeleine McCann," je dodal. Tožilec prav tako verjame, da so v teh letih lahko tudi drugi postali njegove žrtve spolnih napadov, ki jih niso prijavili policiji. "Mislimo, da je naš osumljenec storil več kaznivih dejanj, mogoče zoper britanske, irske ali ameriške ljudi. Vse prosimo, da nas pokličejo, da bomo te primere rešili," je ponovno pozval. 

Madeleine McCann
Madeleine McCann FOTO: AP

Tako kot Scotland Yard je tudi tožilec dejal, da so tudi on in nemška policija, ki jo usmerja, prejeli na stotine klicev, ki so ponujali informacije o osumljencu in dveh vozilih, ki naj bi jih uporabljal. "Trenutno preverjamo te informacije in upamo, da bomo našli nekaj, kar nam lahko pomaga narediti velik korak pri reševanju tega primera. V bistvu potrebujemo vse informacije v tistem časovnem obdobju, kje je živel, kje je delal, do katerih krajev je imel poseben odnos, kdo so bili njegovi prijatelji in ljudje, ki jih je poznal. Kdo nam lahko pove, kakšno je bilo življenje osumljenca, kje je bil z njegovimi avtomobili, kdo je bil v njegovih hišah in nam lahko pove, kako izgledajo od znotraj. In upamo, da bomo morda našli žrtve spolnih zločinov, ki so mogoče tudi bile v teh hišah." 

Osumljenec je trenutno v nemškem zaporu zaradi kaznivih dejanj, povezanih z mamili, vendar je ta teden odslužil dve tretjini kazni in je upravičen do predčasne izpustitve, če sodnik pristane na njegovo izpustitev. Prav tako izpodbija obsodbo iz decembra lani zaradi posilstva starejše Američanke na Portugalskem leta 2005. Teoretično bi ga lahko osvobodili v obeh točkah, čeprav pravni strokovnjaki v Nemčiji pravijo, da je malo verjetno, medtem ko ostaja glavni osumljenec v primeru Madeleine McCann.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tornadotex
09. 06. 2020 21.44
Edini način ,je dogovor z zločincem,drugače ne bodo nikoli izvedeli kje so trupla...na žalost,vse je trgovina...
Anica Hafner
09. 06. 2020 15.58
-5
Če ne smejo vsega povedati, potem naj ne pišejo. Kakor da koga zanima ta primer. Posebej, ko je tako oddaljen od nas. Podobnih in hujših primerov na svetu je ogromno, pa nikoli ne slišiš za njih. To je edinin primer na svetu , ki se veliko let na široko objavlja. Celo pri nas. Pri tem so se sledovi že zdavnaj izgubili v pesku. Nihče iz prebivalstva ne verjame več v to zgodbo razen policije.
Gorazd Petek
09. 06. 2020 11.58
+2
Kot kaže tožilstvo nima veliko trdnega v rokah zato bo precej težko brez neizpodbitnih dokazov doseglo obsodbo,kajti brez materialnih dokazov bo zelo težko tudi morebitni spolni napadi so tako tako. Rabijo vsaj sliko ,da je bil z deklico,DNK ali kak drug predmet od deklice v njegovi posesti ali truplo AMPAK brrez njegovega DNK na njem bo zopet težava,kajti glede na to da je bival v avto domu,kar pomeni ,da se je zagotovo selil z lokacije na lokacijo in imel ob tem paralelno še eno vozilo pomeni ,da je radius izkanja trupla precej velik in zelo verjetno je bil bivak parkiran kje dlje od naselij na samem tako,da brez njegovih priznanj bo truplo praktično nemogoče najti.Še najlažje bi truplo našli če bi poznali lokacije avto doma a kljub temu bi bili krogi izkanja precej veliki. Če se tip ne bo zlomil,kar mislim ,da na okorelost ne, bo sleje kot preje prišel na prostost,če ne bo fizičnih dokazov in bo verjetno hitro izginil iz območja EU ali celo v prekomorska območja EU.
Soul
09. 06. 2020 10.14
+20
Čudno je da ga niso že ostali priporniki ,strokovno,obdelali taki hitro zapojejo.
Lima33
09. 06. 2020 10.13
+20
Ta svetlobe ne sme videt..
HUSO BOSS
09. 06. 2020 10.11
+10
A ZA POLIGRAF PA ŠE NISO SLIŠALI??
Praškovarit
09. 06. 2020 12.04
+6
ta je tak psiho, da mu taka vprašanja ne pridejo do živega
Zanesenjak
09. 06. 2020 10.03
+23
A tipa pa ne morejo prisiliti, da pove, kje in s kom je živel? Kot virus, določene stvari še ne znamo.
inside1
09. 06. 2020 09.58
+25
kar naj ostane notri, kar za med ljudi ni.....