Tujina

Nenavadna nesreča: v zraku trčili letali, kljub temu brez smrtnih žrtev

Denver, 13. 05. 2021 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neobičajna nesreča se je zgodila v bližini letališča v ameriškem Denverju: v zraku sta trčili letali Air Metroliner (N280KL) in Cirrusom SR-22 (N416DJ). Slednji je bil v nesreči hudo poškodovan, kljub temu pa sta obe osebi, ki sta bili na krovu, nesrečo preživeli. Letalo je pristalo s pomočjo balističnega padala.

Letalo Cirrus SR-22 je zasilno pristalo na bližnjem polju.
Letalo Cirrus SR-22 je zasilno pristalo na bližnjem polju. FOTO: Arapahoe County Sheriff Department

Letali sta trčili v sredo okoli 10.30 po lokalnem času, poroča Airlive.net. Točen vzrok nesreče še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi se letali zadeli s krili. Letalo Cirrus SR-22 je po trku pristalo na bližnjem polju, medtem ko je Air Metroliner skoraj brez posledic pristal na denverskem letališču.

Precej več težav je trk povzročil manjšemu od obeh plovil, Cirrusu SR-22, ki je bil opremljen z balističnim padalom. To letalu omogoča, da v primeru hude nuje pilot aktivira raketo, ki odpre padalo v manj kot dveh sekundah in potencialno reši potnike na krovu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nesreči ni prišlo niti do požara niti do razlitja goriva. Letalo je vzletelo z letališča Centennial. "Ob takšnem trku bi lahko pričakoval veliko hujše posledice," je dejal John Bartmann iz urada šerifa okrožja Arapahoe. "Videl sem že nekaj nesreč, a še nikoli primera, da bi ob takšnem trku obe letali vseeno varno pristali," je poudaril Bartman.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1538643
14. 05. 2021 08.09
Letali se nista zadeli s krili, saj Metrolinerju manjka doberšnji del kabine in je sreča, da tam ni nihče sedel in bil poškodovan ali umrl. Kolk razumem, je Metroliner vizualno pristajal na stezo 17L, a Cirrus na stezo 17R s približevanjem z desne strani, in opozorilom na promet proti 17L, oziroma na pristajanje Metrolinerja. Kljub temu mu je malo "uteklo", spodrsnilo čez, na levo stran, in je s tem sekal pot Metrolinerju med pristajanjem, oziroma približevanjem. Čeprav je šlo za majhen "overshoot", iz za enkrat neznanega razloga, vse kaže na pretežno krivdo pilota Cirrusa, čeprav se zdi, da bi lahko tudi kontrolor, ali pretesna standardna pravila približevanja in pristajanja tega letališča, botrovala nesreči, saj je je trenutek poravnavanja Cirrusa s stezo, in pozicija Metrolinera, kar klical po nesreči.