Tujina

Nov napad v Beogradu: nekdanja dijakinja z nožem porezala učenca in učiteljico

Beograd, 04. 05. 2023 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Beograda, kjer so še vedno pretreseni zaradi tragičnega strelskega pohoda, poročajo o novem napadu. Nekdanja dijakinja je prišla v šolo, kjer je z manjšim nožem poškodovala dijaka, ki ga je zabodla v hrbet, in po roki porezala profesorico, ki ji je odvzela nož. Žrtvi po prvih informacijah nista huje poškodovani.

Kot poročajo srbski mediji, so danes zabeležili še en napad v šolski ustanovi. 15-letna nekdanja dijakinja elitne gimnazije je z nožem zabodla 15-letnega učenca in učiteljico, ki je želela preprečiti napad. Incident se je zgodil v zasebni šoli Ruder Bošković v Beogradu.  Žrtvi nista huje poškodovani, po informacijah N1 Srbija imata oba lažje ureznine.  Šolo so takoj evakuirali, preiskava je v teku. Napadalko so policisti prijeli in privedli na policijsko postajo.

Srbska policija
Srbska policija FOTO: Shutterstock

Kot poroča Telegraf, je gimnazija sporočila potek dogajanja. Dijakinja je prišla na obisk k prijateljici in je pred tem prestala varnostni pregled. S skupino vrstnikov se je nekaj časa družila brez kakršnihkoli znakov, da bi lahko bilo kaj narobe. Potem pa je nenadoma potegnila manjši kuhinjski nož in z njim v hrbet zabodla 15-letnika. Profesorji so takoj odreagirali, ena izmed profesoric ji je takoj odvzela nož, varnostnik pa jo je obvladal, dokler na kraj ni prišla policija. 

 Kot poroča Kurir, se je v zvezi z dogodkom oglasil nekdanji minister za izobraževanje Mladen Sarčević, ki je pojasnil, da se ni v incidentu nihče resno poškodoval. Kot je dodal, je profesorica zgolj malo porezana po roki, poškodovala naj bi se medtem, ko je želela 15-letnici odvzeti nož. Kot je še povedal, naj bi imela dijakinja psihične težave, oktobra pa naj bi se sama izpisala iz šole.

Še več incidentov 

To pa ni edini incident, ki so ga dan po grozoviti tragediji zabeležili v Beogradu. V eni izmed osnovnih šol je policija obravnavala 9-letnika, ki je sestavil seznam svojih učencev, ki jih želi ubiti, po današnji minuti molka pa je v eni izmed beograjskih osnovnih šol učenec iz nahrbtnika potegnil plastično pištolo. Eden izmed njegovih sošolcev je pištolo prijel in z njo mahal po razredu. In tudi tu je policija že posredovala, razgovor imajo tudi s starši. Pa še primer iz Bosne in Hercegovine, kjer je policija aretirala 18-letnika, ki je po spletu grozil, da bo na srednji ekonomski šoli  naredil masaker po vzoru 13-letnika.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja