11°C

Nov poslovni model letalskih družb: večerja na parkiranem Airbusu A380

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Neža Pušnik /
KOMENTARJI
11
Gurmani in drugi nad hrano navdušeni prebivalci Singapurja (ki imajo nekaj pod palcem) so hitro planili ob novi poslovni ideji letalske družbe Singapore Airlines, ki se je odločila, da bo na parkiranem Airbusu A380 nudila obroke. Za kosilo oziroma večerjo bodo odšteli od 33 pa tja do 423 evrov.

Kljub ceni, ki sega v višave, so prva dva termina za kosilo in večerjo na parkiranem Airbusu A380, ki stoji na singapurskem glavnem letališču, razprodali v pol ure. Gosti so morali odšteti tudi do 500 ameriških dolarjev (okoli 423 evrov). 

Zaradi navdušenja je letalska družba Singapore Airlines ponudila še dva termina, trenutno pa nameravajo uporabiti dve letali za triurna kosila in večerje. Vsako izmed letal bo le na pol polno, saj bodo tako lažje spoštovali varnostno razdaljo.

Najdražji sedež na Airbusu A380 – večerja vas lahko stane več kot 420 evrov.
Najdražji sedež na Airbusu A380 – večerja vas lahko stane več kot 420 evrov.FOTO: Dreamstime

Tisti, ki bodo dobili sedež, bodo lahko gledali film, medtem ko bodo jedli, a letalo seveda ne bo vzletelo. Najcenejši sedež, ki ga lahko dobijo, bo tisti v ekonomskem razredu, in sicer za okoli 39 ameriških dolarjev oziroma okoli 33 evrov. Letalska družba ponuja tudi dostavo na dom, ki vključuje njihov pribor. Pred to idejo so razmišljali o uvedbi panoramskih letov, a se za to, v nasprotju z avstralsko letalsko družbo Qantas in tajsko Evo, niso odločili. 

PREBERI ŠE
Qantasov let 'nikamor' razprodan v 10 minutah

Pandemija covida-19 je Singapore Airlines sicer hudo prizadela. Prejšnji mesec so naznanili, da bodo odpustili 4300 ljudi, kar je približno 20 odstotkov vseh zaposlenih. In medtem ko nekatere družbe upajo, da si bodo vsaj malo opomogle z notranjimi leti, to ni možnost za družbo, ki ima sedež v Singapurju. Večina njihovih letal je sicer začasno v hangarjih v Avstraliji.