Tujina

Oboroženim roparjem med ropom ukradli avto. Pred policijo bežali peš

Commerce City, 18. 12. 2023 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zvezni državi Kolorado se je zgodil nenavaden incident, ki bi ga lahko opisali kar z rekom: "Saj ni res, pa je." "Takšnih stvari si ne moremo izmisliti," pa je komentirala celo ameriška policija. Trije oboroženi roparji so namreč skušali oropati podjetje za unovčevanje čekov, ko pa so želeli s kraja pobegniti, so pred stavbo zmedeno obstali, saj je njihovo vozilo izginilo neznano kam. Med ropom jim je namreč nekdo ukradel avtomobil.

"Nepričakovan in ironičen preobrat." S temi besedami je policija mesta Commerce City v soboto opisala nenavaden potek aretacije dveh od treh osumljencev oboroženega ropa, poroča BBC. V soboto zjutraj so namreč tri oborožene in zamaskirane osebe skušale oropati podjetje Hi Lo Check Casing, je v izjavi zapisal policijski oddelek.

Ko je namreč trojica želela pobegniti s kraja ropa, je namreč ugotovila, da je nekdo ukradel njihov avto. "Medtem ko je trojica ropala podjetje, jim je četrti kriminalec ukradel vozilo, s katerim so želeli pobegnili," je sporočila policija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preden so domnevni tatovi uspeli pobegniti peš, so "policisti že prihiteli na območje in aretirali dva od treh osumljencev". Po poročanju lokalnih novic, ki se sklicujejo na tiskovnega predstavnika oddelka, naj bi bili roparji mlajši od 18 let. "Veseli smo, da ni bil nihče poškodovan," je sporočila policija.

Policijska preiskava sicer trenutno še poteka, policija pa ugotavlja, da je bilo morda vozilo že prej ukradeno.

Zgodbo so delili tudi na družbenem omrežju, njegovi uporabniki pa so v komentarji seveda delili svoje mnenje o poteku dogodkov. Ena od uporabnic je tako dogodke primerjala s priljubljeno računalniško GTA. Policija pa je enemu od uporabnikov celo odgovorila z besedami: "Takšnih stvari si ne moremo izmisliti."

Zadnji podatki FBI sicer kažejo, da število tatvin v ZDA narašča; leta 2022 je število tovrstnih kaznivih dejanj na primer naraslo za 11 odstotkov. Podjetja za unovčenje čekov, ki imajo v poslopju običajno večjo količino gotovine, pa so pogoste tarče ropov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja