Tujina

Obsežen požar marine v Alabami: najmanj osem mrtvih, ogenj uničil 35 plovil

Montgomery / Scottsboro, 28. 01. 2020 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marino ob jezeru na reki Tennessee v Alabami je zajel obsežen požar. Umrlo je najmanj osem ljudi, ognjeni zublji so uničili 35 plovil. Vzrok požara, ki se je izredno hitro širil, še ni znan.

Pristanišče v Scottsboru v ameriški zvezni državi Alabami je ob 00.40 (po lokalnem času) zajel obsežen požar, v katerem je umrlo najmanj osem oseb. Identitete žrtev javnosti niso znane. Ogenj je popolnoma uničil 35 plovil.

Požar je izbruhnil na pomolu ob jezeru na reki Tennessee, znotraj parka v Scottsboroju v okrožju Jackson. V marini so sicer še pristanišče, ploščad za čolne, predel na jezeru, namenjen plavalcem in restavracija. Scottsboro je mestece z okoli 14.000 prebivalci v severni Alabami.

Požar se je hitro razširil, medtem ko so ljudje spali. Aluminijasta streha lesenega pomola se je nato zrušila in pod seboj potopila nekaj plovil.

Sedem oseb se je pred ognjenimi zublji rešilo tako, da so poskakali v vodo. Kasneje so jih prepeljali v bolnišnico. Utrpeli so lažje opekline, zaradi mrzle vode pa so bili tudi podhlajeni, a so jih že odpustili iz bolnišnične oskrbe.

Vzrok požara še ni znan. Reševalci bodo zdaj pregledali jezero in se prepričali, da žrtev ni še več. "Povsem smo zlomljeni. Česa tako uničujočega še nisem videl. Mislim, da bo s tem, ko bomo odkrivali dodatne podrobnosti dogodka, tragedija postajala še večja," je po poročanju BBC dejal poveljnik tamkajšnjih gasilcev Gene Necklaus. Iskalna akcija bo po njegovih besedah trajala vsaj tri do štiri dni. "Naš glavni cilj je preveriti vsako plovilo in zagotoviti, da smo našli vse žrtve," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fotografije in posnetki, objavljeni na družbenih omrežjih, prikazujejo vrsto čolnov, ki jih goltajo plameni. Priča dogodka Mandy Durham je razložila, da imajo plovila rezervoarje s propanom in plinom, ki so najverjetneje 'prispevali' k širitvi požara.

Durhamova, ki je bila v času požara na bližnjem pomolu, je za AP dejala, da so ljudje skakali na čoln, ki je bil privezan na koncu pomola, saj je srednji del lesene strukture zajel ogenj in se niso mogli vrniti na kopno. Toda tudi ta čoln je nato zajel ogenj, tako da ljudem ni preostalo drugega, kot da poskačejo v vodo. Po besedah Durhamove je bila večina uničenih čolnov last tamkajšnjih prebivalcev. "To je izredno žalostno. Grozno je," je dodala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice cvetijo
28. 01. 2020 17.23
Mene pa bolj zanima, če je v ameriških časopisih kaj pisalo, ko je gorelo npr. v Dovjem?????
Sloncek_boncek
28. 01. 2020 10.47
+2
definitvno podtaknjeno .. ne more toliko čolnov kart zagoreti ali tako hitro preskočiti iz enega na drugega .. na jutubu imas še pa še videjev, ko sredi marine gori kakšen čoln .. pa še kakšen zraven, potem pa fertik, ker ne skače to tako hitro levo in desno
User1538643
28. 01. 2020 09.42
+4
Podtaknjeno, pospešeno...