Tujina

Pogrešana deklica: v tunelih Danke ni, reševalci znova okoli hiše

Bor, 30. 03. 2024 08.30 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iskanje izginule malčice v Srbiji se nadaljuje že peti dan. Čeprav je bilo zjutraj okoli domače hiše družine pogrešane deklice mirno, pa so se kasneje tja znova vrnili preiskovalci in reševalne službe. Nad naseljem letita tudi dva helikopterja. V petek naj bi policisti mamo še ne dve leti stare deklice odpeljali na kraj, kjer je nazadnje videla svojo hčerko. S pomočjo njenih spominov naj bi namreč skušali rekonstruirati dogodke tistega dne. Preiskava območja se zdaj širi vse do Borskega jezera. Kot poročajo srbski mediji, bodo morali morda gasilci preiskati tudi globine jezera.

Po pregledu 4,5 kilometra dolgega predora gasilci pregledujejo še vse vodovodne in kanalizacijske sisteme, ki vodijo do Borskega jezera. Kot poroča Blic, bodo morali preiskovalci prečesati tudi celotno jezero. Reševalci se tudi danes mudijo okoli hiše, izpred katere je izginila mala Danka Ilić.

Dva helikopterja sta nato okoli 11. ure preletela Banjsko polje, poroča Telegraf.rs. Po ukazu srbskega notranjega ministra Bratislava Gašića bodo helikopterji preleteli in opazovali tudi širše območje okoli območja izginotja deklice.

Oče pogrešane srbske malčice Miloš Ilić se je oglasil na družbenem omrežju Instagram. Delil je fotografijo svoje hčerke z dodanimi emotikoni sklenjenih rok v molitvi. Oče male Danke se je oglasil že ob njenem izginotju, ko ji je sporočil: "Ljubica moja, moj svet, očka te bo našel!"

Policisti so medtem po neuradnih informacijah Nove.rs mamo pogrešane deklice Ivano Ilić odpeljali na kraj, kjer je nazadnje videla hčerko. Tam naj bi policistom opisala in pokazala vse podrobnosti, ki so se zgodile na dan izginotja dveletne deklice. Policisti bodo skušali z njenim opisom dogodkov rekonstruirati gibanje družine.

Danka Ilić
Danka Ilić FOTO: MUP Srbije

Zaradi razkrivanja informacij o pogrešani deklici so medtem aretirali policista iz Bora, poroča Telegraf.rs. Ni sicer znano, komu je razkrival podatke, vendar pa medij poroča, da so policista testirali tudi s poligrafom, na katerem je padel. Osumljenec je trenutno v 48-urnem pridržanju.

Spomnimo, dekličina mati je srbskim medijem povedala, da je deklica izginila, ko je starejšemu sinu dala vodo. Družina je v torek obiskala družinsko hišo v Banjskem Polju, da bi se igrali na svežem zraku. Deklica je bila ob izginotju oblečena v zeleno jakno, vijolične hlače, imela pa je tudi spete lase.

Policisti so v preiskavi pregledali objekte vseh stanovalcev na Banjskem polju, ponovno so zaslišali tudi mamo pogrešane, očeta pa so poligrafsko testirali. Matere namreč niso mogli, ker je noseča.

Preiskali so 10-kilometrsko območje, prav tako so pred družinsko hišo napotili bagre, ki so prekopali okolico, vendar pa jim deklice kljub vsem naporom še ni uspelo najti. Okoli hiše danes ni več bagrov in tovornjakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3