Tujina

Očeta umorjenih otrok v Zagrebu premestili v psihiatrično bolnišnico

Zagreb, 27. 09. 2021 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tragediji, ki se je konec tedna zgodila v Zagrebu, so moškega, ki je osumljen umora svojih treh otrok, v spremstvu policije prepeljali v psihiatrično bolnišnico Vrapče na nadaljnjo obravnavo. Še vedno ni znano, ali je 56-letnik otroke zadušil ali zastrupil, za trojni umor pa mu grozi kazen do 50 let zapora.

Hrvaška policija je v soboto zgodaj zjutraj po prejetih informacijah o napovedanem samomoru v stanovanju v Zagrebu odkrila tri mrtve otroke ter omamljenega očeta. Trojnega umora sumijo prav očeta, ki je po dejanju poskušal storiti samomor. Policisti so ga že v soboto prepeljali v zagrebško splošno bolnišnico, kjer je bil pod strogim nadzorom policije, danes pa so ga premestili v psihiatrično bolnišnico. "Moškega so danes v poznih popoldanskih urah prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Psihiatrično bolnišnico Vrapče," so sporočili iz zagrebške bolnišnice.

Umor na Hrvaškem
Umor na Hrvaškem FOTO: Kana A

Še vedno ni znano, ali je 56-letnik otroke zadušil ali zastrupil. Preiskovalci prav tako še vedno preiskujejo, kakšno je bilo njegovo psihično stanje med umorom.

Generalni direktor policije Nikola Milina je pred tem po poročanju Dnevnika.hr na vprašanje, ali bo 56-letnik po izpustu iz bolnišnice nameščen v psihiatrično bolnišnico, dejal, da je to odvisno od ocene pristojne zdravstvene ustanove. "Policija je v bolnišnici stalno prisotna in bo po odpustu osumljenca iz bolnišnice nadaljevala s kazensko preiskavo. Policija medtem zbira informacije, izvaja potrebne dokazne dejanja in izvedenska mnenja, da bi osvetlila vse okoliščine enega najbolj grozljivih zločinov v Republiki Hrvaški," je dejal pred premestitvijo osumljenca.

Tragedijo je komentiral tudi psihiater Herman Vukšić. Dejal je, da institucije zločina ne bi mogle preprečiti. "Gre za tako imenovani razširjeni samomor, ko oseba umori osebe v svoji okolici, v tem primeru otroke, nato pa še sebe. Žrtve vidi kot del svojega psihološkega in organskega sistema in jih zato tudi ubije," je pojasnil.

Starša otrok sta bila ločena, trojica pa je konec tedna preživela z očetom. Matere v tem času ni bilo v Zagrebu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.