Tujina

Ogenj pustoši pri Barceloni in na Sardiniji

Barcelona, 25. 07. 2021 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š., STA
Komentarji
2

Približno sto kilometrov zahodno od španskega mesta Barcelona je izbruhnil požar, ki je doslej uničil 1100 hektarjev gozda in kmetijskih površin. Domove je moralo zaradi požara zapustiti okoli 80 ljudi. Pri gašenju pomaga tudi vojska. Na severu Sardinije pa so morali zaradi večjega požara, ki ogroža hiše, evakuirati skoraj 400 ljudi.

V okolici Barcelone ogenj ogroža do 5000 hektarjev površin. (Fotografija je simbolna)
V okolici Barcelone ogenj ogroža do 5000 hektarjev površin. (Fotografija je simbolna) FOTO: Dreamstime

Gasilcem, ki se borijo s požarom pri Barceloni, že od jutra pri gašenju požara pomagajo tudi pripadniki španske vojske, a jim ga še ni uspelo obvladati. Oblasti se bojijo, da bo veter, ki začne na območju običajno pihati okoli poldneva, še okrepil požar. Poleg tega temperature zraka znašajo okoli 30 stopinj Celzija, na območju pa vlada tudi huda suša.

Neposredno je ogroženih do 5000 hektarjev površin, pepel je že dosegel približno sto kilometrov oddaljeno Barcelono. Doslej je moralo domove zaradi požara zapustiti okoli 80 ljudi.

Gre sicer za največji požar v Kataloniji letos, poroča regionalni časnik El Periodico. Pretekli konec tedna je požar na območju Costa Brava na severu Katalonije uničil 415 hektarjev gozda.

Na severu Sardinije evakuacija zaradi večjega požara

Na severu Sardinije pa so v bližini kraja Oristano zaradi večjega požara, ki ogroža hiše, v noči na danes evakuirali skoraj 400 ljudi. 

Gori na približno sto hektarjih površine. Gasilci ognjenih zubljev še nimajo pod nadzorom. Zaradi požara so na severu Sardinije tudi zaprli več cest. Domnevajo sicer, da je bil požar podtaknjen. V Italiji je za podtaknjen požar zagrožena kazen od štirih do desetih let zapora.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
25. 07. 2021 17.37
+1
Najprej zagori na skrajnem severu toplejšega dela sveta v tem obdobju...potem pa še v najtoplejšem...a namen je, da se dogaja vremenu...
TistoPravo
25. 07. 2021 13.57
+3
In vse je samoužig. Če verjameš