Tujina

Znane podrobnosti policijske preiskave: v apartmaju in avtu naj bi našli sledi droge

Beograd, 06. 01. 2022 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
230

Sedmi dan iskanja pogrešanega 27-letnega Mateja Periša, za katerim se je v Beogradu izgubila vsaka sled, so na delu vse razpoložljive enote policije. Njegovi najbližji še niso izgubili upanja, da bi ga našli živega. Predsednik policijskega sindikata je razkril podrobnosti preiskave – policija naj bi v avtomobilu, s katerim se je družba pripeljala, pa tudi v njihovem apartmaju našla sledi droge, tudi spida. Ob tem so popili tudi velike količine alkohola. Da ni užival drog, pa je prepričana Matejeva punca.

Predsednik Policijskega sindikata Srbije Veljko Mijailović je povedal, da so njihova prizadevanja, da bi našli pogrešanega Mateja Periša, ogromna. "Ker gre za tako mlado osebo, zadevo obravnavamo, kot bi šlo za otroka. Iščemo ga tudi zunaj delovnega časa," je dejal po poročanju mondo.rs.

Razkril pa je tudi veliko podrobnosti iz preiskave. "Fantje iz Splita so v Beograd prispeli 30. decembra, v svoj apartma so prišli malo pred 18. uro. Že tam so začeli piti alkohol. Okoli 21. ure so šli v restavracijo Ambar, kjer so pitje alkohola nadaljevali. Zabavo so nadaljevali v klubu Gotik, kjer so prav tako naročili velike količine alkohola," je opisal. 

Po njegovih besedah je družba uživala tudi opiate, med katerimi je bil najnevarnejši spid. "Lahko si predstavljate, kako je to vplivalo nanje – alkohol plus narkotiki. Matej je okoli 1.40 vstal in odšel iz kluba. Dejstvo je, da njegovi prijatelji skoraj eno uro niso ugotovili, da ga ni. Njegovo izginotje pa so policiji prijavili šele popoldne!"

Že od vsega začetka so pred policijo skrivali informacije, opozarja. "Niso omenjali opiatov, ker imajo radi Matejevega očeta, on pa ni vedel, da njegov sin jemlje drogo. A sledove mamil smo našli v kombiju, s katerim so prišli, pa tudi v njihovem apartmaju. Uživali so drogo – najverjetneje vseh sedem. In prinesli so jo s seboj," je še povedal Mijailović.

Spomnil je tudi, da je Mateju pred kratkim umrl dober prijatelj. "Dal je vse od sebe, a ga ni mogel rešiti. Mateju se je ta tragedija zgodila pred le mesecem in pol. Ne vemo, kako je prestal žalovanje in v kolikšni meri si je opomogel od šoka," je dejal. Poudaril je, da policija dobro opravlja svoje delo in upa, da ga bodo našli živega. 

Kje je Matej Periš?
Kje je Matej Periš? FOTO: Telegraf M. Beljan

Matejevo dekle o drogah: To ni on! 

Medtem pa je novinar srbskega Kurirja obiskal Split in stopil v stik s Sanjo, Matejevim dekletom, ki za medije doslej še ni spregovorilo. Povedala mu je, da vsi njegovi bližnji nestrpno čakajo nove informacije iz Beograda, najbolj pa jih moti to, da se v zgodbi pojavljajo namigovanja o zaužitju prepovedanih substanc. Trdijo, da je Matej dober in vzoren mladenič, ki ni jemal nobenih drog. 

Kot je še povedala, je Matej odhod v Beograd za novo leto načrtoval več mesecev. To ni bil povod za nikakršen spor med njima, njuna zveza je bila trdna, pravi. Na izlet je odšel s šestimi prijatelji, od katerih Sanja pozna tri. Gre za njegove prijatelje iz osnovne šole. "Izlet so načrtovali šest mesecev, nič ni bilo dogovorjeno z danes na jutri," je povedala, a priznala, da ni vedela, da se jim bodo priključili še trije prijatelji. 

Sanja pravi tudi, da še ni izgubila upanja, po njenih besedah meni tako tudi Matejeva mama. Izključili sta možnost, da bi bile za njegovo izginotje krive droge. "To ni on," sta prepričani. 

Matejev oče Nenad medtem še naprej ostaja v Beogradu in čaka na kakršno koli informacijo, ki bi dala odgovor na to, kaj se je zgodilo njegovemu sinu. Včeraj je novinarjem potrdil, da so mu odvzeli vzorec DNK. 

Policistom je v sredo tudi uspelo izslediti voznika taksija, v katerega je – kot je razvidno s posnetka – poskušal vstopiti Matej. A ta jim je lahko povedal le, da ga je mladenič na ulici ustavil in vprašal, ali je prost. Odgovoril mu je, da ni, in odpeljal dalje. To je bila vsa komunikacija med njima. 

Po poročanju Blica so policisti tudi že rešili skrivnost, povezano z barvo Matejevih superg. Njegov oče je potrdil, da je mladenič na posnetkih, ki ima obute bele superge in ustavlja taksi, Matej. Moški s črnimi supergami, ki ga med tekom spremlja dekle v belem puloverju, pa naj bi bila neka druga oseba, ki s primerom ni povezana. Njihov vir trdi, da gre le za naključje, da sta moška podobne postave v isti noči tekla po beograjskih ulicah.

Medtem pa so potapljači prenehali iskanje po Savi. Glede na vremenske razmere to nima smisla, saj je gladina vode narasla, s tem pa tudi mulj, tako da je vidljivost praktično nična. 

Nenad sicer dvomi, da bi šel Matej v vodo, in nenehno poudarja, da je bil dober športnik, vaterpolist. A Nenad Stojković, profesionalni potapljač in inštruktor plavanja, je za Blic povedal, da obstaja zelo malo možnosti, da bi Matej preživel, če je res skočil ali padel v vodo. "Pri takšnih temperaturah in takšni hitrosti vode bi lahko ne glede na to, kako dober plavalec je bil, preživel največ minuto. Če je bil pod vplivom alkohola, je bil verjetno še dezorientiran," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (230)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrga64
07. 01. 2022 10.29
+2
Alkohol in spid sigurno nista krivca da se je vrgel v reko. Tu so v igri nekatere druge halucigene droge...
mrga64
07. 01. 2022 10.33
+4
Se pa vidi učinek spida po tem da je kljub veliki količini alkohola tekal normalno okoli hehe
ni_mi_vse_eno
07. 01. 2022 09.57
+1
Drogo je potrebno jemati v kontroliranem okolju, kjer imaš nekoga treznega, ki ti lahko pomaga, če pride do težav. Poglej primer dr. Terence McKenna: "Ne morete me pripraviti do tega, da vzamem drogo in grem ven. To bi bil samomor". Če želiš raziskovati zavest = onostranstvo = sistem = vesolje ... potem to naredi doma. Predvsem pa brez strahu. Če se boste bali, potem bo prišel strah in vas mučil toliko časa, dokler ne boste spoznali, da strahu ni. Živelo sodelovanje. Mi smo zavest, ki smo prišli igrat multiplayer igro zato, da se naučimo sodelovanja.
semaino
07. 01. 2022 09.52
+3
Mladina. Pazite se druzbe s katero hodite in recite stop vsem opijatom od alkohola naprej. Vsak normalen je lahko tudi trezen vesel in dobre volje. Raje svojo energijo vlagajte v svoj razvoj. Druzini zelim, da se fant najde ziv in zdrav. In socustvujem z njii.
Animal_Pump
07. 01. 2022 09.41
+7
Vse lepo in prav. Prav je, da se tega človeka išče, da se ga najde...upam, da je zdrav. Ampak vi mediji....poglejte na stran POLICIJE....POGREŠANE OSEBE V SLOVENIJI. Kaj če bi naredili eno akcijo, da se njih poišče...sem prepričan, da je kakšna kamera kje zaznala tudi koga od njih na dan, ko je izginil. Tam so samo slike gor....napiše se...pogrešan je od takrat pa takrat...slika tam ostane....in noben se več ne zmeni. Žalostno....
semaino
07. 01. 2022 09.54
+2
Tocno tako. Ampak vsaka sprememba v policiji je politicna, ne? Odprite oci, da Slovenija potrebuje mocan reset. In ta ne more priti s strani KULovcev, ki ne znanjo in nocejo narediti nic.
Kukulkan
07. 01. 2022 09.39
-4
Kaj je Beograd popularn zarad nadrogiranega in pijanega Mateja in naj bolšga necepljenega Đokovića
kmet#1
07. 01. 2022 09.22
+4
Po sliki sodeč zadetek
Potouceni kramoh
07. 01. 2022 09.20
+4
Teden dni je ze ta mulo gor.Cestitke 24 ur ne veste kaj so zares novice za normalne ljudi.
povanpireni
07. 01. 2022 09.15
+1
Res brihtni, da vas boli !!!!!!!!!
pravičnež
07. 01. 2022 09.09
+0
Res vam je več do južnjakov kot za Slovence.O temu Hrvatu že nabijate cel teden.Sedaj pa je na vrsti še Đoković.Res ste izvrsten Slovenski medij.
tarzan13
07. 01. 2022 09.34
+2
pa kva te tok motijo te novice ? mediji od tega živijo.
Wookie55
07. 01. 2022 09.39
+1
Motece je da ko nekoga pogresajo pri nas dobimo en clanek 10 vrstic pa poklici policijo, pa se to zgine z naslovnice cez 1 uro.
KVAJSTABO
09. 01. 2022 17.35
+2
Tudi njihove tv poročajo o raznih slovenskih rečeh, če že nisi vedel. Zato ne kvasi nebuloze. Tudi ta mladenič, ki ni slovenec JE ČLOVEK, ki ima svojce, ki ga imajo radi. Človek, bodi razumno bitje... torej, bodi človek in se vprašaj kaj bi ti vse naredil, če bi bil v enaki ali podobni situaciji?
brabusednet
07. 01. 2022 08.54
+6
Hrvati nič ne poročajo o mamilih,torej tu nekaj mutijo.A je bila punca zraven,da je prepričana,da ni vzel drogo.Lahko mu je nekdo podtaknil celo prijatelji.Nekam čuden je njihov molk.
Banion
07. 01. 2022 08.54
+3
A sedaj bo najpomembnejše vsak dan ukvarjati se z enim hrvaški džankijem. Saj je tragedija, a je tragedija tudi da se je doli okužilo kup slovencev pa o tem ne pišete vsak dan kot da je roman v nadaljevanju
tarzan13
07. 01. 2022 08.50
+4
Je pa res zelo nenavadno, da svoji punci ni omenil, da bo s seboj vzel še preostale 3 prjatle, ki jih prvotno sploh ni omenjal? Veliko je tukaj nejasnosti , nikjer neomenjajo ali šel najprej po stopnicah do reke in je potem tekel po mestu ? ker če ga je tiščalo na malo potrebo je potem po vsej logiki najprej stopil do reke in tam stem opravil, in potem tekel po Beogradu ?
Robi333
07. 01. 2022 08.27
+3
no, speed definitivno ni opiat.
Korintos11
07. 01. 2022 09.02
-1
Zakaj pa to jemljejo, da jim dlaka bolj raste, mustači?
ni_mi_vse_eno
07. 01. 2022 09.52
+1
Droge moramo ločiti v tri kategorije. Ena vrste droge ti poveča storilnost, da energijo. Te droge so dovoljene, npr kofein. Sem spada tudi speed in kokain (prepovedana). Druge vrste droge ti vzame razum in spomin, to je alkohol, heroin ... etc. Tretja vrsta droge ti da uvid. Te so zanimivo najbolj prepovedane in telo jih samo proizvaja, primer DMT. Glej dr. Fadiman: "Scientific Problem Solving with Psychedelics" = Reševanje znanstvenih vprašanj s psihadeliki. Zato sta bila Watson in Crick zadeta, ko sta ugotovila DNA dvojno vijačnico. Zato je silicijeva dolina jedro razvoja čipov, saj je prišlo do trčenja "surf" kulture droge z znanostjo. Steve Jobs je bil svoj čas tudi na drogi.
Suna darms
06. 01. 2022 21.58
+4
aha... počasi bo...
Papyrus123
06. 01. 2022 21.29
+4
No, spid ni opiat
Trnuljčica
06. 01. 2022 21.09
+15
Na žalost mislim, da ta zgodba ne bo imela srečnega konca. Mediji pustite familijo, prijatelje in policiste v miru. Na sploh ste pa že tečni s to zgodbo. Na celem svetu se na žalost v vsakem trenutku nekomu dogaja nekaj tragičnega, zato ne rabite vsak dan pogrevati iste zgodbe.
Levicaboli1
06. 01. 2022 21.07
+12
Ni važno koliko je spil , spid ga je streznil , zato pa je laufal brez majce po mestu .prevec energije
txoxnxy
06. 01. 2022 20.43
-13
Ja pop podpira drogaraše al zakaj je ta narkoman že več kot teden dni nonstop na portalu?
Uporabnik1523135
06. 01. 2022 20.37
+9
Ajej ajej ajej, upajmo da se ni kje ves premrazen in moker izgubil in.....ne bomo nadaljevali :)
Uporabnik1523135
06. 01. 2022 20.37
+1
civoguj
06. 01. 2022 20.47
+2
Alkohol i droga ne moguče teči ravno po beli črti ..¨???????
elll
06. 01. 2022 20.27
-1
nali so sledi mačk med katerimi je najbolj nevaren pes