Tujina

Ogromna skala padla na hotel, umrla slovenska turistka

Atene, 30. 10. 2022 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velika skala, ki se je odlomila s pobočja, je uničila dve sobi v obalnem hotelu na grškem otoku Kreta. Pri tem je umrla turistka, njen sin pa je bil ranjen. Oba sta v času nesreče spala. Zaposleni v hotelu so nam potrdili, da gre za slovensko družino, enako tudi slovensko zunanje ministrstvo, ki je ob tem izrazilo sožalje na družbenih omrežjih.

Ob tragični nesreči je svojcem sožalje izreklo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nesreča se je zgodila v zgodnjih nedeljskih urah v Markos Studios, družinskem obalnem hotelu, zgrajenim pod skalnatim pobočjem v mestu Ierapetra.

Tamkajšnja policija je sporočila, da je skala uničila dve hotelski sobi. V eni se je nahajala 47-letna ženska z mladoletnim sinom, v drugi pa je spal njen 51-letni mož, ki pa v nesreči ni bil poškodovan, poroča Reuters

 Grški portal newsit.gr prav tako poroča, da gre za Slovenko, navedli so sicer drugačno starost (45 let). Kot je za medij pojasnil Nektarios Papadakis iz tamkajšnje civilne zaščite, bi lahko k sprožitvi zemeljskega plazu pripomoglo obilno deževje, ki so ga bili na otoku deležni pred dvema tednoma. 

Hotel na Kreti, v katerem se je zgodila nesreča.
Hotel na Kreti, v katerem se je zgodila nesreča. FOTO: Markos Studios

Na območje so nemudoma prihiteli gasilci, ki so dečka uspeli rešiti izpod ruševin. Dečkovo mamo so žal našli mrtvo. Kot še poroča Reuters, bi se morala družina danes vrniti domov. 

Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je potrdilo, da je v Grčiji umrla slovenska državljanka. Kot so zapisali, je veleposlaništvo v Atenah v stiku z možem žrtve, kateremu bodo nudili pomoč pri vrnitvi v domovino in prevozu posmrtnih ostankov umrle. 

Za 24UR je spregovorila tudi lastnica hotela in potrdila, da je bila žrtev Slovenka. Kot je dejala, je pretresena. Po njenih besedah se otrok zdaj z očetom nahaja v bolnišnici. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou