Tujina

Opitega vlomilca ujeli med dremanjem v kozmetičnem salonu

Varšava, 25. 03. 2024 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Opit moški je v nedeljo vlomil v kozmetični salon v bližini Varšave in zaspal na enem od foteljev. Čeprav trdi, da se ničesar ne spomni, mu grozi do pet let zapora.

Vlomilec je poškodoval še kavč, omare in kozmetiko (slika je simbolična).
Vlomilec je poškodoval še kavč, omare in kozmetiko (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

Policija je priskočila na pomoč, potem ko je prejela poročila, da je moški vdrl skozi vhodna vrata kozmetičnega salona v kraju Piaseczno blizu Varšave.

Ob prihodu policistov je 23-letnik spal na fotelju, v rokah pa je trdno držal svoj telefon. Ko so ga policisti zbudili, jim je moški trdil, da je pijan in da se ne spomni ničesar. "Vendar se zaradi amnezije ne bo mogel izogniti odgovornosti za to, kar je storil, in za kaznivo dejanje uničenje ali poškodovanje tuje lastnine je zagrožena zaporna kazen od treh mesecev do petih let," je pojasnila tiskovna predstavnica policije.

Policija je v okviru preiskave vloma ugotovila, da naj bi moški, pri katerem so potrdili prisotnost alkohola, povzročil za 8000 zlotov (1854 evrov) škode, saj je poškodoval še kavč, omare in kozmetiko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darko32
25. 03. 2024 12.43
+2
Očitno ko beremo ta članek vidimo, da so POLIACJI na POLJSKEM povedali celotno zgodbo in niso frizirali ter prirejali. Žal pijan očitno res ne ve kaj je delal in je res moral biti nažgan ko AKSA.
sencina
25. 03. 2024 12.32
-1
Pri nas bi primer hastaral.