TUJINA

Osem mrtvih v letalski nesreči v Kolumbiji

Medellin, 21.11.2022, 20:42 | Posodobljeno pred 8 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Manjše letalo je strmoglavilo v soseski v osrednjem kolumbijskem mestu Medellin, pri čemer je osem ljudi umrlo na krovu, so sporočile kolumbijske letališke oblasti. Do nesreče naj bi prišlo zaradi odpovedi motorja, zaenkrat pa ni jasno, ali je bil v njej poškodovan ali ubit tudi kdo na tleh.

Med žrtvami je šest potnikov in dva člana posadke. Kot vzrok za nesrečo so kolumbijski letalski uradniki navedli odpoved motorja, kar je potrdil tudi župan Medellina Daniel Quintero.

"V sektorju Belen Rosales se je zgodila letalska nesreča. Aktivirane so bile vse vladne zmogljivosti za pomoč žrtvam," je na družbenih omrežjih zapisal Quintero.

Po besedah župana je bilo letalo dvomotorni Piper na poti iz Medellina v občino Pizarro v sosednjem departmaju Choco. Letalo je zjutraj vzletelo z letališča Olaya Herrera, sporočilo, da mu je odpovedal motor, in nato strmoglavilo.

"Na žalost pilot letala ni mogel obdržati v višini in strmoglavilo je v sosesko," je dejal Quintero. Po njegovih besedah je bilo uničenih sedem domov in poškodovanih šest drugih zgradb.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.