Tujina

Palav bo prve turiste po letu dni pozdravil s predsedniškim spremstvom

Ngerulmud, 31. 03. 2021 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
4

Otoška državica Palav bo po letu dni zaprtja zaradi pandemije pozdravila prve turiste, ki bodo prispeli iz Tajvana. Na počitnice na otok sredi Tihega oceana pa jih bo pospremil sam predsednik Palava.

Palav bo po letu dni sprejel prve turiste.
Palav bo po letu dni sprejel prve turiste. FOTO: Shutterstock

Otoška državica z okoli 20.000 prebivalci se po letu dni odpira za turiste iz Tajvana. 110 turistov bo prispelo jutri, upoštevati pa bodo morali stroge covidne ukrepe. Prvi turisti bodo ob prihodu na Palav dobili kar predsedniško dobrodošlico. Predsednik te otoške državice bo namreč odpotoval na Tajvan in skupino sam pospremil na otoke. 

Turisti bodo morali za sanjske počitnice sicer odšteti od 1780 do 2300 evrov. Poleg tega jih bodo pred letom iz Tajvana testirali na covid-19. Vsi, ki so se prijavili na počitnice, pa so morali pred tem tudi izkazati, da v zadnjih šestih mesecih niso zapuščali Tajvana. 

Poleg tega je število dni, ki jih bodo lahko turisti preživeli na otokih, omejeno na največ osem, med počitnikovanjem pa se bodo morali izogibati gneči ter lokalnim prebivalcem. Na drugi strani bodo tudi območja, kjer se bodo v tistem trenutku nahajali turisti, zaprta za lokalno prebivalstvo, poroča Guardian. Potovanje organizira turistična agencija KKDay, povpraševanja pa je bilo kljub covidnim omejitvam ogromno. 

Gospodarstvo Palava je močno odvisno od turizma, pred pandemijo je predstavljal kar 50 odstotkov BDP-ja. Pandemija ter posledične omejitve so državo hudo prizadele. Največ turistov sicer tradicionalno prihaja iz Kitajske in Japonske. 

Palav je sicer uradno v času pandemije zabeležil le 10 smrtnih žrtev s covidom-19 ter nekaj več kot 1000 primerov okužbe. Do sredine aprila naj bi bilo cepljenih že 60 odstotkov odraslega prebivalstva, do poletja pa kar 80 odstotkov. 

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marinanjo
31. 03. 2021 13.28
keri svetovljani razgledani U
Doping 4321
31. 03. 2021 12.38
Kimberley Echo
31. 03. 2021 12.16
+2
Palau ni nič drugega kot ameriška pralnica denarja, nekakšna ameriška kolonija. Njegova valuta je ameriški $ in nima centralne banke. Življenje tam je precej dražje od sosednjih turističnih destinacij v tem koncu sveta. Bolje je obiskati Solomonove otoke ali Vanuatu.
Gargamel35
31. 03. 2021 11.49
+4
Medtem ko bo slovenček mogoče dobil dovoljenje namočit nogice pri Hrvatih. Po x testih, karanteni, maski in razkužilih. In to bo tretirano kot luksuz. Kam smo prišli?