Tujina

Hude poplave v Maleziji, v Mjanmaru zemeljski plaz zasul rudnik

Yangon, 22. 12. 2021 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.P., STA
Komentarji
2

V rudniku žada v Mjanmaru se je sprožil zemeljski plaz, ki je zahteval najmanj eno smrtno žrtev. Ob tem pogrešajo tudi najmanj 70 ljudi, so povedali tamkajšnji reševalci. Malezijo so namreč konec tedna prizadele ene najhujših poplav, ki so jih doživeli v zadnjih desetletjih. Domneva se, da je zaradi poplav umrlo najmanj 14 ljudi. Več deset tisoč prebivalcev so morali evakuirati iz domov.

Malezijo so prizadele ene najhujših poplav v zadnjih desetletjih, ki so po nekaterih ocenah terjale najmanj 14 smrtnih žrtev. Močni nalivi, ki so državo prizadeli pretekli konec tedna, so v kar osmih zveznih deželah povzročili hude poplave, ki so ponekod potopile tudi nekatera mesta in vasi. Več deset tisoč oseb so morali zaradi tega tudi evakuirati, poroča BBC.

 

Ob tem se je v torek okoli 22.30 po srednjeevropskem času v rudniku žada Hpakant v zvezni državi Kachin, ki leži v bližini meje s Kitajsko, sprožil tudi zemeljski plaz. V tem rudniku naj bi vsako leto izkopali za več milijard dolarjev žada. "Pogrešanih je od 70 do 100 ljudi," je povedal eden od reševalcev. 25 ranjenih so medtem že poslali v bolnišnico.

V reševalni operaciji sodeluje okoli 200 reševalcev. Nekateri s čolni v bližnjem jezeru iščejo trupla. Po poročanju lokalnega medija Kachin News Group je v plazu umrlo 20 rudarjev.

Rudnik Hpakant je plaz, ki se je sprožil po obilnem deževju, prizadel že lani. Takrat je umrlo skoraj 300 rudarjev.

Na meteorološkem oddelku so medtem napovedali nove še močnejše padavine in neurja, kar bi lahko razmere v državi še poslabšalo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone 12345
22. 12. 2021 08.45
Ampak f1pa majo
ap100
22. 12. 2021 08.39
Neverjetno Mnjamar- včasih Burma je dvatisoč kilometrov oddaljen od Malezije tukaj pa pišejo kod da gre za del ene države - izobrazba trgovcev s podatki pada neprestano