Tujina

Po poplavah v Švici našli truplo, dve osebi še vedno pogrešajo

Ženeva, 23. 06. 2024 18.00 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarski reševalci so našli truplo enega od treh ljudi, ki so jih pogrešali, odkar so poplave prizadele jugovzhodni kanton Graubünden, je sporočila švicarska policija. Truplo so našli osem kilometrov od kraja, kjer so umrlega nazadnje opazili. Po navedbah policije je možnosti, da bi bili preostali dve pogrešani osebi živi, zelo malo.

Hudo deževje, zaradi katerega so poplavljale alpske reke in se sprožali plazovi, ki so pred sabo rušili tudi hiše, je najbolj prizadelo dolino Val Mesolcina, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalci so uspeli najti pogrešano žensko, ki je bila prekrita s kamenjem in blatom.

Obilno deževje je prizadelo tudi druge dele Švice, vključno z letoviščem Zermatt, ki je bilo nekaj časa odrezano od sveta, a je sedaj znova dostopno. Po enem dnevu so znova začeli voziti tudi vlaki do Zermatta, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nace Štremljasti
23. 06. 2024 20.22
+2
orgličar peterletov lojz je obljubljal Švico samo ni povedal za koga bo ta Švica farjim je vrnil tisto kar so od ljudi kradli 2000 let,prodajal je firme pod ceno ter pod mizo to nam je naredil za navadnega človeka pa ni niti malo poskrbel škoda ko smo šli na orožje vaje za Slovenijo nikoli več
Delavec_Slo
23. 06. 2024 19.03
-1
Ja samo švicarji bodo to zrihtali v parih mesecih, naši nesposobneži pa nikoli!!!
scipio
23. 06. 2024 19.58
+1
Švica..., to je pač vsak Švicar in to so vsi Švicarji skupaj in malo tudi vsi številni nešvicarji, ki tam delajo za Švicarje in Švico. Jabolka so tam po 5 CHF za 1 kg. Imajo pa red. Drag red, ampak red. In ponekod zelo zahteven gorat teren, ki ga že dolgo krotijo s tuneli, železnicami (tudi zobatimi, če je res treba navkreber), žičnicami in avtocestami. Nihče po avtocesti ne vozi hitreje kot 120 km/h ali nad ostalimi nižjimi omejitvami na njih. Vse laufa brez divjanja. Sicer pa naš Peterle pred 35 leti nikoli ni omenjal te ene in edine No.1 Švice, ampak le neko "drugo" Švico, Broj 2. Karkoli že... In če je papež v Rimu dejansko "le" Broj 2, potem nam mora biti jasno, kdo utegne biti Broj 1 in iz tega lahko (ni pa nam res treba) potegnemo spoznanje kako na tem svetu stojijo nekatere stvari na linijah med raznimi Broj 1. in 2...Tako približno kot tista kultna filmska resnica "I ja bi Tata...i ja bi, sine...!"