Tujina

Po vrnitvi iz Ukrajine: 'Putin je ne bo imel nikoli'

Ljubljana, Kijev, 10. 03. 2022 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tina Hacler, Sandra Boršič
Komentarji
332

Iz Ukrajine se je vrnil naš posebni poročevalec Jure Tepina. Poročal je s fronte v Kijevu in iz Lvova, polnega vojakov in prostovoljcev, ki odhajajo v boj. "Mislim, da je Putin to vojno že izgubil oziroma je ne more dobiti," pravi. Po 11 dneh se je iz Ukrajine vrnil tudi Luka Zorenč, nekdanji pripadnik vojaške enote za specialno delovanje in vojaški bolničar. Tja je šel, da bi s svojim znanjem pomagal ljudem, dostavil pa je kar nekaj pomoči iz vse Slovenije – medicinsko opremo, tudi nekaj hrane in vojaških obrokov. Pomagal je dehidriranim in premraženim, otrokom v zakloniščih, v Kijevu pa učil terensko medicino.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: 'Brez pogajanj se ta vojna ne bo končala'
    05:09
    Iz 24UR ZVEČER: 'Brez pogajanj se ta vojna ne bo končala'
  • Iz 24UR: Jure Tepina o situaciji v Ukrajini
    03:14
    Iz 24UR: Jure Tepina o situaciji v Ukrajini
  • Iz 24UR: Pomoč Ukrajincem
    03:00
    Iz 24UR: Pomoč Ukrajincem
  • Iz 24UR: Jure Tepina o ruskih napadih
    02:20
    Iz 24UR: Jure Tepina o ruskih napadih

"Mislim, da je Putin to vojno že izgubil oziroma je ne more dobiti. Lahko osvoji bitke, lahko osvoji ozemlje, Ukrajine pa ne bo imel nikoli," je Tepina v studiu oddaje 24UR začel pogovor z voditeljem Janijem Muhičem. "Lahko ima pol milijona vojakov v Ukrajini in s tem okupacijsko silo, ampak kaj bo potem? V resnici gre za neko epsko ponižanje ruske vojske in s tem Vladimirja Putina," je razmišljal o položaju ruskega predsednika. Kot pravi, smo Rusijo precenjevali: "Bile so te vojne simulacije, če Rusija napade ozemlje Nata, da jih bomo ustavili šele pri Berlinu. Zdaj je jasno, da smo Ruse precenjevali, seveda jih pa ne smemo podcenjevati," dodaja.

Poudarja tudi pomen vodenja: "Na eni strani imamo tega avtokrata, ki se ga vsi bojijo, ki je že desetletja na samem vrhu ruske politike. Na drugi strani pa nekaj, kar mi imenujemo novi obraz, ki vodi s prve linije in ima izjave, kot so, da ne potrebuje prevoza na varno, ampak strelivo. V svoje govore vključuje Shakespeara, Churchilla in je za njim v resnici celotna Ukrajina," je primerjal Vladimirja Putina in ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Jure Tepina v oddaji 24UR.
Jure Tepina v oddaji 24UR. FOTO: POP TV

Tepina, ki je hkrati tudi urednik naše spletne strani, povzema pogovore z Ukrajinci. Prepričani so, da se Putin ne bo ustavil, da so oni tisti, ki ga morajo ustaviti. Pravijo, da se ne bodo borili do zadnje kaplje krvi, ampak do zmage. Omenjajo tudi sovjetsko propagando in menijo, da je potrebna desovjetizacija Rusije.

Postalo bo še bolj krvavo

Vojaške možnosti za zavzetje Kijeva sicer so, težava pa je v tem, da se ti konvoji lahko pomikajo samo po cestah, kajti vse ostalo je močvirje, stepa je za Putinove tanke neprehodna, pojasnjuje naš posebni poročevalec, ki je bil v Ukrajini skupaj s snemalcem Alenom Delanovičem: "Kijev se lahko spremeni v neko Sarajevo, v dolgo obleganje, v Stalingrad. Ni izključena niti uporaba t. i. taktičnih jedrskih raket ali havbic, ki bi lahko zradirale takšna ozka grla, kot je Irpin, ki je zelo dobro varovan," pripoveduje o predmestju ukrajinske prestolnice, iz katerega prihajajo pretresljive podobe evakuacije civilistov pod porušenimi mostovi. 

Tepina namreč pravi, da ima Putin na voljo samo še stopnjevanje terorja. "Ubili so mu že tri generale. Putin je v tem trenutku ranjena zver, ki si je zelo polomila zobe. On lahko za napredek na tej fronti pripelje samo še dva- ali trikratno število, kot ga je pripravil, samo v tem primeru lahko napreduje. Ampak, ponavljam, ciljev ne bo dosegel."

'Ta vojna se brez pogajanj ne bo končala'

Pogovor se je nadaljeval tudi v oddaji 24UR ZVEČER. Pogajanja o prekinitvi ognja so bila neuspešna, tudi voditelji EU so razpravljali na vrhu v Versaillesu, Putina pozivajo k nadaljevanju pogajanj. Brez napredka so se zaključili tudi pogovori v Turčiji med zunanjima ministroma Rusije in Ukrajine. "Vsako vojno vedno končajo pogajanja. Ta vojna se brez pogajanj ne bo končala," poudarja Tepina, ki meni, da imajo v tem trenutku vse strani veliko razlogov, da se pogajajo, še posebej Putin. Toda ob tem je spomnil na vojno v Bosni in Hercegovini ter poročil o (pre)številnih prekinitvah ognja, ki niso bile spoštovane.

Po njegovem mnenju so največ obetala diplomatska prizadevanja Izraela, saj smo po teh pogovorih lahko že slišali prvo otoplitev, ko so govorili o tem, da se Rusi ne zavzemajo več toliko za demilitarizacijo in denacifikacijo celotne Ukrajine, ampak samo Donbasa, tudi Zelenski pa se je nekoliko ohladil glede tega približevanja Natu.  

Vojaški bolničar odšel pomagat

Nekdanji pripadnik vojaške enote za specialno delovanje  se je čez noč odločil, da bo pomagal in peljal na vojno območje humanitarno pomoč: "Rak rana teh donacij je, da še vedno veliko ljudi, vključno z mano, ne verjame, da te stvari pridejo v prave roke, zato sem hotel, da dobesedno pridejo do tistih, ki to potrebujejo," pojasnjuje Luka Zorenč.

Luka Zorenč
Luka Zorenč FOTO: POP TV

Ni pa ostalo le pri dostavi pomoči. V Lvovu se je pridružil študentom, ekipi Rdečega križa na železniški postaji. "Po 24, 36 urah smo izčrpane begunce spravili malenkost k sebi. Bili so dehidrirani, premraženi, lačni, polni bušk. Strah jih je bilo," pripoveduje. Predvsem otroke, ki takega otroštva ne bi smeli imeti. Zato jim je – ko so zaslišali sireno in morali v zaklonišče – poskušal z igro za trenutek izbrisati skrbi.  

Pomoč je dostavil, najšibkejše postavil na noge. Kaj bi lahko še naredil s svojim znanjem? Odšel je v mesto duhov, kot pravi Kijevu, učit terensko medicino tiste, ki so ostali in se še bodo morali boriti. "Ko sem šel od njih, sem imel v glavi: pravkar se rokuješ z mrtveci. Verjamem, da marsikdo od tistih, ki sem jih učil, ne bo ostal živ," zmajuje z glavo.  

Prizna, da ga je bilo strah, a v vojni ni prostora za turiste, pravi, zato lahko pomagamo tudi doma – ne le z besedami na socialnih omrežjih. Zato, še doda nekdanji vojak, lahko vsak kakor koli fizično pomaga v najbližjem humanitarnem centru, tako bo naredil največ. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (332)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pubc
13. 03. 2022 18.53
+4
Vprašanje za pametne buče. Zakaj vse bivše ussr države želijo v eu in bežijo stran od rusije? Kdor podpira ruse izvoli pejdi v rusijo. Isto za amere pejdi v amerko.
komarec
13. 03. 2022 16.05
+0
Pa še kar se tiče poročanja iz Ukrajine, pravijo kako so Ukrajinci zadali Rusom velike zgube a pol Ukrajine zrušene. Veliko je informacij, ki so popolnoma prilagojene ukrajinskemu poročanju, kar ni niti pomembno, pomembno je to da se prikaže Ruse čimbolj pokvarjene in amere zlate. EU se že seseda pod ukrepi, ki jih je uvedla do Rusije. Kmalu se bo pokazalo ali je solidarnost z Ukrajinci res prinesla želene učinke proti Rusiji.
komarec
13. 03. 2022 15.57
+3
Ni potrebe da bi Putin zavzel Ukrajino, pomembno je da doseže svoj namen, tam Nata še dolgo ne bo.
Milan Lukic
11. 03. 2022 21.08
-3
Ruse je v vojaško intervencijo v Ukrajini prisilila satanistična Nato aliansa, ki je orodje morilske elite imenovane tudi Globoka država. Kaj načrtuje ta elita psihopatov, popolnoma odtujenih od realnega sveta, si lahko ogledate na straneh WEF (Svetovni ekonomski forum), ali pa oglejte si kakšen prispevek Klausa Schwaba, npr. To kar se dogaja danes v Ukrajini, je boj Svetlobe proti Temi. Princ Svetlobe je Putin, so Rusi, IN TO ZA VES NORMALEN SVET, ZA NORMALNE LJUDI, KI SI ŽELIMO ŽIVETI V SLOGI IN LJUBEZNI. Princ Teme je Zelenski, zadrogirana marioneta, ki ne odloča o ničemer, saj so si državo Ukrajino prilastili isti psihopati, ki danes obvladujejo vse 'suverene' zahodne države. Tudi ukrajinsko obrambo preko elitnih nacističnih vojaških formacij danes v tem konfliktu vodijo operativci ameriških obveščevalnih služb, ki jim je v interesu, da bi bilo med prebivalstvom čim več žrtev, med drugim. /Nacistična Ukrajina, plod demokratizacije morilske zahodne alianse, je pomorila od 2014 do ruske intervencije cca 14 tisoč civilistov na najbolj brutalen možen način: bombardiranje, posiljevanje žensk, pobijanje otrok, starcev, ropanje domačij, PREPOVED UPORABE RUSKEGA JEZIKA, ... , A S STRANI NAŠIH OSREDNJIH MEDIJEV O TEM NI BILO NIČ SLIŠATI!
Soul
12. 03. 2022 08.18
+2
Da ne bo pomote - Nihče ne zanika grehe zahodnih globalistov., ampak kako lahko nekdo predstavlja svetlobo - hkrati pa prinaša trpljenje? O kakšni svetlobi govorimo? Če bi razumeli življenje - duhovnost, bi razumeli besede ljudi, kateri so imeli kompetenco širiti resnično svetlobo in seveda deliti besede, kot so - Ljubi svojega bližnjega in Ljubi svojega "sovražnika "! Človek, ki v praksi razume pomen teh besede, takšen človek Duša, bo doživel, edino in pravo svetlobo. Vsi ostali jezdeci LAŽNE svetlobe, naj se vprašajo, komu so dali svojo pozornost in kam vodi pot po kateri hodijo!
Milan Lukic
11. 03. 2022 20.34
-2
Sprašujem se, ali vam je jasno, zakaj jo je Jurček Tepina pridrsal nazaj v Slovenijo, tip pred zmagoslavjem ukrajinske (beri: nacistične) vojske. Ja, zato ker laže o dogajanjih v Ukrajini, Rusi pa so zagrozili takšnim kljukcem zaporno kazen do 15 let, če jih dobijo na terenu! /Žalostno ampak resnično.
Soul
11. 03. 2022 16.22
+3
Res je! Ukrajine ne bo dobil nikoli, četudi si jo prisilno prilasti..Samo, kako naj dojame, da bo na koncu ostal praznih rok., tako kot vsak, ki je povzročal gorje drugim z namenom, da doseže svoj sebičen plan.
Moral
11. 03. 2022 16.04
-1
Putin, niti malo ni fašist niti napadalec na evropske vrednote. Enačenje Putina - Rusije ter njenih državljanov z fašisti je zgodovinsko ispirjena manipulacija dejstev. Poslušajte se ljudi kako iracionalno to zveni. Evropa, njene države (države v njej niso enake), se bo morala opredeliti, kajti res je, prihaja novo obdobje. Evropa rabi samostojnost, lastno odgovorno vojaškoobrambno opredelitev in svojo združeno asociacijo (brez amerike in Nato-a, ki je artafekt blokovske preteklosti). Kar sedaj slišimo v EU parlamentu je šele kampanja (ki je naravnost idiotska in bazira na hudih predsodkih elitističnih antiruskih politikov). Zgodovinsko so zahodne demokracije sprva nekoč raje podprle Hitlerja in njegovo demokratično borbo (kot tudi sedaj Ukrajino in njene ultranacionaliste) z ciljem preprečevanja uvoza katerikolih drugih družbenih idej - še posebej ne takih, ki bi prihajale iz vzhoda Evrope. Preučite malce tisk iz takratnega obdobja, obdobja pred 2.sv.. Videl boste lahko kakšna je tedaj bila retorika na evropskih tleh in boste videli podobnosti. Vse bazira na iracionalnem strahu pred izgubo zahodnih demokratičnih vrednot. Pa kdo pravi, da bomo te zgubili če sodelujemo naprej z vzhodnimi narodi (da ne opredelim samo Rusijo). Ne smete prezreti, da so v preteklosti izpirjeni indoktrinirani naci posamezniki marsikatere države v post vojnem obdobju preprosto integrirani v družbo brez kritičnega pristopa. Dokaz je recimo zahodna Nemčija v kateri so Američani in Britanci preprosto ohranili posameznika z naci predsodki do vzhodnih narodov in Judov na delovnih mestih. Kaj drugega niso niti mogli, kajti potem bi zaprli vsaj 70% Nemcev😁. Te ljudje, ki so še za čas svoje mladosti (Hitler jünger) priučeni sovražiti druge ter potem njihovi potomci (sedaj odrasli ljudje) so srž idej o nevarnosti, ki prihaja z vzhoda. Svojih idej niso revidirali in se jih še najmanj odrekli. Marsikateri je sedaj oblastnik (elita) na izvršilnih pozicijah v Evropi (parlamentu) v marsikateri evropski državi. In v tem je realna nevarnost, da taki ljudi skozi propagando in nasilno ustvarjanje javne mnenja silijo in širijo retoriko v prid vojne in ne stabilnosti ter strahu pred vzhodom. Evropski desničarji komaj čakajo kaos na ulicah evropskih mest, da z nasiljem (ki je v osnovi nacizma) usmerijo javnost v popularizacijo sovražnih idej. Imam občutek, da se evropski poslanci zalagajo prav zato. Kaos. V strahu pred prihodom nevarnosti z vzhoda raste nova pošast, novi panevropski3. rajh in to pred našimi očmi. Nešteto neodvisnih dokumentarnih filmov govori o tej tematiki. Pred kratkim je celo slo 1 predvajala dokumentarni film "pomen Hitlerja" in se pred tem en izvrsten dokum. film o nemški desnici. Skratka ultranacionalisti in naci aktivisti so integrirani pripadniki v vrstah uprave, policije, vojske, tožilstva.. pa ne gre samo za Nemčijo. Nič me ne čudi, da se o pripadnikih ukrajinskih enot "Azov",.. govori kot o ponosni, hrabri obrambi pred Rusi in enači se jih z državnim patriotizmom, kar v neki izpirjeni obliki celo je. Ampak, z nacistično podprto demagogijo živ Evropejec tega ne bi smel podpirati, ali pa!? Ali Evropa to tolerira? Rusija zasigurno ne? In zakaj bi? Mi tudi? Komentirajte prosim.
nikhrast
11. 03. 2022 17.16
+1
Putin je zasovražil ruski narod po svetu. Po Severni Ameriki je ukrajinska diaspora že zdaj prisotna, folk se spominja holodomor, spomeniki vsepovsod, no, pa saj vemo kako nepriljubljeni so Rusi po vzhodni Evropi.
Millady
11. 03. 2022 21.10
-2
Moral ++++ Rusija ne rabi Ukr, ker ima še pa još svojega ozemlja, tidi neonacistov ne rabi, jih ne tolerira (za razliko od EU..kdo je bil oče od Ursule vdL ?) Putin je zadnjič v govoru lepo rekel, niso se za to borili v 2ww, da bi sedaj naziji morili po Dombasu, Odessi itd...Nikhrast, tvoji komentarji so totalno mimo, so odraz neznanja in nepoznavanja zgodovine. Raje komentiraj hokej na ledu.
Moral
11. 03. 2022 15.56
-1
Namreč, Rusija nima za sovražnike nobenega v svetu (propaganda jih dela sovražnike Evrope). Kar narekuje logika, bi tudi oni na podano morali od reagirati sovražno (to bi pravi agresor naredil - tipa Hitler). To si pravzaprav zahod na čelu z Ameriko želi. Ampak, Rusi so postavili jasne zahteve in skušajo to uresničiti brez nepotrebnih komplikacij (kar je akt naklonjenosti miru in sožitju). Ne mislijo nobenega (in še najmanj Europo) vreči na kolena. Kajti cilji so jasni, svet jih mora sprejeti in jih bo prej ali slej bo sprejel. Ravno tako preprečujejo, z upoštevanjem dosedanjih dogovorov, da bo Evropa podložnica Amerike v energetskem pogledu (preprečujejo monopoliziranje evropskega kontinenta). Tako, da Evropi sporočajo jasno sporočilo, da če dovolijo je njihova lastna pobuda (kar bi bilo totalno butasto) in za to ne bodo odgovorni Rusi, ampak Bruselj. Svobodni prebivalci Evrope tega ne bodo mogli spregledati. Genialno bi pravzaprav bilo, če bi Putin še simbolično zmanjšal ceni pogonskih goriv v korist evropskih državljanov.
zoky007
11. 03. 2022 16.02
+10
to kar se v Ukrajini dogaja je najbrž širjenje ljubezni in ne vojna po tvoje.
DominusMaximuz
11. 03. 2022 15.42
-1
Če je Ukrajincem kaj do življenja prebivalcev naj se takoj predajo! Popoln nesmisel se je boriti naprej! Vzeti nevtralnost, ki jo ponuja Putin. Postaviti državo na noge in potem počasi skozi leta delati na političnih spremembah. Nevtralnost je 100x boljše kot pripadnost eu in nato !
zoky007
11. 03. 2022 15.58
+5
predaj in nevtralnost pomeni nazaj pod Rusijo..nesmisel pol niso nič naredili.
Misija1
11. 03. 2022 16.35
+4
Predaj in naj Rusija inštalira svojo vlado, ki bo dišala Rusiji, tako si mislil, je tako? Namreč, predaja bi pomenila točno to. In da ti govoriš o nesmislu boja naprej, je ogabno do žrtev te vojne. V Ukrajini nevtralnosti ne bo. Ali bo ZAHOD ali pa Rusija. Predaja pomeni Rusija, saj bodo Rusi na čelo postavili svojega človeka, kot je to v Belorusiji. Zato ne pametuj kaj naj dela narod, ki je od tebe in tvojega kavča v katerem ležiš, oddaljen dobrih 700 kilometrov.
Moral
11. 03. 2022 15.40
-1
"Putin je ne bo imel jo bo pa Amerika!" hecni paradoks 😅. Komentar na novinarski prispevek je popolnoma ne potreben. To je čisti romantični dilentatizem. Ne bi ponavljam, kar so ljudje z malo soli v glavi že dojeli. Ruski cilji so z samin aktom napada že doseženi. Ukrajina ne bo več takšna država, še najmanj takšna kot si jo predstavlja Zelinsky in klika. Vprašanje je če bo ostala kot nekakšna bedna enklava (po tipu BiH) pod protektoratom EU (neutralna za vedno). Kajti mislim, da bodo tudi Poljaki ob kristalizaciji nove evropske realnosti vzeli dober del zahodne Ukraine (katero so izgubili ko so Rusi opredeljevali nove republike). Vzhod bo del Rusije. Množični egzodus (mladih plavookih rodilj in otrok) v korist evropskih podhranjenih mest in fabrik se je šele začel. Pričakujejo 10 milijonov egzistencijalno ugroženih žiteljc katere bodo po hitrem postopku integrirali kot kanon futer za evropsko industrijo (in moške). Vse lepo in prav? Ukrajinski vitezi, pa bodo zobali granate do svoje patriotske smrti. Zelinsky je bedak, uničuje lastno nacijo misleč, da jo rešuje. Po moje ima še malo časa preden ga bodo v črni vreči tajne službe poslale v zgodovino. Kajti Evropa (Nemčija /Francija) bo morala nekako rešiti zgrda ali lepa to ameriško/ukrajinsko godijo. Kar se tiče ruske ne pripravljenosti, vojaške ne spretnosti... lahko samo povem, da je razvidno, da Ukrajina nima izhoda in se na vse načine trudi prikazati, da ji vsaj nekaj uspeva (na videz, podtikanje, paljenje svojih starih stedstev, obramba iz vrtcev.. ). Kajti vse oblike specialne vojne propagande je že vključila (kar je v takšni situaciji popolnoma zdrav odziv). Na terenu, je pravzaprav omejena v obrambo iz urbanih središč, kar je glede na premoč nasprotnika edino možnost. Preživetje? Pogledajte samo krater pred porodnišnico, pa bo vam vse jasno (g. 6-8m,š. 20-25 m). V teh akcijah bo pogrešanih na 100 ukrajinskih moških, ki jih ne bodo mogli nikoli najti. Vohal jih se bo še dolgo v zraku na mestu, ki so nekoč bili utrjeni položaji. Termo bombe, ki so namenjene uničevanju žive sile v bunkerjih (stavbah, stopnicah), ki izzesajo kisik iz prostorov.??? Slikanje selfijov v uniformah ne bo prav nič pomagalo. Ko se bo začela takšna vojna, bodo prostovoljci hitro menjali oblačila in se pretvarjali da v Ukrajini samo študirajo. Ni čuden, da ruska vojska zaseda nuklearne elektrarne (da ne bi kakšnemu blaznemu ultranacionalistu padlo na pamet kakšna akcija v to smer). Evropa kot jo poznamo zasigurno ne bo več takšna, še najmanj demokratična. Tole sedaj je še zgodaj, ampak kmalu se bodo verjetno kriszalizitalo kdo je za sodelovanje in mir z Rusijo/kitajsko/azijsko/srednjo vzhodno integracijo in kdo z anglo/ameriško (bog jima pomagaj).
Millady
11. 03. 2022 21.13
-2
Maki3322
11. 03. 2022 15.29
-2
Zaslužni ,da se je vojna končala v Sloveniji so bili diplomati in to: Rupelj, Kučan, Bučar in Drnovšek, ker upor naredi samo še večji upor. Janša je pa dajal slabe komande. V prašajte poveljnike, saj niso hoteli izvajat komande Janše.
Toooomi
11. 03. 2022 15.21
+1
Doneck, Lugansk in pa obmorski Mariuopol so po mojem bili primarna tarča poleg že zavzetega Krima, tam se namreč nahaja ogromna količina zemeljskega plina katerega Putin ne želi dati zahodu ( Če bi se UA pridružila EU)...samo zaradi vseh sankcij se je pes strgal iz verige in sedaj imate to kar vidite...
Millady
11. 03. 2022 21.16
+0
Tam živijo Rusi, pravi, original Rusi, ki jih Ukrajinci (btw, oni so tudi večinoma Rusi, razen zahodnega dela, Galicija itd) maltretirajo že od oranžne revolucije
Leviizgubljeni
11. 03. 2022 15.10
-1
Jure Tepina car 😎👍
Walter Pravicek
11. 03. 2022 15.09
+4
Če nam NE ZMORE pokazati posnetkov iz prve lininje ni vojni poročevalec.Bolje nič.
bysaRD
11. 03. 2022 14.30
+3
Propaganda proti Rusiji v dobro Ukrajine, kot pred mesecem za kovid in se pred tem za migrante. Pac vedno nekaj. Verjamem tako skoraj nic vec.
ivan res grozni
11. 03. 2022 15.02
+1
Vas razumem. Ovce ne verjamejo niti v virus in v okroglo Zemljo. Propaganda proti Rusiji v dobro Ukrajine? Vi bolj verjamete napadalcu kot žrtvi? Ali lahko sploh kdo verjame Rusom, ki ne samo zanikajo vojno ampak celo napad na Ukrajino?
lambily
11. 03. 2022 15.28
-1
Ja, mi verjamemo Rusom! Ker oni ne uporabljajo posnetkov iz celo zelo znanih filmov, da bi pokazali kako hudo je. Pa tudi srbskih igralcev ne predstavljajo kot narodne heroje in jim podeljujejo odlikovanja. Pa tudi nimajo komedijanta za predsednika,kaj hočemo. Ko tule pišejo kako uporablja citate raznih pisateljev, mi gre na kozlanje. Seveda jih, saj je to vse kar zna... Ponavljati za drugimi in se šopiriti, medtem ko tiči v skrivališču. Navaden glumač. plačan od zahoda, da stresa neumnosti. Vsi ki nasedate, ste gotovo šli po tri boosterje, kar vam je scvrlo še tisto malo možganov kar ste jih imeli. Posnetki iz filmov, nastavljene "priče", ki razlagajo kako trpijo, vi kar verjemite. Očitno nekatere ne izuči , pa če jim pade dron na glavo. Aja, saj je ruski, čeprav ves svet ve, da jih imajo samo Ukrajinci. ovce...
puspan
12. 03. 2022 10.13
Ivan, žal je tako. Vse razvajeno do skrajnosti, to pa zato, ker nam še nikoli ni tako dobro šlo. Nobenega potrpljenja več, sedaj pa so žrtve krive, da se vse draži, še posebno energenti. Ubogi reveži se ne bodo mogli več prevažati z avtomobili, begunci jim bodo spodžirali stanovanja, kruh in delo, čeprav sami niso nikoli delali. Kam vse to pelje, se vprašam. Najbrž res v konec človeštva in, če me pri temu kaj veseli, je samo to, da bodo tudi ti nasrkali, kot vsi ostali.
aleksandar1964
11. 03. 2022 14.22
+0
Konec novembra 2014 je bila ma Generalni skupščini ZN usvojena resolucija '' Za boj proti veličanju nacizma'' 115 držav je resolucijo podprlo, 3 so bile proti, 55 držav se je vzdržalo,20 držav ni glasovalo. Od držav nekdanje Jugoslavije samo Srbija je podržala resolucijo. Niti ena članica EU ni glasovala. PROTI SO BILE ZDA, KANADA IN UKRAJINA. Ali vam je mogoče zdaj kaj bolj jasno glede situacije v Ukrajini.
ivan res grozni
11. 03. 2022 15.02
-1
lambily
11. 03. 2022 15.29
+2
Ti si vedno neumen? Grozni, koliko si plačan, da smetiš?
Milan Lukic
11. 03. 2022 20.19
+0
Sam preveriti itak ne znaš, verjameš enim ali drugim, žalostno! Namesto da bi bil hvaležen za brezplačno šolanje, kvasiš neumnosti.
Milan Lukic
11. 03. 2022 20.20
+2
moj komentar je namenjen Ivanu Res Groznemu!
puspan
12. 03. 2022 10.17
+3
Meni samo eno ni nikoli jasno, zakaj še niste spokali iz Slovenije? Ali bomo morali res nekatere od vas odnesti tja, kamor spadate.
Anakin Skywalker
13. 03. 2022 08.14
+1
ni_mi_vse_eno
11. 03. 2022 14.21
+2
Fora je, da je Putin tudi noče imeti. Želi samo preprečiti, da bi Ukrajina postala del NATO. Seveda se z njegovimi dejanji dogaja ravno to.
Pametnidržavljan
11. 03. 2022 14.14
+2
Govori o mokrih sanjah zahoda ,ki jih plačuje CIA
Betuul
11. 03. 2022 14.10
+1
A je to 21.stoletje! Pa kaj je putin edini ki se vrti na tej zemeljski osi ! In bo tem vrtenju on poveljeval ali kaj si domišlaja!
Gyuhgevfin
11. 03. 2022 14.04
+3
Ma nw vem ce je to novinarstvo.. povejte kako je ne pa svoja razmišljanja, javno navijati... to ni prav ... ste se v zadnjih letih kar poslabšali, spletna stran se imta nekak vsebina pa kot Lejdi revija..
lambily
11. 03. 2022 15.30
-1
Saj niso bili nikoli nič prida. Ameriški lastniki pač zahtevajo svoje.