Tujina

Pod streho vzel begunko, zdaj je zaradi nje zapustil družino

London, 22. 05. 2022 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za nekaj razburjenja na Otoku je ta konec tedna poskrbela zgodba moškega, ki je pod streho vzel ukrajinsko begunko Sofijo, zdaj pa se je vanjo zaljubil in zato zapustil svojo družino. Sofija na vse skupaj pravi, da se takšne stvari "pač dogajajo".

Sofija je pobegnila iz Lvova.
Sofija je pobegnila iz Lvova. FOTO: Profimedia

29-letni Tony Garnett je zapustil 28-letno Lorno, potem ko se je zaljubil v Sofijo. Ta je zaradi ruske invazije na Ukrajino pobegnila iz rojstnega Lvova.

Garnett, ki ga je pretreslo dogajanje v Ukrajini, se je sprva prijavil v program britanske vlade, s katerim so iskali namestitve za ukrajinske begunce, ker ni dobil odziva, pa je svojo ponudbo delil na družbenih omrežjih. 

"Začelo se je s preprosto željo, da bi naredil pravo stvar in nudil streho nad glavo nekomu v stiski, moškemu ali ženski," je povedal britanskim medijem.

Z idejo se je strinjala tudi Lorna, ki pa je imela že deset dni kasneje dovolj Tonyjevega tesnega odnosa s Sofijo, saj sta skupaj hodila v telovadnico ter se ure in ure pogovarjala na parkirišču. 

Sofiji je zato jezno povedala, da je čas, da odide, a je Tony dodal, da potem odhaja tudi on. Par se je zdaj naselil v hiši njegovih staršev.

"Žal mi je, da sem povzročil bolečino, a s Sofijo imam odnos, kakršnega nisem imel še nikoli," pravi Tony, ki drastičnega koraka ne obžaluje preveč. 22-letna Sofija pa je dodala, da se "takšne stvari dogajajo".

Podatki sicer kažejo, da pri britanskih družinah biva več kot 33.000 beguncev iz Ukrajine, postavlja pa se vprašanje, kam bodo šli, če jim bodo družine odrekle gostoljubje. Gostitelji namreč zanje niso pravno odgovorni, britanska vlada pa po mnenju kritikov zanje nima rezervnega načrta.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3