Tujina

Pogrešani Alex je v Franciji bival brez mame, a jo je občasno obiskoval

Pariz, 18. 12. 2023 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prišle so nove informacije glede pogrešanega 11-letnika, ki se je po šestih letih vrnil domov. Francoski par, lastnika gostišča, sta povedala, da sta najstnika vzela v svoje varstvo in da ga imata za "del družine". Dodala sta, da nista poznala njegove prave identitete, saj da so jima dejali, da je dečku ime Zach.

Lastnika gostišča Camps-sur-l'Agly v južni Franciji, Frederic Hambye in Ingrid Beauve, sta povedala, da je najstnik v njuno tradicionalno kmečko hišo prvič prispel konec leta 2021 in da je od takrat občasno bival pri njima.

Pojasnila sta, da nista vedela, da gre za Alexa Battyja, saj da jima je bilo rečeno, da je fantu ime Zach. Dodala sta, da je prvič prišel z mamo in dedkom, a da mama ni ostala, saj da je "iskala prostor za življenje v duhovni skupnosti". Dogovorili so se, da bosta najstniku omogočala nastanitev v zameno za to, da bo opravljal opravila na vrtu in pomagal v kuhinji. Pravita, da je zelo rad kuhal.  

"Pri nas je ostal nekaj daljših pa tudi nekaj krajših obdobij. Večkrat je odšel in se za določena obdobja pridružil svoji mami, ki se je selila med Audejem in Ariegeem," sta povedala.

Ugrabljeni britanski deček Alex Batty
Ugrabljeni britanski deček Alex Batty FOTO: AP

Po njunih besedah si je želel sodelovati pri "družinskem življenju". Dobro se je razumel tudi z njunima otrokoma, saj se jima je večkrat pridružil pri kolesarjenju in izletih na plažo. Sčasoma so nanj začeli gledati kot na del družine. Par ocenjuje, da mu je bila všeč stabilnost in varnost, ki jo je dobil pri njih, in da se je zato tudi rad vračal k njim – nazadnje se je vrnil poleti.  

"Zach" je imel pri njih na voljo svojo sobo z neomejenim dostopom do interneta, poleg tega pa je lahko prišel in odšel, kadar koli je želel. 

Hambye in Beauvova sta povedala, da sta ga spodbujala k učenju francoščine ter mu pomagala "najti šolo, kamor bi ga lahko sprejeli brez predhodne izobrazbe", hkrati pa sta povedala, da je pokazal, da ga zanimajo računalniki. Povedal jima je, da si želi iti v šolo in spet zaživeti "normalno" življenje, a da nima nobenih identifikacijskih dokumentov, s katerimi bi se lahko vrnil v Veliko Britanijo. 

Menda sta mu lastnika gostišča tudi ponudila, da ga odpeljeta do britanskega veleposlaništva, da bi pridobil osebni dokument, a da je rekel, da bo "sam našel način, da se vrne v Združeno kraljestvo".  

Nazadnje jima je rekel, da gre k mami. "Še enkrat sva mu povedala, da je tu vedno dobrodošel in da smo tu, da mu pomagamo, če bo kar koli potreboval," sta dodala. 

Spomnimo. Britanski deček Alex Batty, ki so ga po šestih letih našli v Franciji, se je vrnil v Združeno kraljestvo k svoji babici, ki je tudi njegova skrbnica. Battyja nihče ni videl, odkar sta ga mati in dedek odpeljala v Španijo. Odšli naj bi na počitnice, v resnici pa sta ga ugrabila, saj nad njim nista imela skrbništva. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mici973
18. 12. 2023 13.12
-1
Pogrešani je obiskoval mamo!!!😂😂😂
pepe007
18. 12. 2023 12.25
+4
Gotovo mami niso brez razloga vzeli skrbništva.
stumfeta
18. 12. 2023 12.54
+2
Ja po zapisanem očitno več kot očitno da ne.
Tone 12345
18. 12. 2023 11.38
+3
Kakšne bedarije!
Caseino123
18. 12. 2023 11.44
+0
Kaj bedarije, zakaj? Ker je mama fantu oprala mozak, katerega je tudi sama imela opranega ?
stumfeta
18. 12. 2023 12.26
+12
Pa najbrž zato, k ni lih normalno, da ne rečem v skladu z osnovimi zakoni, da vzameš k sebi otroka, ki ga ne poznaš, od človeka, ki ga ne poznaš. Ker je v nasprotju z zakonom, da ti neznana mladoletna oseba dela v biznisu v zameno za hrano in prenočišče in da se mladoletna oseba sama s tabo dogovarja, kdaj bo prišla na obisk, o materi pa ne duha ne sluha več. In absolutno ni normalno, da odrasli osebi ne potegne, da nekaj ni ok, ko mu/ji mladoletna oseba reče, da nima nobenih identifikacijskih dokumentov. Tok čudnih stvari na kupu, da vsaka normalna odrasla oseba pač obvesti policijo. Brez "kaj pa če".
Ni corone
18. 12. 2023 11.18
-2
realist9000
18. 12. 2023 10.42
+4