Tujina

'Pokojnica' vkorakala na policijsko postajo. Domnevno umorjenega našli živega

New Delhi, 04. 08. 2020 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
5

Iz sveta prihajata kar dve bizarni zgodbi o domnevno mrtvih osebah, ki so se po določenem času pojavile žive. V Indiji so aretirali mater in sina, ki sta lažno prepoznala truplo ženske kot članico njune družine. Ta je namreč po nekaj dneh vkorakala na policijsko postajo živa in zdrava. V Angliji pa so po petih letih našli moškega, za katerega so domnevali, da je bil umorjen. Litovec se je vsa ta leta skrival v gozdu.

Policija v kraju Ghaziabad, blizu indijske prestolnice New Delhi, je konec julija našla kovček, v katerem je bilo truplo ženske. Pri prepoznavanju trupla so se na pomoč obrnili tudi s pozivi na družbenih medijih. Oglasila sta se ženska in njen sin iz kraja Aligarh, ki sta trdila, da sta v truplu prepoznala svojo 24-letno hči oziroma sestro Warisho. 

Zatrdila sta, da je Warisha 23. julija izginila iz hiše moževe družine, ob ogledu trupla pa sta potrdila, da gre za omenjeno pogrešano osebo. Pri tem sta izrazila tudi prepričanje, da je v smrt njune hčerke oziroma sestre vpletena družina Warishinega moža.

Policija je nato družini predala truplo, ki so ga 29. julija pokopali v domačem kraju. Zgodba se je nato zapletla, ko je v ponedeljek, teden dni po "njenem" pogrebu, "pokojnica" Warisha vkorakala na policijsko postajo in policistom povedala svojo plat zgodbe. Policija je tako spoznala, da sta mati in sin krivo pričala in da so pokopali truplo za zdaj še neznane ženske. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi krivega pričanja je policija aretirala Warishino mati in sina. "Vložili smo kazensko ovadbo proti materi in bratu Warishe, ker sta skušala okriviti njeno primoženo družino v umor zaradi dote, s tem da sta lažno prepoznala truplo ženske v kovčku, ki smo ga našli v Ghaziabadu 27. julija," so sporočili iz policije. Ta zdaj preverja tudi razloge, zakaj je Warisha zapustila dom svojega moža. 

Medtem se nadaljuje tudi preiskava umora neznane ženske, truplo pa bodo najverjetneje ekshumirali. K sreči je policija ohranila DNK vzorce in notranje organe trupla iz kovčka, kar bo pomagalo pri identifikaciji za zdaj še vedno neznane ženske. 

Mislili so, da je bil umorjen, po petih letih pa so ga našli živega

Pred skoraj petimi leti je na Otoku izginil Litovec, policija pa je zaradi njegovega nenadnega izginotja sprožila preiskavo umora. Ricardasa Puisysa so zadnjič videli 26. septembra 2015 v službi pri pridelovalcu sadja in zelenjave v Cambridgeshiru na vzhodu Anglije. 35-letnik se nato v tisti ponedeljek ni pojavil v službi, prav tako pa se ni oglašal na telefonske klice, kar je sprožilo skrbi. 

Ker se pogrešani nato več tednov ni pojavil, je britanska policija novembra 2015 sprožila preiskavo umora. V vseh teh letih so nato moškega oziroma njegovo truplo iskali brez uspeha. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ponedeljek pa je policija sporočila, da so razvozlali skrivnostno izginotje in da so Puisysa 1. julija našli živega v gozdovih v bližini kraja Wisbech. Kot so pojasnili, je bil zelo dobro skrit in se je namenoma skrival in izogibal stikom z ljudmi. Policija sumi, da se je moški odločil za umik, ker je bil žrtev izkoriščanja oziroma izsiljevanja. Novico o najdbi pogrešane osebe je policija javnosti razkrila šele po enem mesecu zato, ker so najprej poskrbeli za ustrezno varnost moškega. 

"Skoraj pet let je bilo izginotje Ricardasa popolna neznanka. Vse dokler nismo konec junija prejeli informacije, ki so pripeljale do tega, da smo ga našli," je pojasnil glavni inšpektor Rob Hall

Prve informacije o tem, da bi lahko bil Puisys žrtev izkoriščanja, je policija prejela že kakšen mesec preden je izginil. V tistem času je delal preko agencije, nazadnje pa so ga videli v družbi več Litovcev. Policija je pojasnila, da so imeli resne indice, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja. "Zdaj verjamemo, da je Ricardas sprejel odločitev, da zbeži, ker je bil žrtev kriminala, po tem, ko je bil predmet izkoriščanja," je dejal Hall. Zato so zdaj sprožili preiskavo o morebitnem izkoriščanju oziroma izsiljevanju Puisysa. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
05. 08. 2020 09.40
+0
Jaz se javljam tu na komentarjih.
BUONcaffee
05. 08. 2020 09.37
+0
V ozadju takih neresnežev pa so ogromni stroški odkrivanja umorov, se zgodi da kdo po krivici konča v zaporu ali še huje, da ga usmrtijo.
BUONcaffee
05. 08. 2020 09.36
-1
Jaz bi take zaprl doživljensko. Zaradi takih marsikdo sedi v zaporu ali je končal na električnem stolu.
BUONcaffee
05. 08. 2020 09.19
+4
Mnogi "pokojni" živijo v Argentini.
RamzesII
04. 08. 2020 20.50
-3
Motiv krivega pričanja?