Tujina

Policija preverja, ali so Mateja res videli v Münchnu

Beograd/München, 12. 02. 2022 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška državljanka, ki se ukvarja z manekenstvom in občasno živi v Münchnu, je na svojem Instagram profilu objavila zapis, da je v središču mesta videla mladeniča, na las podobnega pogrešanemu Mateju Perišu. S tem je izzvala burne odzive na družbenih omrežjih, obvestila pa je tudi policijo, ki njene navedbe že preverja. Za pomoč so že prosili tudi nemške kolege.

Hrvatica L. A., ki dela kot manekenka in občasno živi v Nemčiji, je svoje sledilce na Instagramu spraševala, kako visok je Matej Periš, in dodala, da je fant, ki ga je kar trikrat srečala v središču Münchna, visok približno enako kot ona – okoli 183 centimetrov oz. malo višji. Da je zelo podoben Mateju, je ugotovila, ko je stal pred nekdanjo restavracijo Opatija in dvigoval denar z bankomata.

Objava o Mateju na Instagramu
Objava o Mateju na Instagramu FOTO: Instagram

Kot je povedala za Kurir, se je po mestu sprehajala s svojo mamo in dojenčkom, ko je zagledala fanta, ki je bil "kopija" Mateja. "Moja mama je hotela pristopiti k njemu, a ji nisem dovolila. Zdelo se mi je neumno. Hotela ga je slikati, pa ji tudi nisem pustila. Fant je deloval malo izgubljen in naju je slišal, ko sva se pogovarjali v našem jeziku. Rada bi samo vedela, ali po fizičnem opisu oz. po višini odgovarja Mateju. Ker je res isti kot on!"

Policija zadeve preverja

Hrvaška policija je za Index.hr potrdila, da te informacije preverja. "V sodelovanju s srbsko policijo preverjamo vse informacije, ki jih dobimo, vključno s to," so zapisali. 

Stopili naj bi tudi v stik z nemško policijo in jo prosili za pomoč. Povratne informacije še niso dobili. 

Matej Periš je izginil pred mesecem in pol.
Matej Periš je izginil pred mesecem in pol. FOTO: Telegraf M. Beljan

Matejev oče zadržan, a upanje ostaja 

Tudi Matejev oče Nenad je za Index.hr potrdil, da je bil o obveščen o dekletu, ki trdi, da je videla nekoga, podobnega Mateju. "Vem, da policija to preverja v skladu z ustaljenimi postopki, enako kot vse druge informacije, ki jih dobi," je dejal. 

Sam sicer pravi, da je pri takšnih informacijah zadržan, saj so se še vedno do zdaj izkazale za netočne."Tako jaz kot cela družina še vedno upamo, da bodo Mateja našli živega. A do zdaj smo prejeli že ogromno informacij, ki so se žal izkazale za neresnične, zato sem pri tem zelo previden," je še dodal. 

Kot je znano, je Matej, ki je s prijatelji prišel praznoval novo leto v Beograd, izginil brez sledu. Nadzorne kamere so ga posnele, kako teče po mestu, neuspešno poskuša ustaviti taksi, nato pa se pri restavraciji Savanova spusti po stopnicah do reke. Vse do danes ni jasno, zakaj je tako nenadoma zapustil klub Gotik, v katerem se je zabaval s prijatelji, in kam je odšel.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja