Tujina

Policija še ni našla Dankinega trupla: se nahaja na drugi lokaciji?

Beograd, 05. 04. 2024 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

11. dan od izginotja deklice Danke Ilić srbska policija nadaljuje z iskanjem njenega trupla. Moška, odgovorna za Dankino smrt, sta zločin priznala in policijo napotila na divjo deponijo, kamor naj bi odvrgla truplo. A po besedah srbskega notranjega ministra se je eden od storilcev čez dva dni vrnil na smetišče in mrtvo deklico odpeljal na drugo lokacijo. Prebivalci dekličinega domačega kraja Bor so se medtem zavili v žalost. V središču mesta so se s svečami in rožami poslovili od malčice.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Osumljenca sta bila zaslišana
    01:59
    Iz 24UR ZVEČER: Osumljenca sta bila zaslišana
  • Iz 24UR: Danki v spomin prižigajo sveče
    03:16
    Iz 24UR: Danki v spomin prižigajo sveče

Potem ko je celotna regija 10 dni s skupnimi močmi iskala izginulo deklico Danko Ilić, je srbski predsednik Aleksandar Vučić včeraj stopil pred medije in sporočil žalostno novico: "Danka je mrtva." 

Srbska policija je v povezavi z njeno smrtjo prijela dva komunalna delavca, stara 50 let. Ta naj bi deklico povozila s službenim vozilom, njeno negibno telo spravila v prtljažnik in jo odvrgla na divji deponiji. Na smetišče so pristojni napotili forenzične ekipe in bagre, a trupla deklice še niso našli. Danes bodo nadaljevali z iskanjem. 

Notranji minister Bratislav Gašić je na novinarski konferenci pojasnil, da sta osumljenca podrobno opisala zločin. Po informacijah policije se je eden od osumljencev 28. marca, dva dni po dogodku, vrnil na deponijo in truplo deklice odpeljal na drugo lokacijo. Po poročanju N1 Srbija so zdaj iskanje razširili še na eno deponijo na drugi lokaciji.

Rekonstrukcija usodnega dne

Srbski portal nova.rs je objavil podrobno rekonstrukcijo dogajanja 26. marca, ko je deklica izginila. Z mamo in bratom je Danka ob 13.10 prispela v Banjsko polje. 13.22 je mama ugotovila, da je deklica izginila. Sprva jo je iskala sama, čez približno 20 minut je poklicala moža in mu sporočila, kaj se dogaja. Štiri minute kasneje je poklicala policijo. 13.50 je opazila avtomobil osumljencev, ki sta nato čez dve minuti trčila v deklico. 

13.55 je na kraj prispela policija, dve minuti kasneje pa je Dankin oče ustavil osumljenca in ju vprašal, ali sta videla njegovo hčerko. Odgovorila sta mu, da ne, čeprav sta jo imela v prtljažniku. 

Danka Ilić
Danka Ilić FOTO: MUP Srbije

Majorka policije Bojana Otović Pjanović  je za Telegraf.rs pojasnila, da je preiskava potekala vzporedno v več smereh. Povedala je, da so že drugi dan ugotovili, da se je po cesti v bližini kraja izginotja peljal fiat panda bele barve in še 16 drugih vozil. Po isti poti sta se vrnili le dve vozili, med drugim tudi sporni fiat panda. Kot je dejala, je mama med iskanjem Danke opazila omenjeni avtomobil, ki je bil parkiran v bližini. "Ugotovili smo, da je šlo za vozilo vodovoda," je dodala. 

"Z izločitvijo vseh vozil, ki so vstopila in izstopila, je sporni fiat panda ostal. Usedla sta se v vozilo, se premaknila za 30, 40 metrov po ulici, deklica je bila na desni strani ceste. Zbila sta deklico, jo dala v prtljažnik in odpeljala na deponijo," je še povedala Otović Pjanovićeva. 

Eden od osumljencev se je naslednji dan celo pridružil iskalni akciji. Kot poročajo srbski mediji, se je med prvimi odzval na poziv direktorja.