12°C

Poslanka se je onesvestila med govorom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
N.Š. /
KOMENTARJI
166
Avstrijska poslanka SPÖ Eva-Maria Holzleitner se je zgrudila med govorom v parlamentu. Šokirani kolegi so ji hitro priskočili na pomoč. 28-letna Holzleitnerjeva je pred kratkim že sporočila, da se počuti dobro, zahvalila se je za vse dobre želje. Dogodek pa so po svoje izkoristili najbolj goreči nasprotniki cepljenja, ki po spletu širijo "teorijo", da se je poslanka onesvestila, ker je cepljena.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Poslanka je sredi govora o vlaganjih v izobraževanje obstala, se oprijela govorniškega pulta, nato pa padla na tla. Trenutek je pospremil zgrožen vzdih njenih kolegov, ki so ji hitro pritekli na pomoč.

Zasedanje so prekinili in ga nadaljevali šele, ko se je njihova kolegica znova počutila bolje. Holzleitnerjeva je kasneje tudi na družbenih omrežij sporočila, da se počuti dobro. 

Zakaj se je onesvestila, sicer ni znano, so pa svojo interpretacijo dogajanja s spletnim občinstvom hitro delili nasprotniki cepljenja, ki menijo, da je za to "zagotovo" krivo dejstvo, da je Holzleitnerjeva dvakrat cepljena. Njihova teorija pa se širi kljub obljubi tehnoloških gigantov, da bodo hitro odstranili lažne novice.