Tujina

Prebivalce Petrinje znova zbudilo tresenje tal

Petrinja, 01. 06. 2021 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anja Kralj
Komentarji
2

Pri Petrinji so se znova močneje zatresla tla. Potres z magnitudo 3,6 je znova vznemiril tamkajšnje prebivalce. Prebivalci so po nekaj mesecih blažjih sunkov namreč močno čutili tresenje tal.

Kot so povedali prebivalci Petrinje, se je proti jutru močno zatreslo, potres je bil najmočnejši v zadnjem času, poroča Index.hr. "Potres je trajal deset sekund. Bilo je zelo neprijetno, spominjal je na močnejše potrese, ki so se zgodili konec prejšnjega leta,"  je dejal eden izmed prebivalcev.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potres se je zgodil okoli 5. ure zjutraj in je dosegel magnitudo 3,6. Sunek je znova močno vznemiril prebivalce, saj so se tla za nekaj časa sicer umirila. Tresenje se je tokrat čutilo do Zagreba. 

Petrinja tri tedne po hudem potresu.
Petrinja tri tedne po hudem potresu. FOTO: Nika Kunaver

Spomnimo

Silovit potres je leta 2020 povsem uničil območje Petrinje. Slednje se po potresu, ki je pretresel Hrvaško, ni umirilo. Še vedno se tresejo tla. Domačini množično zapuščajo območje, samo Petrinjo je v zadnjih mesecih zapustilo približno 1400 domačinov. "Huje je kot po vojni. Takrat so se ljudje s srcem in srečo vračali v mesto," pravijo domačini. 

Koronavirus pasica nova

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
01. 06. 2021 15.47
Pravijo ljudje tam, da je bil najmanj 4.
Nimasmisla
01. 06. 2021 14.36
-2
Mogoče so pa bli avioni